Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Шел-НИКОГА повече

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Malone написа:
    Няколко забележки:1. Един лев няма да ти дам за горивото, защото така или иначе го няма, получила си го, в резервоара ти е. Да си гледала какво ти зареждат. Остават въпроси как ще го "избият" и от кого [този бензин за 20 лева]. Не че те интересува, но въпроса е принципен.
    препоръчвам ти да не се пънеш толкова, защото едва ли ще си толкова курназ ако случайно се случи на теб. Може би ще махнеш с ръка, следвайки логиката си...
    Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Един съвет към морската колежка-когато отиваш да зареждаш стой си до колата-зареди сама или кажи какво гориво искаш,а не да гледаш по рафтовете какви стоки и хамбургери се предлагат.Колкото до Шел,мисля,че с ОМВ са едни от малкото които работят по европейски.
      Marea HLX 147ps

Коментар

Re: Шел-НИКОГА повече

Lane Staley написа:
        Искрено ти съчуствам, дано успееш да ги накараш да ти възстановят разходите. Т.т. трябва да успееш.Ама не мога да повярвам, че видях това написано от теб:
        ele написа:
        На шел съм зареждала 4 пъти - 2 пъти бензин и колата повече от 90 не искаше да вдига, 1 път беше ОК, четвъртия път беше вчера.
        Никой ли не видя това, което колегата СЪЩО отбеляза ? Четвъртия път пак е било бензин...Не че нещо, ама ако изобщо някой някога ми сипва гориво в колата, то аз задължително ще стоя да видя кой маркуч ще хване, колко и как ще налее, да не говорим че накрая задължително си чета касовата бележка, дали отговаря на действителността. Разсеян пълнач, в комбинация с разсеян шофьор, и ето ти проблем.

Коментар

ogi28b написа:
          Lane Staley написа:
          Искрено ти съчуствам, дано успееш да ги накараш да ти възстановят разходите. Т.т. трябва да успееш.Ама не мога да повярвам, че видях това написано от теб:
          ele написа:
          На шел съм зареждала 4 пъти - 2 пъти бензин и колата повече от 90 не искаше да вдига, 1 път беше ОК, четвъртия път беше вчера.
          Никой ли не видя това, което колегата СЪЩО отбеляза ? Четвъртия път пак е било бензин...
          Колежката е написала, че има 2 коли - форд и фиат. Какво толкова чудно има, че е наливала различни горива ? Ясно е само за едната кола, че е дизел, нали така ?
          Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Съжалявам че не съм разбрал, така написано - изглежда че дизелова кола е зареждана 4 пъти, от които първите 2 - бензин, после нафта, после пак бензин. Но нищо де, трупнахме няколко поста, щото ГИ мързи да си пишат колите в подписите, и задължително има нещо неясно докато не се уточни колата с двигателя, не само в тази, а във всяка тема.

Коментар

Я да поясня да не стават задълбочени дебати. Зареждала съм на шел последно преди около 2 години - тогава имах рено на бензин. За първи път зареждам нафта от шел. Сега и двете ми коли са дизел - по принцип зареждам от ОМВ, понякога от лукойл, но миналата година дизелът на лукойл замръзна при -2 през ноща (бях писала някъде) и принципно не зареждам от там като захладнее. Но започнах да зареждам от Петрол на харамията, че ми е по път и съм доволна - падна разхода, като форда смесено гори около 6, иначе от ОМВ идва малко повече - около 7, но пък там ползвам пълно обслужване - миене на стъкла, проверка на гуми, най-вече защото оставям бакшиш, за което никога не съм съжалявала . Пък и момчетата са вежливи. По принцип винаги гледам какво ми сипват, но ми беше много студено и се мушнах в бензиностанцията. Не мисля, че това ме прави виновна и не виждам причина пострадалия да бъде навикван като виновен. За мен виновен е не само този, който ми е сипал бензина, а и управителя, защото е негово задължение да обучи персонала и да провежда периодични курсове за опресняване на задълженията на всеки един работещ. За съжаление в България се пести много от обучение, а магазините/офисите, в които персоналът периодично минава такова обучение, са забележими от разстояние.ogi28b Какво значение какъв е двигателят? Не търся съвет как да го разглобя, а това че е дизел съм го споменала.

Коментар

Аз също съм имал такава случка точно в пернишния ШЕЛ.Бях със служебното дизелово Пежо 405.Оставих младежа да зареди за 40 лв дизел.По едно време дотича и заеквайки заобяснява, че налял вече 15 литра бензин.Управителката беше там и така му изсъска, че чак се уплаших за него.Гориво не го теглихме но допълних резервоара до капачката.Този път собственоръчно, с дизел Естествено не платих бензина а само нафтата, колкото там събра.Пежото обаче след това беше като напомпан с допинг лекоатлет Неприятно е наистина но като знам аз колко съм отвеян някак имам огромна търпимост в такива случаи.
                I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

Коментар

В Търново има всички вериги бензиностанций , само на ромпетрол не съм зареждал.не мога да ви разбера каккво толкова се пънете как било обслужването и т.н.темпрата преди беше само на бенз.навсякъде бенз съм слагал... не мога да кажа къде е по-хубав.... обаче гледам кой маркуч теглят... сега съм и на газ.. там е ясно че няма как да се сбърка.ами служебната кола е пасат дизел , и там пък никога не ми се е случвало да се сбъркам аз , инъче гледам отново кой маркуч хваща бензинаджията за да няма спънки.... тей че гледайте хора и не бъдете разсеяни като казвате какво да се сипва..... за да няма грешки.днес случайно минавах покрай Шел и лапмата беше светнала , викам дай да заредя.пича беше много точен , изми ми джама и всичко ток и жица.(а от самия бенз съм мн доволен,сега колата върви по-добре)
                  Citroen Xsara 1.9 TD 90 hp

ex - Fiat Tempra 1.6 i.e. 75 hp

Коментар

Няма значение къде ще се зарежда, ако след слизането от колата се поздравите както си му е реда и му кажеш дизел за 50-60лв............ и човека ще ти сипе това което му кажеш. Обаче тези които работят там не са врачки или някакви автомобилни маниаци и да знаят кой какво кара. Преди имаше надписи по капачките с какво гориво се движи даден автомобил, но в последно време на много малко автомобили виждам. Ако след слизането си казал бензин 95 пък те са ти сипали супер дизел вече си има вина служителя на бензиностанцията и в такива моменти са длъжни да поемат разходите за сервиз и да ти напълнят резервоара до горе. Това съм го чувал няколко пъти в София. Даже знам и случай когато автомобила се зарежда тръгва от бензиностанцията и след 300м гасне, всичките разходи бяха поети от бензиностанцията и докато човека чакаше му бяха сервирани обяд и т.н.Аз също съм имал случай на ОМВ да заредя газ до горе и след 500м някъде да изгасна. Правя кръгом най спокойно отново си спирам на колонката на която съм заредил и онзи ме гледа защото знае, че туко що съм заредил до горе. И аз отново му казвам пълни и направо тръгвам на вътре да става скандала, скандала започва всичко живо мълчи и по едно време идва човека който ме зареди и ми казва тя бутилката си е пълна, но аз ти затворих крана защото съм виждал, че повечето хора така правят. Оказва се, че човека е завъртял крана който спира газта напред а не този който е към зареждачката, хората ми се извиниха и така.

Коментар

Пусна ли жалба за възстановяване на щетите?Аз ако бях почвам да ги съдя,надявам се ще доведеш нещата докрай.Не трябва да им се разминава така леко.Щом са сгафили отиваш с касовия бон и ги почваш.Да се научат как се работи,не стига че горивата им не струват,ами и ще ти повредят автомобила.
                      Неможеш ги осъди. Нямаш доказателства. Първо при зареждането, колежката се е вмъкнала набързо в бензиностанцията, след това като е взела касовия бон на който пише, че е заредила бензин, пак не е реагирала, а чак след като колата спряла да върви. Как мислиш ще погледнат в съда?

Коментар

mitakkk написа:
                        Пусна ли жалба за възстановяване на щетите?Аз ако бях почвам да ги съдя,надявам се ще доведеш нещата докрай.Не трябва да им се разминава така леко.Щом са сгафили отиваш с касовия бон и ги почваш.Да се научат как се работи,не стига че горивата им не струват,ами и ще ти повредят автомобила.
                        Неможеш ги осъди. Нямаш доказателства. Първо при зареждането, колежката се е вмъкнала набързо в бензиностанцията, след това като е взела касовия бон на който пише, че е заредила бензин, пак не е реагирала, а чак след като колата спряла да върви. Как мислиш ще погледнат в съда?
                        OOOOO ако ги съдя, ще ги осъдя и още как!!!! Никъде не пише, че трябва да вися на колонката да гледам, нито че трябва да изчета касовата бележка като буквар! Като потребител имам права и истината е, че ги знам до последното - такива неща като "не можеш да докажеш" НЯМА! Още повече, че става въпрос за известан верига бензиностанции - като дори не е необходимо да ги съдя, а само да пусна един е-мейл до по-горе и ще видиш как ще се раздвижат. Тоно както направих с Метро - оплакване до Метро Варна - тц нищо - оплакване до Метро Германия - още на следващия ден се разбързаха да ми отговарят. SilenceR: Що да не се пънем - аз плащам, искам качество - като няма качество - ще се пъна.

Коментар

Хм, въпроса със съденето не е толкова розов колкото ти изглежда ele.Трудно ще докажеш, че си му казала дизел, няма кой да потвърди. Няма кой да потвърди, че точно в момента на зареждането на капачката ти е пишело "Diesel".Утре ще ти изпратя една капачка, на която ще пише "Schweppes".Пък това за касовата бележка е смешно, ще ти се подиграват в съда.А като плати, не ти ли направи впечатление цената която плати?Не си длъжна да си математичка, знаем. Не си длъжна и да четеш какво пише, също знаем. Не си длъжна да гледаш какво ти сипват, ОК.Обаче на теб всички очевидно са ти длъжни, а ти си имунизирана от всякакво нужно внимание върху това, което се случва.Очевидно е, че се е получила грешка и [почти] със сигурност е допусната от пълнача.Само че на практика, всичко се базира на твоите твърдения. "Казах му", "На капачката пишеше". Би трябвало обаче това да се докаже, ако стигнете до съд.Пък и току виж, точно в този момент камерите не са работели. Бензиностанциите нямат задължение да поддържат камери.Затова, изкопчи каквото можеш от ситуацията и пляскай с ръце. Радвай се, че момчето което ти е заредило явно не е много в час.И се радвай, че си била на Шел, а не на бензиностанция "Жълт пламък" - Кошарна. При такива претенции, там може би щяха да ти опънат ушетата докато се пазариш.Пък ти върви обяснявай в съда какво си казала и какво е пишело 20 часа преди да отидеш да претендираш. И как не те интересува какво пише на бележката и колко струва.А на Шел можеш да пишеш по всяко време.Уверявам те, че никой няма да те потърси да ти се извини, като на принцеса.Отговора ще бъде, "служителя е уволнен, проблема е решен".Собствениците на бензиностанциите на Шел в България са франчайзъри, а не служители на Шел, не е лошо да се поинтересуваш.И не се стягай, пак ще ме обвиниш, че се напъвам, заяждам с теб и т. н.Не е така, слабо ме засягат социалните ти вълнения.Просто искам да си малко реалистка, а не да предизвикваш насмешка с непрекъснатите ти "случки" и неизменната ти правота и победи в борбата с българската действителност.И успех с Шел, дано вземеш някой лев. Напиши ни есе на тема "Одисеята Ele vs. Shell Bulgaria".
                          .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
                          www.cyxap.com

Коментар

Malone: България е на това дередже точно заради хора като теб, който не само смятат, но и съветват (щото ми прилича на съвет) хората да си мълчат и да се чувстват виновни, защото са били измамени по една или друга причина, защото щели да им се смеят като си потърсели правата. Този тип мислене съм го срещала само в България - ако на някой му налеят бензин вместо нафта в една нормална държава, не само ще му платят разходите, но и солидно обещетение за пропуснати ползи и за да не бъдат съдени. Изявленията ти в този форум винаги са насочени срещу правата на потребителя, срещу постарадалите с видната цел вменяване на вина. Може би си служител на Шел - разбираемо е, може би си голям шеф в някоя верига и мрази вечно мрънкащите за правата си потребители - разбираемо е.... Освен това имах гадния навик да пишеш наизус, защото ако беше прочел какво съм написала, нямаше да се изказваш :ама ти не гледаш ли цената, която си платила! Не знам за кой път ти казвам, преди да се напънеш да напишеш някоя огромна глупост, да четеш внимателно - дума по дума, не през ред. Ако пиша до шел, още на следващия ден ще мис е извинят - в това съм напълно убедена. Точно защото са франчайзъри. Вероятно не знаеш, но Макдоналдс във Варна, като ресторантите им също са франчайзъри, е бил затворен преди няколко години точно поради оплакване на клиенти. Аз също съм писала оплаквания до Макдоналдс и съм получавала не само извинения от централата, но и от друг небезизвестен ресторант във Варна точно заради обслужване, което е много по-трудно доказуемо, отколкото, че са ти заредили бензин вместо дизел. както казах - не виждам причина да се чувствам виновна, нито виждам причина да се срамувам от това, което е станало - ако ти предпочиташ да се завреш в миша дупка след подобна случка, за да не ти се смеят, си е абсолютно твой проблем. Радвай се, че не ти се е случило, защото не си застрахован и не ми се мисли как ти (следвайки твоята логика) ще отидеш да се извиниш на бензиностанцията, че по погрешка са ти сипали друго гориво, а ти не си изпълнявал задълженията си да гледаш до последно колонката.

Коментар

Replay написа:
                              Такива некадърници ги има навсякъде ,мой познат имаше същия проблем на друга известна бензиностанция,добре че по време на зареждане мернал ,че му наливат бензин и източнането станало веднага.Тея тарикати имат всякакви номерца или гадни навици.Имали сме случай как пред теб си пъха капачката в джоба.Аз винаги стоя до тях когато зареждат и докато не ми затвори капачката не отивам към касата.
                              Колега,първото което момчетата не са некадърници!Второ и ти да работиш 12 часа и да се занимаваш с абсолиутно всички прищявки които хрумват на зареждащия(в сучайа ние) и ти ще вземеш да бъркаш гориво и не само.......Така че не говорете и оплюваъте на изуст...Човек е роден да греши и да се учи от грешките си...П.С. И на мен са ми изпращали биячи с БМВ-та 7 серия.... Но в случайа не бях аз виновен!!! Идва малдо момиче с Опел Тигра и ми казва:- Налеи Дизел до горе...при което аз изтрапнах и и обяснявам че няма Тигра-Дизел...но тя ми заповяда и аз и напълних резервоара(Клиента винаги има Право) И започва развръзката: тя пали тиграта и спира до някакъв познат да си прави лаф...Касиери и бензенджии ме питахакакво съм и заредил че пуши така и аз отговорих... след секунди Тиграта изгасва. И започва Екшъна.....
                              FIAT, не е само въпрос на сметки - FIAT е убеждение, мания, магия, нещо трудно обяснимо което те завладява, грабва те и те пристрастява.... италианеца е вложил дух във всеки модел!

Коментар

Отново реагираш емоционално ele.За нищо не си виновна, нито имаш причина да се чувстваш така.Още повече пък да се срамуваш от нещо.Такива неща се случват и ще продължават да се случват. Не само в България.Но е комично да плашиш със съд верига бензиностанции, при условие, че е допусната грешка от служител на ниво над чистачката.Преди да си стигнала до съда, този служител ще е уволнен и няма даже да му помнят името.Второ ... каква е щетата ти? За какво ще ги съдиш? За емоционални вреди? За две свещи? Какви пропуснати ползи имаш?Това е комичното в твърденията ти, а не случката.Не съм шеф нито на бензиностанция, нито в търговска верига, работя за държавата.Но по ред причини се ежедневно ме развеселяват хора, четящи вестници и използващи срещнатите там юридически термини, само заради звученето им.Нашия диалог с теб започна с цитирането ти на "Хартата за правата на човека".КАТ моля ти се, нарушавали човешките ти права защото не можело да си обжалваш фиша.Оказа се, че можеш да го обжалваш, а и че Хартата за правата на човека е принципно неприложима точно за този казус.Бъди сигурна, че стигне ли се дотам [съдебен иск], франчайзъра [дори не Шел] ще наеме трима вещи лица [одобрени от съда], които да докажат, че на автомобила ти дори и свещите са му добре.Претендираш за обещетение и го получаваш, добра воля на франчайзъра, но едва ли ще осъдиш някого.Относно Shell:
                                Shell България ЕАДАдрес: Кв. "Хаджи Димитър"ул."Резбарска" 5София 1510БългарияТелефон: + 359 (0) 2 9454651, + 359 (0) 2 9454664Факс: + 359 (0) 2 9454929E-mail адрес: Shell.Bulgaria@shell.comГорива и търговски комплексиТелефон: + 359 (0) 2 945 46 51Факс: + 359 (0) 2 9454732E-mail адрес: Shell.Bulgaria@shell.com
                                @ZikПрищявките на клиента биха могли да бъдат: да му напълниш бензин, да му изчистиш стъклата и фаровете, да му провериш гумите, маслото и водата.Всичко това може да си го пожелае и ти трябва да го направиш, такава ти е работата. Ако не ти харесва работата, сменяш я. Никой не те държи насила там, нито пък ти е виновен, че си изморен.Имам познати, работещи на бензиностанции, с които зареждането се превръща в удоволствие. Докато ми зареди, говорим си. За музика, за нещо интересно от града ни, за неща, които въобще не мога да предположа, че ще са интересни на един пълнач на бензиностанция. Разтоварва ме такъв служител.Искам да кажа, че ценя труда ви както труда на всеки, но ... от човека си зависи, малко или много трябва да си внимателен, когато работиш.Та, така се прави в Европа. Клиента плаща за да зареди на определена бензиностанция. Но в Европа и бензинджиите пишат грамотно на техния си език, това може би е разликата.Дано на глас се изразяваш по добре, отколкото писмено.
                                .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
                                www.cyxap.com

Коментар

Working...
                                X