Налага се да сменяме работния компютър на съпругата ми. Нейния е вече на 10 год. и започна видимо да се мъчи от по-новите версии на програмите, с които работи. Питането ми към вас е: Какво ще кажете за предлаганата компютърна конфигурация по отношение на цена и качество?- ASROCK A780LM-S- AMD ATHLON X4 620 - 4x2.6GHz- 2x2GB KINGSTON DDR2 800- 320GB SEAGATE- GeForce 9500 1GB VRAM- Card reader или флопи- Кутия UNIKASE + FORTRON 350W- DVDRW LG- БЕЗ КЛАВИАТУРА И МИШКА- Цена: 660 лв. с ДДС- За 500GB SEAGATE - доплащане 12 лв.Това е предложение от фирма, от която съм си купил всички компютри до сега и по принцип им имам доверие, но все пак искам да видя и вашите мнения. За уточнение - компютърът ще се ползва за работа с CAD програми и основно ArchiCAD и по-рядко AutoCAD. Същественото тук е, че най-голям зор му дават 3D изображенията, което изисква добра видеокарта и след това процесор и RAM. Бюджета, който сме си определили е около 650 лв.Благодаря предварително на отзовалите се!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Питане към компютърните специалисти
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Поръчай си я с хард диск 1 TB, компютър не се купува всеки ден и няма смисъл от компромиси за 20-ина лв. разлика. Захранването от 350 W също ми се струва слабо, иначе като марка е добро. След време ще поискаш да качиш по-мощно видео и захранването ще се окаже недостатъчно, то и сега ми се струва слабо. За цените не мога да кажа нищо, защото не даваш разбивка по компоненти, а обща цена. Но има много компютърни фирми, които в сайтовете си имат ценова листа и можеш да сравниш. Например: http://www.jarcomputers.com/Tonight's the night and it's going to happen again and again...
-
snake написа:Поръчай си я с хард диск 1 TB, компютър не се купува всеки ден и няма смисъл от компромиси за 20-ина лв. разлика. Захранването от 350 W също ми се струва слабо, иначе като марка е добро. След време ще поискаш да качиш по-мощно видео и захранването ще се окаже недостатъчно, то и сега ми се струва слабо. За цените не мога да кажа нищо, защото не даваш разбивка по компоненти, а обща цена. Но има много компютърни фирми, които в сайтовете си имат ценова листа и можеш да сравниш.Peugeot 301
Punto 1.9 JTD - на жената
Коментар
-
След доста години практика не бих си купил нищо различно от чист АСУС не негови производни и не модели за по 50 долара за дъно и Интел за процесор. Всичко друго е компромис който рано или късно ще ти донесе главоболия. Дай повече пари но си подбери качествени части. Не прави компромис с марките ако искаш да ти е мирна главата!
Коментар
-
Сега е много кофти момент за покупка на ново дъно, заради прехода към DDR3. Но ако не може да изчакате няколко месеца да паднат още цените, е по-добре да инвестирате в по-новата и по-скъпа, но и по-бърза памет. То и при сокетите е подобна ситуацията, но там разликата в цената е чудовищна за малко повече производителност.
Коментар
-
Започнахте да говорите за мощности, стандарти, бързини, които никога няма да се стигнат.Жената няма да отвори някоя последна RPG игра или от този род.За какво е по-голяма видео карта след време - за да върви по-бързо скрийн севъра или пък за по-бързо местена на прозорците на Ексел или пък Ажур да речем.А захранването си е перфектно, аз съм си правил експеримента и съм мерил реално колко вата харчи едно ПЦ в работно състояние.Просто няма смисъл да се инвестира в по-нови части/технологии в този случай.Даже и парите са доста за този вид работа, за който ще се ползва.Спокойно бюджета може да спадне с 20-30% поне, като за това, за което ще се ползва ПЦ-то няма да се усети никаква разлика.Просто вижте нуждите от ПЦ а не от технологии. Помислете в тази посока.Най-лесно е да се продават безсмислени хай тек нещаA20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Колега,ако искаш да спестиш малко пари спокойно можеш да смениш процесора който ти предлагат.AMD ATHLON X4 620 - 4x2.6GHz е 4 ядрен но без кеш от 3 ниво смени го с някой 2 ядрен като съм сигурен че няма да има почти никаква разлика в производителноста,защото и 2 те програми с които работи жена ти не са оптимизирани да натоварват четирите ядра на AMD ATHLON X4 620 . А ако си на WIN XP тогава имай в предвид че той не разпознава 4 GB ram а само до 3 AMD Phenom II X3 425 2.7 Ghz L1 1.5MB/L2 6MB, 95W, AM3 ето това струва 120лв с около 40 лв по малко от твоя.AMD Atholon II X2 245 2.9 Ghz 2MB, 64W, AM3 или това за 100 лв.HONDA I-VTEC
Коментар
-
Според мен е по-добре да смениш дъното. Така и така, явно не си от хората, които update-ват често. По-добре дай малко повечко пари и вземи друго дъно, което да отговаря на избрания процесор. Първо това е с onboard видео, което като гледам няма да ползваш, и второ направено е така, че да поддържа AM2/AM2+ и AM3, но пък не поддържа DDR3. Та съвета ми е, вземи си дъно, поддържащо DDR3, както и разбира се такава памет. Съгласен съм и за захранването, както и за процесора. И едно уточнение към горното мнение - 64 битов windows си разпознава 4+ gb рам.Fiat Brava 1.2 16V, 1999
Peugeot 307 1.6 16V, 2007
Коментар
-
Аз когато трябваше да правя конфигурация за служебен компютър на който се води счетоводство (до колкото разбирам и този ще се използва за нещо подобно) отидох във Most и им обясних служебен компютър такива характеристики около тази цена и ми направиха прилична конфигурация за прличини пари.FIAT Nuova Punto 1.2 8V
FIAT Grande Punto EVO 1.4 8V
...and justice for all
Коментар
-
Благодаря за мненията на всички! Преди малко компютърът беше поръчан, естествено след доуточняване на някои детайли със шефа на фирмата. Увери ме, че няма да намеря разлика в работата на компютъра с дъно ASROCK, само че ще е 25лв. по-евтин от такъв с дъно GIGABYTE, а ASROCK е по-ново поколение /каквото и да означава/. Склонен съм да му вярвам, защото както споменах всички компютри, които имам са купувани от него и до сега не съм имал проблеми. Утре вечер ще стане ясно...А между другото за хубаво или за лошо ще бъде с WINDOWS 7.П.П. Виждам от последните постове, че грешно сте ме разбрали /или поне някои от вас/. Компютърът може и да се ползва за счетоводство, но основното му предназначение ще бъде работа с CAD програми - по-точно за строително проектиране. Тези програми са доста тежки и ползват голям ресурс, особено при 3D-визуализирането на един обект.Peugeot 301
Punto 1.9 JTD - на жената
Коментар
-
venco67 написа:Благодаря за мненията на всички! Преди малко компютърът беше поръчан, естествено след доуточняване на някои детайли със шефа на фирмата. Увери ме, че няма да намеря разлика в работата на компютъра с дъно ASROCK, само че ще е 25лв. по-евтин от такъв с дъно GIGABYTE, а ASROCK е по-ново поколение /каквото и да означава/. Склонен съм да му вярвам, защото както споменах всички компютри, които имам са купувани от него и до сега не съм имал проблеми. Утре вечер ще стане ясно...А между другото за хубаво или за лошо ще бъде с WINDOWS 7.П.П. Виждам от последните постове, че грешно сте ме разбрали /или поне някои от вас/. Компютърът може и да се ползва за счетоводство, но основното му предназначение ще бъде работа с CAD програми - по-точно за строително проектиране. Тези програми са доста тежки и ползват голям ресурс, особено при 3D-визуализирането на един обект.HONDA I-VTEC
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар