Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Шел-НИКОГА повече

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ele защо се пънеш толкова?Всекиму се случва да греши, необходима е малко толерантност. На теб все другите са ти виновни. Перполагам, че ако те ударят с 2 с’тинки на литър ще се усетиш, но като ти налеят бензин вместо дизел не се усещаш. Скоро смени колата, не е ли възможно да е и твоя грешка? Така като гледам -Метро, Макдоналдс, варненски ресторанти, Шел... предполагам списъкът с фирми до които си писала с оплаквания може да бъде продължен? Или си от типа досадници, които си мислят че са вечно прави, вечно нещо някой им е крив и все гледат да си го изкарат на някого, или, понеже си чувала, че някъде става така, решаваш да се оплакваш за щяло и нещяло, или си малко тип "Бай Ганю" - изпиваш бирата, хващаш една муха и я пускаш в чашата, зер една чаша аванта хич не е зле, или си някакъв друг тип "редовна оплаквачка". Много олекваш. Ама много. Нали парадираш колко велик шофьор си - комбинация от Ари Ватанен, Мика Хакинен и Аертон Сена, как така не поглеждаш какво са ти сипали в резервоара?
    like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Lane Staley написа:
      Ele защо се пънеш толкова?Всекиму се случва да греши, необходима е малко толерантност. На теб все другите са ти виновни. Перполагам, че ако те ударят с 2 с’тинки на литър ще се усетиш, но като ти налеят бензин вместо дизел не се усещаш. Скоро смени колата, не е ли възможно да е и твоя грешка? Така като гледам -Метро, Макдоналдс, варненски ресторанти, Шел... предполагам списъкът с фирми до които си писала с оплаквания може да бъде продължен? Или си от типа досадници, които си мислят че са вечно прави, вечно нещо някой им е крив и все гледат да си го изкарат на някого, или, понеже си чувала, че някъде става така, решаваш да се оплакваш за щяло и нещяло, или си малко тип "Бай Ганю" - изпиваш бирата, хващаш една муха и я пускаш в чашата, зер една чаша аванта хич не е зле, или си някакъв друг тип "редовна оплаквачка". Много олекваш. Ама много. Нали парадираш колко велик шофьор си - комбинация от Ари Ватанен, Мика Хакинен и Аертон Сена, как така не поглеждаш какво са ти сипали в резервоара?
      O не! не съм тип Бай Ганьо и не пускам мухи в бирата. Не виждам обаче защо да не се оплаквам след като си плащам за услугата или стоката. Не виждам и защо аз мога да си върша работата съвестно, а другите да го карат както им дойде без да им пука за последствията. На мен ми плащат - работя съвестно, защо другите да не могат да работят съвестно след като им плащат??? В метро се оплаках, защото един от карите им ме блъсна. Според теб аз какво трябваше да направя - да си замълча след като управителят не беше там, а този, който отговори на жалбата ми веднага го подмина едва ли не с насмешка и само размаха пръст на служителя. Ти как би постъпил, ако кар те отнесе и ходиш 3 седмици с подуто рамо, да не говорим, че едва не паднах върху бутилките с вино - тогава не ми с мисли какви щяха да са последствията!!!! Може би би се изправил, поотупал и върнал горд удома, за това, че си си премълчал и не са ти се присмели, както колегата Malone съветва. От Макдонълдс се оплаках не точно от мое име, а от името на моя приятелка, която има непоносимост към глутен. Беше чула, че предлагат безглутенови бъргъри - отидохме, казаха й че има, продадоха й, а се оказа, че са обикновени. Нема да влизам в подробности какво става ако човек с непоносимост към глутен хапне нещо, съдържащо дори минимални количества глутен. Може би, ако на теб ти се случи, вероятно ще издържиш всички болки и неудобства само за да се почивстващ горд, че не са те нарекли Бай Ганьо. Malone: Мисля, че е време да излезеш от мъглата с която си се обвил. Може по твоята логика да е така, на живо не е! Ако си купиш развалено месо и се върнеш с бележката, никой не ти казва: ама може от друг магазин да сте го купили, а ти връщат парите. Пак искам да ти повторя да прочетеш това, което съм написала по-рано. Никъде не съм казала, че ще съдя бензиностанцията, нито някъде съм казала, че ще съдя някой друг, нито някъде съм споменала хартата на човека. Ако искаш да вмъкваш неща казани по друг повод, който няма нищо общо с този, може да споменеш първите ми думи: Гу-га-гу-ги в протест срещу гадното пюре, с което са ме хранили, когато съм била на 6 месеца.
      Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Посмекчи вече тона, което е добре. Бебешките ти срички ми харесаха.Няма никаква мъгла около мен, но не смятам, че професията ми е от някакво значение тук във форума, затова и не съм я уточнил в определената за това тема.Lane Staley ти е написал, толерантност е нужна в определени моменти.Момчето си е било съвестно, работило е съвестно, но е сгрешил, за радост без особени последствия за автомобила ти.Той е бил разсеян, ти също не си погледнала, мислила си за друго и ... така. Човешки са тези неща и никой не е застрахован.
        .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
        www.cyxap.com

Коментар

Според мен и в теб има много голям процент вина. Просто е трябвало да се увериш, че ти слагат правилното гориво и чак тогава да влезеш на топло. А може би във бързината, да си казала бензин и да си се шмугнала на топло. Все пак както разбрах основно караш кола на бензин, а тогава ти се е наложило да караш тази която е дизел. Ето така изглеждат нещата отстрани. Искам честно да ми кажеш - ти спомняш ли си какво точно каза на момчето което зареждаше?

Коментар

Malone написа:
            ...Той е бил разсеян, ти също не си погледнала, мислила си за друго и ... така. Човешки са тези неща и никой не е застрахован.
            Точно това казвам и аз.Никой не е застрахован от грешки.И е съвсем нормално да се греши.Ключовата дума е малко толерантност и разбиране.Преди известно време работех за HP.Клиенти на HP са огромни световно известни корпорации.Да не си мислите, че не са правени грандиозни грешки по време на работата с тези клиенти?Включително и загуба на информация.Да не си мислите, че някой някого съди за подобни грешки?Или служителя се уволнява при първата грешка, колкото и голяма да е тя ?!?И обикновено грешката е доста по-тежка от това да ти налеят дизел вместо бензин.Проблема се решава с дипломация.И съответните мерки да се сведат тези грешки до минимум.И тези мерки по правило не включват рязане на глави!
            I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

Коментар

Malone, прав си, но само до някъде. Аз съм изпадал в далеч по-сериозна ситуация, пак с грешка от страна на бензиностанцията - 4 коли останахме на място заради БЕНЗИН ВЪВ ВОДАТА Освен всичко друго, големите вериги държат много на реномето си. Това също не е за подценяване. При конкретния случай с мен бензиностанцията плати всички разходи по ремонта ноу куесчънз аскд ,даже дадоха пари кеш в аванс за покриване на разходите. А едната кола беше бмв 7-ма серия, на няма 2 години и само при него разходите бяха над 5 хил. лв.До съд едва ли ще се стигне, защото само лошата рапутация, която ще раздухат във вестниците, е достатъчна причина за извънсъдебно споразумение. Няма да ти обяснявам как се облещиха от бензиностанцията, когато довтаса отнякъде една журналистка
              _______
              146 JTD

Коментар

trustworthy написа:
                Malone, прав си, но само до някъде. Аз съм изпадал в далеч по-сериозна ситуация, пак с грешка от страна на бензиностанцията - 4 коли останахме на място заради БЕНЗИН ВЪВ ВОДАТА Освен всичко друго, големите вериги държат много на реномето си. Това също не е за подценяване. При конкретния случай с мен бензиностанцията плати всички разходи по ремонта ноу куесчънз аскд ,даже дадоха пари кеш в аванс за покриване на разходите. А едната кола беше бмв 7-ма серия, на няма 2 години и само при него разходите бяха над 5 хил. лв.До съд едва ли ще се стигне, защото само лошата рапутация, която ще раздухат във вестниците, е достатъчна причина за извънсъдебно споразумение. Няма да ти обяснявам как се облещиха от бензиностанцията, когато довтаса отнякъде една журналистка
                Колега би разяснил малко за какво става въпрос.Така написано е доста не разбрано,чували сме за вода в бензина,ама за бензин във водата не съм чувал още.
                FIAT FORUM BULGARIA
                Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

trustworthy, говорим за конкретната ситуация друже.Става дума за две пикливи свещи и за малко нерви, колкото и да са безценни тези на ele. Shell приемат, че техен служител е сгрешил, без коментари и пазарлъци, и и посрещат щетите, ако има такива. След преглед.Няма нужда от закани, ама ако искам ще ги съдя и ще ги осъдя и тем подобни. За да осъдиш някого е нужно да ти е навредил и той да не е готов да те обезщети с адекватна престация.Това имах предвид.Няма нужда от показване на мускулчета, всичко е коректно досега. Сгрешили са, плащат.Дано всичко да е наред по колата.Ele да зарежда от тук нататък където си иска, тя не е малко момиче, ще избере по-добро обслужване, бензиностанции бол.
                  .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
                  www.cyxap.com

Коментар

Освен всичко казано дотук не разбирам какъв е проблема човек да си зарежда сам.Тогава при грешка се сърдиш на себе си Всъщност в Италия не видях нито една безнзиностанция, на която някой да ти налива гориво.Да не говорим, че в повечето случаи дори няма персонал.Особено през уикенда - никакъв шанс за наличен персонал.Малко е проблем щото по това време няма начин да платиш през POS терминал - само "сухо" приемат колонките Колонката е автомат - подаваш и парите за които искаш да заредиш, пуска толкова, колкото си платил и бЕгаш.Дори и тези от веригата ШЕЛ са на самообслужване.

Коментар

Мда в Италия е така.Даже се опулих като видях колонка на самия тротоар. Говорим за южна Италия и по-точно това в един град до Неапол.

Коментар

Ами!И тук има такива тротоарни - например срещу "Пирогов" (стария ходел "Филипс")

Коментар

coolboby написа:
                          Мда в Италия е така.Даже се опулих като видях колонка на самия тротоар. Говорим за северна Италия и по-точно това в един град до Неапол.
                          Кога преместиха Неапол в Северна Италия?
                          like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Lane Staley написа:
                            coolboby написа:
                            Мда в Италия е така.Даже се опулих като видях колонка на самия тротоар. Говорим за северна Италия и по-точно това в един град до Неапол.
                            Там по-скоро е Северна Африка
                            Fiat Coupe 20V Turbo & Audi A4 2.5TDI Quattro & Fiat Punto Evo
                            Сутрин вечер моторизъм,здрав и бодър организъм!

Коментар

Lane Staley написа:
                              coolboby написа:
                              Мислех си Южна, а писах Северна... Приемете корекцията ми

Коментар

mitakkk написа:
                                Според мен и в теб има много голям процент вина. Просто е трябвало да се увериш, че ти слагат правилното гориво и чак тогава да влезеш на топло. А може би във бързината, да си казала бензин и да си се шмугнала на топло. Все пак както разбрах основно караш кола на бензин, а тогава ти се е наложило да караш тази която е дизел. Ето така изглеждат нещата отстрани. Искам честно да ми кажеш - ти спомняш ли си какво точно каза на момчето което зареждаше?
                                Бъркаш, на него му плащат да си върши работата, не на мен, следователно трябва да я върши отговорно. Ако не я върши отговорно, ще си плати за грешката. В бързината не съм казала Бензин, ако обичаш да не ми слагаш думи в устата, нито да гадаеш за неща, за които нямаш никаква представа. Много добре си спомням какво казала. Да не говорим, че има голям стикер DIESEL на капачката, който в никой случай не може да бъде подминат. Не съди за другите по себе си. Жалко е, че има хора, които си мислят, че някой като направи грешка, ние всички трябва да бъдем толерантни и да махнем с ръка. Да, вярно е, че всеки греши, но всеки трябва да си понася вината за грешките си - както аз го правя, както го правят и други. За съжаление това е правилният начин. Мрънкате, че горивата били лоши, мрънкате, че обслужването било калпаво, а когато някой се опитва да си търси правата, мрънкате, че бил Бай Ганьо, че всички щели да му се смеят ... И за да не продължавате с безкрайните дебати, получих каквото исках - няма нито да съдя Шел, нито да се оплаквам по-горе. Колата мина бърз преглед вчера вечерта при мой познат, който ми каза, че всичко е ОК. не се радвам, че момчето ще го отнесе, защото никога не е приятно да ти казват че си сгрешил и да ти бъркат в джоба за това, но е сгрешил и това е правилният начин - да го отнесе, за да може следващият път да се концентрира върху това, за което му плащат. Освен това никога не трябва да забравя, че неговата заплата се плаща от моите пари, които харча при тях.
                                Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Working...
                                X