Malone написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Шел-НИКОГА повече
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Re: Шел-НИКОГА повече
Lane Staley написа:Искрено ти съчуствам, дано успееш да ги накараш да ти възстановят разходите. Т.т. трябва да успееш.Ама не мога да повярвам, че видях това написано от теб:ele написа:На шел съм зареждала 4 пъти - 2 пъти бензин и колата повече от 90 не искаше да вдига, 1 път беше ОК, четвъртия път беше вчера.
Коментар
-
ogi28b написа:Lane Staley написа:Искрено ти съчуствам, дано успееш да ги накараш да ти възстановят разходите. Т.т. трябва да успееш.Ама не мога да повярвам, че видях това написано от теб:ele написа:На шел съм зареждала 4 пъти - 2 пъти бензин и колата повече от 90 не искаше да вдига, 1 път беше ОК, четвъртия път беше вчера.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Съжалявам че не съм разбрал, така написано - изглежда че дизелова кола е зареждана 4 пъти, от които първите 2 - бензин, после нафта, после пак бензин. Но нищо де, трупнахме няколко поста, щото ГИ мързи да си пишат колите в подписите, и задължително има нещо неясно докато не се уточни колата с двигателя, не само в тази, а във всяка тема.
Коментар
-
Я да поясня да не стават задълбочени дебати. Зареждала съм на шел последно преди около 2 години - тогава имах рено на бензин. За първи път зареждам нафта от шел. Сега и двете ми коли са дизел - по принцип зареждам от ОМВ, понякога от лукойл, но миналата година дизелът на лукойл замръзна при -2 през ноща (бях писала някъде) и принципно не зареждам от там като захладнее. Но започнах да зареждам от Петрол на харамията, че ми е по път и съм доволна - падна разхода, като форда смесено гори около 6, иначе от ОМВ идва малко повече - около 7, но пък там ползвам пълно обслужване - миене на стъкла, проверка на гуми, най-вече защото оставям бакшиш, за което никога не съм съжалявала . Пък и момчетата са вежливи. По принцип винаги гледам какво ми сипват, но ми беше много студено и се мушнах в бензиностанцията. Не мисля, че това ме прави виновна и не виждам причина пострадалия да бъде навикван като виновен. За мен виновен е не само този, който ми е сипал бензина, а и управителя, защото е негово задължение да обучи персонала и да провежда периодични курсове за опресняване на задълженията на всеки един работещ. За съжаление в България се пести много от обучение, а магазините/офисите, в които персоналът периодично минава такова обучение, са забележими от разстояние.ogi28b Какво значение какъв е двигателят? Не търся съвет как да го разглобя, а това че е дизел съм го споменала.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Аз също съм имал такава случка точно в пернишния ШЕЛ.Бях със служебното дизелово Пежо 405.Оставих младежа да зареди за 40 лв дизел.По едно време дотича и заеквайки заобяснява, че налял вече 15 литра бензин.Управителката беше там и така му изсъска, че чак се уплаших за него.Гориво не го теглихме но допълних резервоара до капачката.Този път собственоръчно, с дизел Естествено не платих бензина а само нафтата, колкото там събра.Пежото обаче след това беше като напомпан с допинг лекоатлет Неприятно е наистина но като знам аз колко съм отвеян някак имам огромна търпимост в такива случаи.I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
-
В Търново има всички вериги бензиностанций , само на ромпетрол не съм зареждал.не мога да ви разбера каккво толкова се пънете как било обслужването и т.н.темпрата преди беше само на бенз.навсякъде бенз съм слагал... не мога да кажа къде е по-хубав.... обаче гледам кой маркуч теглят... сега съм и на газ.. там е ясно че няма как да се сбърка.ами служебната кола е пасат дизел , и там пък никога не ми се е случвало да се сбъркам аз , инъче гледам отново кой маркуч хваща бензинаджията за да няма спънки.... тей че гледайте хора и не бъдете разсеяни като казвате какво да се сипва..... за да няма грешки.днес случайно минавах покрай Шел и лапмата беше светнала , викам дай да заредя.пича беше много точен , изми ми джама и всичко ток и жица.(а от самия бенз съм мн доволен,сега колата върви по-добре)Citroen Xsara 1.9 TD 90 hp
ex - Fiat Tempra 1.6 i.e. 75 hp
Коментар
-
Няма значение къде ще се зарежда, ако след слизането от колата се поздравите както си му е реда и му кажеш дизел за 50-60лв............ и човека ще ти сипе това което му кажеш. Обаче тези които работят там не са врачки или някакви автомобилни маниаци и да знаят кой какво кара. Преди имаше надписи по капачките с какво гориво се движи даден автомобил, но в последно време на много малко автомобили виждам. Ако след слизането си казал бензин 95 пък те са ти сипали супер дизел вече си има вина служителя на бензиностанцията и в такива моменти са длъжни да поемат разходите за сервиз и да ти напълнят резервоара до горе. Това съм го чувал няколко пъти в София. Даже знам и случай когато автомобила се зарежда тръгва от бензиностанцията и след 300м гасне, всичките разходи бяха поети от бензиностанцията и докато човека чакаше му бяха сервирани обяд и т.н.Аз също съм имал случай на ОМВ да заредя газ до горе и след 500м някъде да изгасна. Правя кръгом най спокойно отново си спирам на колонката на която съм заредил и онзи ме гледа защото знае, че туко що съм заредил до горе. И аз отново му казвам пълни и направо тръгвам на вътре да става скандала, скандала започва всичко живо мълчи и по едно време идва човека който ме зареди и ми казва тя бутилката си е пълна, но аз ти затворих крана защото съм виждал, че повечето хора така правят. Оказва се, че човека е завъртял крана който спира газта напред а не този който е към зареждачката, хората ми се извиниха и така.
Коментар
-
Пусна ли жалба за възстановяване на щетите?Аз ако бях почвам да ги съдя,надявам се ще доведеш нещата докрай.Не трябва да им се разминава така леко.Щом са сгафили отиваш с касовия бон и ги почваш.Да се научат как се работи,не стига че горивата им не струват,ами и ще ти повредят автомобила.
Коментар
-
mitakkk написа:Пусна ли жалба за възстановяване на щетите?Аз ако бях почвам да ги съдя,надявам се ще доведеш нещата докрай.Не трябва да им се разминава така леко.Щом са сгафили отиваш с касовия бон и ги почваш.Да се научат как се работи,не стига че горивата им не струват,ами и ще ти повредят автомобила.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Хм, въпроса със съденето не е толкова розов колкото ти изглежда ele.Трудно ще докажеш, че си му казала дизел, няма кой да потвърди. Няма кой да потвърди, че точно в момента на зареждането на капачката ти е пишело "Diesel".Утре ще ти изпратя една капачка, на която ще пише "Schweppes".Пък това за касовата бележка е смешно, ще ти се подиграват в съда.А като плати, не ти ли направи впечатление цената която плати?Не си длъжна да си математичка, знаем. Не си длъжна и да четеш какво пише, също знаем. Не си длъжна да гледаш какво ти сипват, ОК.Обаче на теб всички очевидно са ти длъжни, а ти си имунизирана от всякакво нужно внимание върху това, което се случва.Очевидно е, че се е получила грешка и [почти] със сигурност е допусната от пълнача.Само че на практика, всичко се базира на твоите твърдения. "Казах му", "На капачката пишеше". Би трябвало обаче това да се докаже, ако стигнете до съд.Пък и току виж, точно в този момент камерите не са работели. Бензиностанциите нямат задължение да поддържат камери.Затова, изкопчи каквото можеш от ситуацията и пляскай с ръце. Радвай се, че момчето което ти е заредило явно не е много в час.И се радвай, че си била на Шел, а не на бензиностанция "Жълт пламък" - Кошарна. При такива претенции, там може би щяха да ти опънат ушетата докато се пазариш.Пък ти върви обяснявай в съда какво си казала и какво е пишело 20 часа преди да отидеш да претендираш. И как не те интересува какво пише на бележката и колко струва.А на Шел можеш да пишеш по всяко време.Уверявам те, че никой няма да те потърси да ти се извини, като на принцеса.Отговора ще бъде, "служителя е уволнен, проблема е решен".Собствениците на бензиностанциите на Шел в България са франчайзъри, а не служители на Шел, не е лошо да се поинтересуваш.И не се стягай, пак ще ме обвиниш, че се напъвам, заяждам с теб и т. н.Не е така, слабо ме засягат социалните ти вълнения.Просто искам да си малко реалистка, а не да предизвикваш насмешка с непрекъснатите ти "случки" и неизменната ти правота и победи в борбата с българската действителност.И успех с Шел, дано вземеш някой лев. Напиши ни есе на тема "Одисеята Ele vs. Shell Bulgaria"..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Malone: България е на това дередже точно заради хора като теб, който не само смятат, но и съветват (щото ми прилича на съвет) хората да си мълчат и да се чувстват виновни, защото са били измамени по една или друга причина, защото щели да им се смеят като си потърсели правата. Този тип мислене съм го срещала само в България - ако на някой му налеят бензин вместо нафта в една нормална държава, не само ще му платят разходите, но и солидно обещетение за пропуснати ползи и за да не бъдат съдени. Изявленията ти в този форум винаги са насочени срещу правата на потребителя, срещу постарадалите с видната цел вменяване на вина. Може би си служител на Шел - разбираемо е, може би си голям шеф в някоя верига и мрази вечно мрънкащите за правата си потребители - разбираемо е.... Освен това имах гадния навик да пишеш наизус, защото ако беше прочел какво съм написала, нямаше да се изказваш :ама ти не гледаш ли цената, която си платила! Не знам за кой път ти казвам, преди да се напънеш да напишеш някоя огромна глупост, да четеш внимателно - дума по дума, не през ред. Ако пиша до шел, още на следващия ден ще мис е извинят - в това съм напълно убедена. Точно защото са франчайзъри. Вероятно не знаеш, но Макдоналдс във Варна, като ресторантите им също са франчайзъри, е бил затворен преди няколко години точно поради оплакване на клиенти. Аз също съм писала оплаквания до Макдоналдс и съм получавала не само извинения от централата, но и от друг небезизвестен ресторант във Варна точно заради обслужване, което е много по-трудно доказуемо, отколкото, че са ти заредили бензин вместо дизел. както казах - не виждам причина да се чувствам виновна, нито виждам причина да се срамувам от това, което е станало - ако ти предпочиташ да се завреш в миша дупка след подобна случка, за да не ти се смеят, си е абсолютно твой проблем. Радвай се, че не ти се е случило, защото не си застрахован и не ми се мисли как ти (следвайки твоята логика) ще отидеш да се извиниш на бензиностанцията, че по погрешка са ти сипали друго гориво, а ти не си изпълнявал задълженията си да гледаш до последно колонката.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Replay написа:Такива некадърници ги има навсякъде ,мой познат имаше същия проблем на друга известна бензиностанция,добре че по време на зареждане мернал ,че му наливат бензин и източнането станало веднага.Тея тарикати имат всякакви номерца или гадни навици.Имали сме случай как пред теб си пъха капачката в джоба.Аз винаги стоя до тях когато зареждат и докато не ми затвори капачката не отивам към касата.FIAT, не е само въпрос на сметки - FIAT е убеждение, мания, магия, нещо трудно обяснимо което те завладява, грабва те и те пристрастява.... италианеца е вложил дух във всеки модел!
Коментар
-
Отново реагираш емоционално ele.За нищо не си виновна, нито имаш причина да се чувстваш така.Още повече пък да се срамуваш от нещо.Такива неща се случват и ще продължават да се случват. Не само в България.Но е комично да плашиш със съд верига бензиностанции, при условие, че е допусната грешка от служител на ниво над чистачката.Преди да си стигнала до съда, този служител ще е уволнен и няма даже да му помнят името.Второ ... каква е щетата ти? За какво ще ги съдиш? За емоционални вреди? За две свещи? Какви пропуснати ползи имаш?Това е комичното в твърденията ти, а не случката.Не съм шеф нито на бензиностанция, нито в търговска верига, работя за държавата.Но по ред причини се ежедневно ме развеселяват хора, четящи вестници и използващи срещнатите там юридически термини, само заради звученето им.Нашия диалог с теб започна с цитирането ти на "Хартата за правата на човека".КАТ моля ти се, нарушавали човешките ти права защото не можело да си обжалваш фиша.Оказа се, че можеш да го обжалваш, а и че Хартата за правата на човека е принципно неприложима точно за този казус.Бъди сигурна, че стигне ли се дотам [съдебен иск], франчайзъра [дори не Шел] ще наеме трима вещи лица [одобрени от съда], които да докажат, че на автомобила ти дори и свещите са му добре.Претендираш за обещетение и го получаваш, добра воля на франчайзъра, но едва ли ще осъдиш някого.Относно Shell:Shell България ЕАДАдрес: Кв. "Хаджи Димитър"ул."Резбарска" 5София 1510БългарияТелефон: + 359 (0) 2 9454651, + 359 (0) 2 9454664Факс: + 359 (0) 2 9454929E-mail адрес: Shell.Bulgaria@shell.comГорива и търговски комплексиТелефон: + 359 (0) 2 945 46 51Факс: + 359 (0) 2 9454732E-mail адрес: Shell.Bulgaria@shell.com.:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар