Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Помощ - как да boot-на?;Сега блокира постоянно... РЕШЕНО !
Collapse
X
-
deadairplane
-
Като пишеш, че нямаш опция за boot чрез USB, стигам до извода, че не е лошо да опитате да boot-неш с по стара версия на Hirens BootCD.Аз, заради спорта и да се боря с разни малоумници, имам две "версии" на USB Hirens BootCD.Едната флаш е за съвременни дъна, респективно със съвременни BIOS, обикновено е последната налична версия на HBCD.Другата ми е със HBCD, версия 7, ако не се лъжа. Старите дъна/BIOS не "палят" с новите версии на HBCD, поне на няколко машини, на които съм тествал. Нямам наблюдения точно на какви дъна и на какви BIOS се получава така, не съм се стремял да запомня.Пиша това, защото старите машини не палят с новите версии на HBCD, нито през USB, нито през CD/DVD.Ако не се справите с умрелия аероплан, пиши. Забравих да уточня, че доставката ще е за моя сметка, имам да те черпя.А и ще ти направя едно Hirens BootCD, да си имаш.Ще ти напиша вътре и едно ръководство как да си направиш същото, но на USB.И не барайте джъмперите, не е там проблема, по скоро прочетете какво ви е написал колегата, който акцентира над boot.ini файла.Уекичко с ракиите и да ви е сладко..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Re: Нужда от помощ - unmountable volume - как да boot-на?
ogi28b написа:...Това което трябва да се случи, е да подкарам НЯКАК си компютъра, за да извадя информацията от втория твърд диск, която не е кой знае какво, но не е лошо да я спася. Самия диск не е прецакан де, проблемът е че нямам друг компютър към който да закача диска. А първия диск - не е за първи път да прави проблеми. Мисля че и преди бях пускал тема, с нужда от помощ за него.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Аз под "втория твърд диск" разбирам втори физически. Ако са логически, операцията се улеснява..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
deadairplane
-
Тъй като снощи изглеждаше че проблемът (дефект в НТФС-а, и 4 "bad sectors" на диска) е отстранен, след като последвах съветите ви, помолих темата да се заключи, за да не стане както във всяка компютърна тема, и да започнат безсмислени спорове. Та днес се оказа че проблемът с блокирането си остава! По някое време компютърът блокира, и край. Пауза. Започнах да правя нова инсталация, и всеки път стига до едно и също място, и блокира ! На мястото на което трябва да се появи изборът "to set up new installation prerss enter"; "to repair - press R" ... - точно преди това място, стои синия екран, отдолу стои надпис Starting Up Windows, и така системата застива за вечни времена. Помага само рестарта! От биоса зареждам оптималните, fail safe defaults също, и пак не иска. Опитах с всевъзможни комбинации - кабелите сменях, дори на самия кабел - и на двете гнезда пробвах, пробвах с 3 различни плочки рам, на 3 различни слота (9 комбинации) , пробвах от едното ЦД, от другото ЦД, на единия, на другия харддиск , и нищо ! Всеки път - на едно и също място - компютърът увисва, и край! При увисването - мониторът примигва, клавиатурата - светват трите лампички заедно, след което изгасват, и застиват угаснали. В същия момент - всички радиатори са нормално топли, включително този на северния мост. При зареждане на текующата операционна система - зарежда се, влизам си в профила, и по някое време - отново увисва, без значение какъв хардуер е включен, без значение какво точбно се прави на компютъра, без определено време... Просто увисва, и край.Мисля да се ориентирам към нов компютър, а тампоните на двигателя ще чакат.
Коментар
-
ogi28b написа:Тъй като снощи изглеждаше че проблемът (дефект в НТФС-а, и 4 "bad sectors" на диска) е отстранен...Та днес се оказа че проблемът с блокирането си остава! По някое време компютърът блокира, и край. Пауза. Започнах да правя нова инсталация, и всеки път стига до едно и също място, и блокира ! На мястото на което трябва да се появи изборът "to set up new installation prerss enter"; "to repair - press R" ... - точно преди това място, стои синия екран, отдолу стои надпис Starting Up Windows, и така системата застива за вечни времена. Помага само рестарта! От биоса зареждам оптималните, fail safe defaults също, и пак не иска. Опитах с всевъзможни комбинации - кабелите сменях, дори на самия кабел - и на двете гнезда пробвах, пробвах с 3 различни плочки рам, на 3 различни слота (9 комбинации) , пробвах от едното ЦД, от другото ЦД, на единия, на другия харддиск , и нищо !Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Значи - имам 2 физически диска. Един макстор, разделен на Ц и Д, и един Хитачи , разделен на Е. Това че съм пробвал на другия харддиск - означава че макстора е напълно изключен, и все едно се опитвам да създам нова инсталация на Хитачито. Съмнявах се и в рам-та, тя е 1х512, + 2Х256. Но дори и само с 1 плочка, която и да е - същото. Блокира. Проблем в дънната платка?
Коментар
-
ogi28b написа:Проблем в дънната платка?Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
snake написа:ogi28b написа:Проблем в дънната платка?Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
snake - като казвам че първия диск е изключен говорим че няма физическа връзка с кутията. Просто стои отстрани на масата. Външните ми карти представляват - Видео - неизбежна, PCI to 4х USB, както и LAN-карта. Не съм пробвал , ако ги извадя какво ще стане. Не бих казал че има проблем с инсталационния диск. Компютърът умира дори при най-обикновено използване, дори и само ей така да си стои - изведнъж разбирам че е блокирал. Дори като го тествах колко време ще работи - оставих го само на една рам, и на един харддиск, нищюо друго включено, и го гледах по вътрешната мрежа, и след 1/2 час работа, тамън го похвалих, че вероятно е от една от плочките рам проблема, и изведнъж ми изчезна и от мрежата. Демек - блокаж отново. Самия инсталационен диск - пазя го много. Не бих казал че не е в ред, защото наскоро инсталирах копие на windows на друг компютър, и инсталацията мина нормално. Но от тогава - може да се е прецакал, и затова да не може да се инсталира. Остава обаче отворен въпроса защо блокира и по време на нормална работа. Отивам да тествам дали ако извадя външните карти, ще блокира. егати каръка , забравил съм да си заредя батериите на мишката.
Коментар
-
Оги, звми се домъкни да ми направиш гипсокартона около водосточната тръба, а аз ще си поиграя с тоя компот....майтапя се, ако Явор идва към София - може да го убедя да мине да го вземе от тебSteliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар