Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Курс на Paypal

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

venco67 написа:
    Вчера си поръчах някои нещица от един сайт и платих чрез пейпал с карта "Виза виртуал" в левове. При курс на БНБ 1,34 лв. ме сурвакаха по 1,37лв./$
    Това при какво условие стана? В смисъл при същата настройка, както infineon е показал в примера си ли? Ако е така, курсът ще се сметне съгласно курс "продава" за деня на банката, която е издала картата. Смята се, че този курс винаги е по-изгоден от курса, по който смята самият пейпал /в случай, че се избере другата настройка/.
    FIAT Idea 1.9 Multijet 2004 г.
    FIAT Tipo 1.4i.e. 1995 г. - предишен. Служи вярно над 9 години!

Коментар

Що гледате курса на БНБ, ако отидете да обмените пари в банката да не би да ви го смятат по БНБ? 1.37-1.38 е курс продава по банките - така че е нормално да ви го смята по този курс. Kuku: следващият път обърни внимание на курса на банката към която ти е картата, не на официалния курс
      Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

stivst написа:
        venco67 написа:
        Вчера си поръчах някои нещица от един сайт и платих чрез пейпал с карта "Виза виртуал" в левове. При курс на БНБ 1,34 лв. ме сурвакаха по 1,37лв./$
        Това при какво условие стана? В смисъл при същата настройка, както infineon е показал в примера си ли? Ако е така, курсът ще се сметне съгласно курс "продава" за деня на банката, която е издала картата. Смята се, че този курс винаги е по-изгоден от курса, по който смята самият пейпал /в случай, че се избере другата настройка/.
        Не мога да ти отговоря на въпроса, защото това ми беше първата покупка и ми помагаше приятел - системен оператор в службата. Не зная какви настройки прави, но в крайна сметка на такъв курс ми беше платена покупката. В общи линии разликата е толкова малка, че за 200-300$ /колкото беше поръчката/ 4-5 лв. въобще не са от значение.
        Peugeot 301
        Punto 1.9 JTD - на жената

Коментар

Пиша отново по тази тема за да споделя с вас какво ми се случи. Всъщност ще ви копирам писмото си до call-центъра на БДСК:"Здравейте!Казвам се Венелин Ценков Ванков ЕГН хххххххх и съм клиент на Вашата банка от дълги години.Преди няколко дни реших да извърша покупки от един сайт, за което се сдобих с карта "Visa Virtual". Прехвърлих повече от необходимата сума от сметката си във виртуалната карта и извърших плащане през PayPal. Там в моя профил беше отбелязана транзакция за 299.98$ или 414.66 BGN при курс 1BGN=0.723194$. Същата транзакция, за същата сума беще отбелязана и в моя профил в "ДСК Директ". Сумата, която беше останала във виртуалната ми карта върнах обратно по сметката си като във виртуалната ми карта останаха около 0.40 лв. Това стана преди 3 дни. Какво беше учудването ми, когато днес влязох в профила си в "ДСК Директ" и установих, че виртуалната ми карта е на -1.60лв, а отбелязаната транзакция не е на стойност 414.66лв., на 416.70лв.Моля да не бъда разбиран погрешно - не става въпрос за 2.04лв., а по принцип на какво се дължи тази разлика?Благодаря предварително!С уважение: В. Ванков"Това писмо написах снощи, а тази сутрин ми звъннаха по GSM-а от БДСК /иначе реагират много бързо/. Увериха ме че са се запознали с писмото ми и са разгледали подробно случая. Казаха че съм прав, но нямат идея къде са отишли 2,04 лв. тъй като нямат такса за транзакции нито други такива. Предполагли, че е възможно да се е получило при превалутиране през други валути. Казах им отново, че в профила ми в PayPal има само едно превалутиране и то е от лева в долари и то при точно определен курс. После ми обясниха, че можело търговеца да е обменил лева по друг курс и пр. глупости. Вече започнах да си мисля, че ме взимат за мезе и за това им благодарих и затворих. Забравих да отбележа, че ми обясниха, че при превалутирането се получавали и много по-големи разлики... Писна ми - за 2лв няма да се занимавам повече.
          Peugeot 301
          Punto 1.9 JTD - на жената

Коментар

Working...
          X