Служебни ангажименти ме направиха участник на вчерашната акция по събаряне на незаконните постройки в Рибарско селище Бургас. Останах с впечатлението, че акцията беше по-скоро показна. Беше съборена една дървена къщичка и три основи на незапочнати такива. Сред нас имаше стари рибари, които се дистанцираха от "грабителите" на територии и земи покрай морето. Тези хорица недоумяват как се е стигнало до там, че богаташи, които са виждали лодка само на снимка построиха палати ей така от заплюти територии на брега в един от най - хубавите заливи покрай Бургас...След вчерашната акция аз и много други останахме със съмнения и резерви, че тази акция е само демонстрация на действие, а истинските виновници ще си останат в незаконно построените палати.ПС: На вчерашната акция имаше жандармерия, полицаи ( около 150 човека), журналисти и монополисти. Пътя беше затворен. Пиле не можеше да прелети. Жандармеристи с бойна екипировка и обучени кучета лъхаха респект, а срещу всички нас - една барака и един полусобственик, който беше изкаран от равновесие - ей така за асортимент на журналистите...За съжаление този ресурс от сила и народ трябваше да бъде насочена към незаконните огромните огради и лъскави райски палати зад тях...Дано времето ме опровергае.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Бутнаха бараки (не палати) в Рибарско селище.
Collapse
X
-
За какво да те опровергае времето колега?Искаш да съборят рибарските колиби?Защо не отидат да съборят Слънчев бряг?Не мислиш ли,че рибарите стават залог на големите риби,като братя Диневи?По новините споменаха за изграждане на модерно пристанище.Познай,кой ще го изгради и после искай на рибар по 200-500 лева на месец!Каква беше твоята функция в цялото мероприятие?Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
-
dudulia написа:За какво да те опровергае времето колега?Искаш да съборят рибарските колиби?Защо не отидат да съборят Слънчев бряг?Не мислиш ли,че рибарите стават залог на големите риби,като братя Диневи?По новините споменаха за изграждане на модерно пристанище.Познай,кой ще го изгради и после искай на рибар по 200-500 лева на месец!Каква беше твоята функция в цялото мероприятие?A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
Не се бутат постройки на Слънчев бряг, защото там всичко е законно! Може да е малоумно, грозно и парадоксално, но хоратата са си вързали гащите с подкупи, или заплахи и са си оплели кошницата. За да може някой да им каже копче трябват сериозни промени в закона. А от друга страна законодателите също имат по някое хотелче там, или ако нямат то изкарват почивките си там в разкош и почти безплатно! Така, че бетонизирането ще продължи!А относно рибарите... сега е дошло време някой да се прави на мъж, но от друга страна когато някой е построи нещо на чуждо място очевадно е нарушител. Друг е въпроса, ако стопанисва това място десет години по един закон, какво се случва...http://www.dnes.bg/obshtestvo/2009/1...hta.82157,playFrontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
сега да ви кажа как стоят нещата от моята гледна точка, на човек достатъчо навътре в нещата...като съборихме гетата в Горно Езерово и Меден Рудник - що само на мангалите събаряме - що не събаряме на Ченгене-то...като почнаха да събарят на ченгенето - що само една дървена къщичка и три основи на незапочнати такива...ами нали искате правова държава и законност. другите собственици обжалват процедурата, хората са грамотни, с пари за адвокати - и обжалват по законовия ред. нали искахте ред в тая държава???другото - нали с пари става всичко това??? нали трябва някой да ги събори, а сме декември месец - няма пари в бюджета за такива непредвидени разходи, актуализация на бюджета няма за къде да се прави.... живи и здрави догодина. лично съм гледал схемата, всички къщи и къщурки там са под номера и всичко по брега между плажа и пътя от Ченгенето към Нефтобазата ще се събори... но всяко нещо с времето си и с процедурите си...п.п. вие сте всичките много интересни!!! като не се прави нищо - що нищо не се прави... като почна да се прави нещо - що се прави и що тъй...в Меден Рудник решиха хората да им правят болница - не искали, щото щели да им махнат незаконно поставените там на общинска територия без да плащат нищо за това гаражи... а де!?!??!!?Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
dudulia написа:За какво да те опровергае времето колега?Искаш да съборят рибарските колиби?По новините споменаха за изграждане на модерно пристанище.Познай,кой ще го изгради и после искай на рибар по 200-500 лева на месец!Fiat Punto 1.1-Синята птица
Коментар
-
Проблема според мен е завистта ,която цари в Бургас.Логиката е,защо някой си рибар или "богат" ще има там,а аз няма да имам?Понеже искаме законност,то аз питам,след като тази зона е част от Натура2000 и там не може да се строи,защо ще строят ново пристанище?90% от сградите са построени преди територията да влезне в Натура 2000?А какво ще кажете за постройките с издадено от община Бургас право на строеж?Кажете ми кой е прав?Издават ти право на строеж,строиш и после ти казват,че било незаконно.Рибарите си имали лодкостоянки до Славянка,но видиш ли решават да строят пристанище там и ги пъдят.....Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Коментар
-
Не съм от Бургас, ама "ченгене" е циганин. На турски език.Района "Ченгене" не го знам кой е..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
dudulia написа:Проблема според мен е завистта ,която цари в Бургас.Логиката е,защо някой си рибар или "богат" ще има там,а аз няма да имам?Понеже искаме законност,то аз питам,след като тази зона е част от Натура2000 и там не може да се строи,защо ще строят ново пристанище?90% от сградите са построени преди територията да влезне в Натура 2000?А какво ще кажете за постройките с издадено от община Бургас право на строеж?Кажете ми кой е прав?Издават ти право на строеж,строиш и после ти казват,че било незаконно.Рибарите си имали лодкостоянки до Славянка,но видиш ли решават да строят пристанище там и ги пъдят.....Fiat Punto 1.1-Синята птица
Коментар
-
donnna написа:dudulia написа:Проблема според мен е завистта ,която цари в Бургас.Логиката е,защо някой си рибар или "богат" ще има там,а аз няма да имам?Понеже искаме законност,то аз питам,след като тази зона е част от Натура2000 и там не може да се строи,защо ще строят ново пристанище?90% от сградите са построени преди територията да влезне в Натура 2000?А какво ще кажете за постройките с издадено от община Бургас право на строеж?Кажете ми кой е прав?Издават ти право на строеж,строиш и после ти казват,че било незаконно.Рибарите си имали лодкостоянки до Славянка,но видиш ли решават да строят пристанище там и ги пъдят.....Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Коментар
-
Напълно съм съгласен с теб Donnna. Вчера се запознах с Милен Ненчев ( не го познавах лично ) и ми се видя млад, амбициозен и пушещ много цигари човек. Това, което изразих във форума беше опасение, което заявих и там. Аз съм твърдо ЗА събарянето на незаконните постройки в рибарското селище. Като писах "Дано времето ме опровергае" имах предвид, че и най-малките ми съмнения за избирателно събаряне на постройките там ще бъде елиминирано. Що се касае за поликлиниката в М.Рудник - истинско безразсъдство ще бъде ако тя не бъде построена там при все, че моите родители в момента живеят в един от "засегнатите" блокове ( 420), но и за миг не съм/са мислели, че сирените ще им пречат, но...има малоумници. ПС: Иначе аз лично бях засегнат от ведомството на Костадин Луков и съм входирал жалба преди една година там...и имам основание да се съмнявам в избирателност и сегрегиране на действия и наказания.A17DTС/S
Коментар
-
dudulia написа:donnna написа:dudulia написа:Проблема според мен е завистта ,която цари в Бургас.Логиката е,защо някой си рибар или "богат" ще има там,а аз няма да имам?Понеже искаме законност,то аз питам,след като тази зона е част от Натура2000 и там не може да се строи,защо ще строят ново пристанище?90% от сградите са построени преди територията да влезне в Натура 2000?А какво ще кажете за постройките с издадено от община Бургас право на строеж?Кажете ми кой е прав?Издават ти право на строеж,строиш и после ти казват,че било незаконно.Рибарите си имали лодкостоянки до Славянка,но видиш ли решават да строят пристанище там и ги пъдят.....A17DTС/S
Коментар
-
mnpenchev
Само така колега Тодоров, аз на тоя кей съм си изкарал детството, сега е порутен от всякъде, даже не можеш да стигнеш до него. И как точно ги узакониха тея постройки, на 2 метра от брега на морето в защитена местност за 1 година, като има нагоре в Странджата райони, дето хора по 20 години ги облагородяват и не им узаконяват бараките, а палатите на бързо ги претупаха, че и улици с номера имат ?
Коментар
-
mnpenchev написа:Само така колега Тодоров, аз на тоя кей съм си изкарал детството, сега е порутен от всякъде, даже не можеш да стигнеш до него. И как точно ги узакониха тея постройки, на 2 метра от брега на морето в защитена местност за 1 година, като има нагоре в Странджата райони, дето хора по 20 години ги облагородяват и не им узаконяват бараките, а палатите на бързо ги претупаха, че и улици с номера имат ?A17DTС/S
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар