Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Протест срещу дупките !!!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Crash73 написа:
    Ако се направи масовка тази инициатива и се събере внушителна група гневни водачи, и всеки изтърбуши по едно паве - поне ще има отзвук. За разрушаване на държавна собственост да не си и помислят власите - редовно държавата ни руши частната собственост (МПС-тата), и ние си плащаме данъци. Ако обаче не платим - глоби, лихви... А как ни компенсира нас държавата, когато се дръннеш в някоя дупка и си потрошиш колата? Никак.Наскоро ударих в една дупка, изкривих джанта, гумата стана балон. Купувах гуми... Еми, мамка му и винетки, какво правят с парите които събират за тях???Трябва да се сложи край на това нехайство най-после! Не че това с паветата ще е начина, но ще ги стресне малко поне. В Добрич преди години, главния булевард който минава през града, беше нарязан с ония машини за асфалт. 5-6см. дълбоки, безразборно нарязани, остри ръбове. Стоя така цяло лято може би (3-4 месеца). И се случи най-ужасното - загина един човек. В старанието си да заобикаля дупките, накрая удря в една, пука гума и колата се обръща. Главата му е била затисната и премазана, очевидци казаха че направо мозъкът му е бил навън... Още на следващата сутрин на булеварда се появиха пълен набор ремонтни машини...... Това ли трябва да се случва за да си размърдат дебелите задници? Баси държавата, баси управлението...
    Предлагам с паветата да си закърпим дупките пред блоковете. Ще станат като паметници на Бойко!А сериозно - докато има далавери с некачествен асфалт - как искате да няма дупки - не сте ли забелязали че едни и същи дупки издържат до два месеца след като са запълнени и отново зейват.....Освет това, голяма част от дупките тук ( аз съм от бели брези ) са от строежи. Как мислите, всеки си копае дупка в асфалта да се включи в водопровода, после с какво я запълва? - чакъл или бетон! А глоба има само ако не си запълнил дупката....на инспекторите се плаща.....така стоят нещата.Миналата седмица примерно, ставам и отивам на работа. По една права улица дето си минавам всяка сутрин, някой копал. Напречно, колкото гума ров. Запълнил го с чакъл. Естествено минали двама трима - дупката става около 15 см. Естествено не се забелязва лесно, особенно като е пълна с вода. И цоп! -бронята в асфалта, лицето на съклото!
    Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
    Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

Оф.., протестирайте си! ... аз не съм сигурна, че пречите някому с протестите си! ... тук важи прикъзката: "Глас в пустиня!" ... и то съплна сила! ... а вие се надявате... на..: "Глас народен, глас Божи!" ... ми надявайте се! ... надеждата крепи човека! ... и умира последна! ... след като е уморила всички ... извинете черногледството ми, но не можах да се сдържа!
      FIAT PUNTO 6 SPEED
      FIAT MAREA 1.9 TD

Защо идиотите са толкова много, а куршумите толкова малко?!

Коментар

polly_s написа:
        Оф.., протестирайте си! ... аз не съм сигурна, че пречите някому с протестите си! ... тук важи прикъзката: "Глас в пустиня!"... и то съплна сила! ... а вие се надявате... на..: "Глас народен, глас Божи!" ... ми надявайте се! ... надеждата крепи човека! ... и умира последна! ... извинете черногледството ми, но не можах да се сдържа!
        еми заради такива свирчовци нищо не можем да постигнем с протести. понеже те все се скътават и уж тук се съберем само от форума 100 човека пък там я има 20 я не
        Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
        Fiat Bravo'97 1,6 16v
        Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

pakumba84 написа:
          polly_s написа:
          Оф.., протестирайте си! ... аз не съм сигурна, че пречите някому с протестите си! ... тук важи прикъзката: "Глас в пустиня!"... и то съплна сила! ... а вие се надявате... на..: "Глас народен, глас Божи!" ... ми надявайте се! ... надеждата крепи човека! ... и умира последна! ... извинете черногледството ми, но не можах да се сдържа!
          еми заради такива свирчовци нищо не можем да постигнем с протести. понеже те все се скътават и уж тук се съберем само от форума 100 човека пък там я има 20 я не
          Бе да ти кажа и аз съм за протест. Колежката е права до някъде че всичко е може би на вятъра но поне малко, мъниичко ЩЕ НИ ЗАБЕЛЕЖАТ :D ,че сме живи все още .А инак не мисля че ще се уплашат господата докато не обърнат листа в таз държава
          Аlfa Romeo 145 1.6 BOXER 103hp

Коментар

И според мене трябва да се изчака до есента и да дадеме време на Бойко Борисов все пак сега е зима и времето не позволява ремонт на пътищата, а от хора на магазинчета пред нас знам, че са ги предопредили, че лятото ще трябва да се преместят, защото ще разширят и ще преасфалтират цялата улица пред нас, където всяка сутрин стават задръствания. Също така видях че есента преасфалтираха изцяло една улица и напраиха нови бордюри за пешеходците. Така че според мене трябва да му дадем време на Бойко Борисов, а есента евентуално да правиме протести.
            Lancia Kappa 2.4JTD
            Lancia Dedra Integrale 2.0 S.W.
            Fiat Croma 2.0 i.e. - ex.

Коментар

Naidenov написа:
              И според мене трябва да се изчака до есента и да дадеме време на Бойко Борисов все пак сега е зима и времето не позволява ремонт на пътищата, а от хора на магазинчета пред нас знам, че са ги предопредили, че лятото ще трябва да се преместят, защото ще разширят и ще преасфалтират цялата улица пред нас, където всяка сутрин стават задръствания. Също така видях че есента преасфалтираха изцяло една улица и напраиха нови бордюри за пешеходците. Така че според мене трябва да му дадем време на Бойко Борисов, а есента евентуално да правиме протести.
              1 улица, а колко има в сф, а колко са междуградските с дупки. зимата свърши, април месец спокойно може да се асфалтира. четох някъде че щели 15 улици да преасфалтират е добре ама всяка година 15 улици аз няма да съм жив май някога да карам спокойно
              Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
              Fiat Bravo'97 1,6 16v
              Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Добре хайде Бойко ще го изчакаме /въпреки, че не съм много съгласен/ за дупките в София.НО!!! Само в София ли има дупки колеги??? Дори не говоря само за градове, села и паланки...Ами пътищата от националната пътна мрежа - 1-ви, 2-ри и 3-ти клас!? Да не говора пък за т.н. "магистрали".ДОКОГА ЩЕ ГИ ЧАКАМЕ???Чакаме ги цял живот и какво? Едно голямо НИЩО!!! Даже не е голямо а е малко нищото. Крайно време е да се направи веднъж една организация между ръководствата на зараждащите се автомобилни клубове като нашия може и в неофициална форма, може и под формата на Асоциация на автомобилните клубове в Р България, и да се протестира. По този начин ще направим впечатление и ще ни се чуе гласа обединени и с ясни искания - не само за дупките, а и за други неща - като например законодателна промяна регламентираща горен праг на % печалба на крайните разпространители на горивата - бензиностанциите и т.н. Силно вярвам, че това безметежно положение на хаос и див, ама ДИВ капитализъм няма да продължава вечно. Но НИЕ сами трябва да се борим за това. Така ли е?
                VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

pakumba84 написа:
                  polly_s написа:
                  кой, кой, кой...свирчо!?! ... бе тва 84 набора ли ти е?! ... не свиря! - ... мноу-мноу не ми се отдава.., за тва и не вземам участие в процеси, чиято кауза е пердута., ако ме разбираш?! ... аре пийс! (peace) ... въпроса опира до избори.., общински!!! ... капиш?!?! :-/Уважаеми колега или Уважаема колежке, в този форум предполагам както си забелязал/а изключително много държим на няколко неща, едното от които е Добрият тон! Моля той да бъде спазван. kiro_of_the_day
                  FIAT PUNTO 6 SPEED
                  FIAT MAREA 1.9 TD

Защо идиотите са толкова много, а куршумите толкова малко?!

Коментар

Митко и ти за съжаление си абсолютно прав за всичко, което казваш.Занимавал съм се като студент с т.н. обществено - полезна дейност и съм научил две неща:1. Не чакай благодарност от никого за полезното и доброто, което си направил - напротив.2. Винаги ще се намери някой /политик, общественик или какъвто и да е ръководител/, който ще поиска да извлече дивиденти /каквито и да са/ в своя полза. От друга страна почти винаги може да се намери начин да не се мешат партии много много, но пък да не забравяме, че законопроекти се прокарват с парламентарно лоби! Но все си мисля, че една такава асициация, която да вдига непрекъснато шум по медиите все ще привлече и общественото внимание, и ще направи впечатление и малко по-малко ще почне да се говори и да се обсъждат проблемите поставени от нея. И най дългият път започва с първата крачка. Пък примерно един проблем като влезе в орбитата на медиите - се завърта, журналистите почват да питат, а напоследък ми прави впечатление, че и те си раздвижиха мозъчетата - питат компетентно, когото трябва, понякога и злобно. Представи си едно журналистическо разследване за това какъв % печелят газостанциите например. Напоследък нещата се раздвижват в положителна насока и този ефект ще се усилва - но естествено и за съжаление не защото го искат нашите мили управници, а защото няма как. Така, че може да се направи опит за някаква форма на протест и медийна изява.Както казват лекарите за билките - "Ако не помогне - поне няма да навреди".
                    VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                    VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                    VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                    VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                    Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Mitko написа:
                      С какво най-лесно се вади паве?
                      Мисля си,че до есента,докато даваме шанс на Б.Б.,трябва да се позамислим и върху този въпрос. И по-специално върху "жълто паве".

Коментар

Хора елате в Пловдив да видите какво е.Няма улица без дупки.Идеята е похвална.Но какво ще правят сервизите?80%от повредите се дължат на лошите пътища.
                        HONDA I-VTEC

Коментар

Вчера вечерта ми се наложи да направя един преход през родината Русе-Бургас-Варна-Русе и мога да кажа че след зимата пътищата са станали ужасни с огромни дупки да не говоря за прохода на Стара Планина през който минах от Русе за Бургас там съм карал около 30км на 1. 2. скорост И в тоя ред на приживявания се зачудих що си плащаме винетките като на края си разбиваме колите .Тия пътища второстепенните са под сяква критика такмо засилиш 120 130 и огромни дупки няма на каде скачаш върху спирачките ама до колко до 60 прас в някоя от многото Направи ми впечетление че най-често дупките се образуват по звойте или по равните участаци от пътя там кадето не маже да се оттича водата и замръзва На никой не му пука че си трошим колитеп.п.-равносметката-изкривена джанта
                          Alfa Romeo 146 JTD

Коментар

ABARTH написа:
                            Вчера вечерта ми се наложи да направя един преход през родината Русе-Бургас-Варна-Русе и мога да кажа че след зимата пътищата са станали ужасни с огромни дупки да не говоря за прохода на Стара Планина през който минах от Русе за Бургас там съм карал около 30км на 1. 2. скорост И в тоя ред на приживявания се зачудих що си плащаме винетките като на края си разбиваме колите .Тия пътища второстепенните са под сяква критика такмо засилиш 120 130 и огромни дупки няма на каде скачаш върху спирачките ама до колко до 60 прас в някоя от многото Направи ми впечетление че най-често дупките се образуват по звойте или по равните участаци от пътя там кадето не маже да се оттича водата и замръзва На никой не му пука че си трошим колитеп.п.-равносметката-изкривена джанта
                            Леко си се отървал Аз вече съм се побъркал в София зеят едни огромни кратери навсякъде и повечето няма как да избегнеш. Направо си разбих предницата отвсякъде и сега ще я правя, а колко джанти съм изкривил не е истина. Направо не е нормално. Тия от агенция пътища и от кметството за мръсни ..... и заслужават всички да ги ...............Ненормалня история е. Все едно е имало бомбардировки.
                            FIAT Uno 45 FIRE

Коментар

Днес от дир.бг разбрах, че за утре в Бургас е предвиден протест поради тази причина(темата), организиран от стотина частни фирми към който са се включили и таксиджии. Ще се опитат да блокират движението на изходните точки. Мисля, че не са избрали подходящото място. Така ще ощетят само хора като тях, но не и истинските адресати.

Коментар

Working...
                              X