Интересува ме има ли някой колега, който се занимава с подобни неща. Малко сме позакъсали финансово и ножа почти е опрял в кокала. И прибегнахме до този вариант. Приятелката има тука някакви монети юбилейни, от време оно, отделно има и някакви пощенски марки колекционирани от некой си неин роднина.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Юбилейни монети, марки и т.н.
Collapse
X
-
И двете неща търся. Въобще не съм вещ в тия работи и ме е страх да не се преметна много. Че ще се преметна е от ясно по ясно, но колкото може по малко да е. Ако имаш някои познати които да се занимават с такива неща и имат офис мога да скокна да ги прегледат и да ми кажат евентуално кое за колко могат да купят от мен.
Коментар
-
С намирането на купувач не мога да помогна, съжалявам. Ако искаш, снимай ги, и ми прати снимката (снимките), да ти кажа ако има някоя ценна, да не те прекарат много. Честно казано, ще видя дали и аз имам някакъв интерес, но се съмнявам, че имаш нещо, което го нямам. Говоря само за монети, с марките приключих още в отделенията и нищо не разбирам.
Коментар
-
Нумизматичната стойност на Българските юбилейни монети в повечето случаи е по-ниска от номинала изписан на тях. Примери много. Филателисти - любители - много, ценители - не чак толкова... Марките за да са ценни - трябва да се редки, да не са ползвани и най-вече да са добре запазени... Монетите за да имат стойност някаква трябва да са едва ли не в перфектно състояние ...Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
jenshen73 написа:Нумизматичната стойност на Българските юбилейни монети в повечето случаи е по-ниска от номинала изписан на тях. Примери много. Филателисти - любители - много, ценители - не чак толкова... Марките за да са ценни - трябва да се редки, да не са ползвани и най-вече да са добре запазени... Монетите за да имат стойност някаква трябва да са едва ли не в перфектно състояние ...Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
ele написа:jenshen73 написа:Нумизматичната стойност на Българските юбилейни монети в повечето случаи е по-ниска от номинала изписан на тях. Примери много. Филателисти - любители - много, ценители - не чак толкова... Марките за да са ценни - трябва да се редки, да не са ползвани и най-вече да са добре запазени... Монетите за да имат стойност някаква трябва да са едва ли не в перфектно състояние ...Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
jenshen73: Няма нужда да ме светваш, аз съм си светната от време оно. Както казах, може човекът да притежава рядка монета. В България има много колекционери, които биха платили добра цена за такава. Дори и да си 99% прав, не е редно да заблуждаваш колегата, че монетите нищо не струват преди да си ги видял.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Аз пък скоро попаднах на банкнота с номинал 3 лева от 1951г.Купих я за 15 евро с доставката.Има още много в ибей,ако има мераклии могат да потърсят.Дали съм се минал или не хич неми пука,просто много ме кефи хартийката :DFiat Coupe 20V Turbo & Audi A4 2.5TDI Quattro & Fiat Punto Evo
Сутрин вечер моторизъм,здрав и бодър организъм!
Коментар
-
_жоро_ написа:Аз пък скоро попаднах на банкнота с номинал 3 лева от 1951г.Купих я за 15 евро с доставката.Има още много в ибей,ако има мераклии могат да потърсят.Дали съм се минал или не хич неми пука,просто много ме кефи хартийката :D
Коментар
-
ele написа:jenshen73 написа:Нумизматичната стойност на Българските юбилейни монети в повечето случаи е по-ниска от номинала изписан на тях. Примери много. Филателисти - любители - много, ценители - не чак толкова... Марките за да са ценни - трябва да се редки, да не са ползвани и най-вече да са добре запазени... Монетите за да имат стойност някаква трябва да са едва ли не в перфектно състояние ...MB 280 S W108 67' - pickUp
MB 450 SEL 6.9 W116 75' - RESTORATION
ex.VWPOLO6N1 95'; Fiat Bravo 1.8 GT 95'
Now : private - MB 230 CE Sportline W124 89' - Black Dream
office - Skoda Fabia HTP 1.2 04' - Blue Kid
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар