Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Помощ - как да boot-на?;Сега блокира постоянно... РЕШЕНО !

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Оги, питам се дали цялата тема не е шега?!? Поне в началото така ми се стори.Иначе, това, което описваш страшно много прилича на моята сага с един от настолните ми ПЦ-та. Аз почнах отзад напред - първото, което забелязах, след като компа почна да се рестартира без време бе, че не се върти вентилатора на видео-картата. Смених я. Не беше от това. Смених дъното. Същата работа. Накрая се сетих, че може и да е от паметта и смених и нея... засега се позакрепи и работи. Интересното е, че правеше всичките си номера само под Виндовс. Под Линукс SUSE (11.0) нямаше никакви проблеми.Препоръчвам ти все пак да послушаш Малоун и да пробваш с някоя дистрибуция на Линукс. Ей така, само за пробата.И не казвай, че няма от къде да вземеш...

Коментар

А кой ще работо после с тоя пингвин ? Майка ми дори не подозира че има нещо различно от "джама". Обикновено не пускам тема за да си чешам езика. За съжаление не е шега. Прозорците все още ми се потят. Свалих външните карти - не помага. Пуснах филм, и на 5-тата минута - блокаж. Одеве - към 18-00 часа - чак на 20-25 минута от същия филм - блокира.Нямам никакви вентилатори освен на процесора. Според Еверест - температурата на ХДД измерена с сейф мод е 39 градуса. Дискът има въздух под и над него, а сега е и със свален капак, така че едва ли прегрява. Както казах - пробвах с 3 различни РАМ-а, на всички слотове изредих - пак блокира. jenshen73 - определено няма да ти изпращам нищо. По-сккоро - още утре бих купил някакъв нов компютър, отколкото да ти го пратя, да го ръчкаш, и накрая да се окаже че пак нищо не става, след седмица да речем. А и мисля че ти разправях - насочвам се към нов комп с поддръжка на FULL HD (1080P), отколкото да се занимавам с тая щайга. А и той не е първа младост, кой знае на колко е... Подробности:Duron 1100 MHz;Gigabyte GA-7VTXE (май е с чипсет ВИА КМ 266);Maxtor 306E... или нещо подобно1024 DDR-RAM (512 PC3200, 256 PC3200, 256 PC2100) Hitachi 80 GB за филмите и други глупости. ATI Radeon 7000 AGP 4xDVD+/-RW Lite-OnCD-RW NECмрежова карта реалтек.

Коментар

Най-новата информация е, че според Евереста процесора е загрял до 82 градуса, а радиаторът над него определено е студен, дори НЕНОРМАЛНО студен Отивам да го свалям, и утре ще търся паста. Отивам да видя в БИОСа колко градуса всъщност са зададени за рестартиране...Опрределено има нещо нередно. Старата паста е супер спечена, и твърда. Вероятно въобще не предава топлина към радиатора. Затова е бил студен, а процесора - 80 градуса! Големият проблем е може би не толкова пастата, колкото това, че радиаторът отгоре беше обърнат на 180 градуса, а той има една чупка, която позволява да се сложи само по един правилен начин. А като е наопаки - не кконтактува почти изобщо с процесора. Не съм го слагал аз така, сигурно комшийката е дошла и ми е обърнала радиатора ! Добре че и колата не си правя сам, че кой знае какви ще ги сътворя....Докато свалях радиатора, и го слагах пак - се оказа че нещо съм разбътал, и компа не искаше грам да запали. Оставих го само по процесор и рам, и запали, и за да следя колко ще се нагрее, си сложих пръста на кристала. Запалих го, и точно за 1-2 секунди така се нагря, че ме изгори доста неприятно. Но поне запали де. Ще видим утре с пастата какво ще стане. Засега нямам какво повече да кажа, мисля че проблемът е диагностициран.

Коментар

Това както го описваш 99.9% е проблем в загряването на процесора или проблем с кондензаторите на дъното.Ако кондензаторите са здрави значи е процесора Друго няма от какво да бъде!
          A20DTH ЖТД ама не баш
          1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
          Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

jenshen73 написа:
            @snake: Ако PATA диск не е изключен от интерфейсния кабел, но му е изключен захранващия - повечето дънни платки изобщо не искат да светнат.
            Говорим за компютър, като този на ogi28b: с два ATA (IDE) хард-диска. Ако единият диск е с изключено захранване, дори и включен към интерфейсния кабел, дънната платка ще светне и компютърът ще работи така, все едно този хард-диск го няма. Това упражнение съм го правил много пъти и досега не ми се е случвало дънната платка да не иска да светне.
            ogi28b написа:
            Най-новата информация е, че според Евереста процесора е загрял до 82 градуса...... Ще видим утре с пастата какво ще стане. Засега нямам какво повече да кажа, мисля че проблемът е диагностициран.
            Когато процесорът започне да прегрява, обикновен първо се чува предупредително писукане и след това компютърът сам се гаси. Не ми се е случвало при прегрял процесор компютърът да замръзва (забива), но от колеги съм чувал, че има и такива случаи.
            Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Оги аз имах подобен проблем на стария комп. Работеше и както работи фреезваше. И следваше рестарт или резет. Всичко видимо си беше ОК. Занесох го при едни майстори и се оказа че 11 кондензатора на дъното ми са много надути, смениха ми ги и проблема изчезна. Това само да имаш едно наум и да огледаш кондензаторите, те видимо си личат ако са раздути.Оправи ли си потенето на стъклата?
              "Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."

ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
              Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE

Коментар

Оги, ако не става, домъкни го на срещата, пииваме бира, и после го гледаме, имам да ти връщам услуги И пасти имам, и монитори....само домъкни щайгата.
                Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
                Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

Оги, идеята ми беше да спасиш каквото имаш да спасяваш, а не майка ти да работи на Ubuntu.Въпреки, че няма да и е трудно, бъди убеден, ако ползва компютъра само за Internet, офис [Open Office] мултимедия и игрици от рода "биене на кучето".Успех, ако проблема е само в температурата, пасти под път и над път има вече.И тъничко, тъничко мажи.
                  .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
                  www.cyxap.com

Коментар

Мацнах му една капчица, и сега работи нормално. Температурата е 47 градуса! Мисля че темата е изчерпана, проблемът е решен. Кондензаторите по дъното са в добро състояние, видимо. Благодаря за помощта на колегите Airfan и Ewing, които в 2 през нощта се занимаваха с мен и помагаха !

Коментар

проблема иначе със забиването на това място се решава лесно ... доса пъти съм се сблусквал с такъв проблем и решението което съм открил е следното .. Трябва да се хване точния момент.. точно когато се покаже този прозорец точно тогава натискаш и ентер.. и всичко е ОК .. ако изчакаш и не хванеш момента , целия комп забива така както си го описал
                      Пунтак 1.1 с лека измама под капака

Коментар

Сега не бих си играл с нова инсталация, след като вече всичко работи нормално, но утре вдругиден като ми останат 10-на минути, ще си начешам крастата, и ще направя нов опит, за да видя дали с нормално охлаждане ще го има същото забиване при инсталация.

Коментар

Working...
                        X