Здравейте, знам че сте автофорум, но се надявам да има и компютърни специалисти. Компютърът започва да зарежда, минава през БИОС, засича хард-дисковете, отива да зарежда windows, появява се началния екран на системата, след което се появява "синия екран на смъртта", с надпис - unmountable boot volume. В БИОС не е предвидена възможност да заредя операционна система от ЮСБ, или от ЛАН, остават харддисковете, или ЦД. Това което трябва да се случи, е да подкарам НЯКАК си компютъра, за да извадя информацията от втория твърд диск, която не е кой знае какво, но не е лошо да я спася. Самия диск не е прецакан де, проблемът е че нямам друг компютър към който да закача диска. А първия диск - не е за първи път да прави проблеми. Мисля че и преди бях пускал тема, с нужда от помощ за него. Да добавя - вариант с boot-ващо ЦД не ме устройва за момента, защото няма как да го създдам. В смисъл - операционна система на ЦД нямам, и няма как да създам. Май вариантите свършиха ?Как да стартирам тъпия компютър? Или направо да инсталирам върху втория диск? Освен ако не се сещате за начин да вдигна първия? Напоследък блокираше - ей така както си правиш нещо, и изведнъж всичко замръзва. Нито мишка, нито нищо. Все едно съм натиснал пауза. И другото - сега като е студено, ми се изпотяват стъклата на колата, какво да правя?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Помощ - как да boot-на?;Сега блокира постоянно... РЕШЕНО !
Collapse
X
-
Утре сутринта, ако ти изпратя едно Ubuntu, вечерта може би ще е при тебе, или в другиден сутринта.Ако решиш, дай ми адрес на ЛС и утре сутринта ще е в Еконт, на път за теб.Има LiveCD, така си вървят дисковете..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
-
Без буутващо цд....от нещо ще трябва да буутнеш. Можеш да действаш по системата ’обади се на приятел, донеси буутващо цд да си оправя щайгата"За каква операционна система говорим? Нсяко лайв цд си става и то ок.Откачи проблемния хард, и виж дали ще зарежда от другия.Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD
Коментар
-
Няма опция за boot от USB, написа човека. Иначе е работа за 5 минути.Windows, каква да е?.:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Провери кабелите, ако имаш подръка може и да ги подмениш. Но като цяло първо пробвай така:http://www.techtips4u.com/kb/sw/SW00014.htmили направо от сорса:http://support.microsoft.com/kb/297185Fiat Brava 1.2 16V, 1999
Peugeot 307 1.6 16V, 2007
Коментар
-
deadairplane
-
Май не съм довършил. В случая няма общо с хардовете и джъмперите. Единия харддиск е главен, другия е вторичен. Бозата се зарежда от първия, вече няколко години. На втория НЯМА операционна система. Не съм слагал втория диск вчера, че днес да има проблем. До вчера си работеше, но напоследък блокираше на пауза. От днес - вече не работи. Вчера правих разни там проверки, от вградените в бозата, уж всичко е ок. Майка ми ми съобщи за проблема, но каза че го има САМО като играе белот. А тя го пуска САМО ЗА ДА играе белот. Логично е да се случва по време на игра Но като седнах да разцъкам форума, и по едно време - ГРЕДА. Точно преинсталирах белота. Safe Mode - не помага. Същото е. Malone - няма нужда чак от Еконт, и лайв ЦД с доставка, благодаря ти. Ще потърся помощ наоколо, има кой да помогне, но мислех ако мога нещо сам да направя. Одеве изключих втория диск, да остане само главния, пробвах и с трите плочки рам поотделно - няма промяна. Очевидно проблемът е при зареждане, и е в харддиска. Поне за мен е очевидно. А нещо за стъклата ?Norpheus - едно време същия харддиск имашеповредена логическа структура, и също отказваше да буутва. Тогава го оправих по подобен начин, ще проббвам и сега. Благодаря за линка.
Коментар
-
deadairplane
-
ogi28b написа:.....А нещо за стъклата ?Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD
Коментар
-
джъмперите са наред щом до сегае работел компа .. често срещан проблем е появата на B-sector породен от некачествено захранване и оттаам да идва синия екран. Това може лесно да се провери и да се оправи (може би ) със Hiren`s boot CD. във версиите над 9.1 има виртуално ХР което работи перфектно, поне аз съм доволен и ще можеш да си запазиш инфото колето ти трябва дори и на флашка. Също от този диск може да тестваш и харда със HDD regenator или SpinRite 6.0 ( него може да го намериш само във версии от 9.1 надолу) и ако има пробелм има голям шанс тези програми да го оправят Отиди в някой приятел и си дръпни hirensa Вариантите за синия екран са много, но това е един от най-срещаните проблеми успехПунтак 1.1 с лека измама под капака
Коментар
-
Опитвам се да буутна от ЦД, но май ми блокира по време на зареждането.Май да... не е нормално 6 минути да стои на "Strating up Windows", нали ? И да не мига лампата за активност на харддиска ли, на процесора ли е, де да я знам...Абе я докато го измислите - помислете какво може да вие около 1600-1700 оборота в ЖТД , но да не е ттурбо, а нещо друго примерно. Без значение дали колата е в движение, на място, с натиснат, или отпуснат съединител. Вие като е студена, и като вдигне 50-60 градуса - спира. Турбото няма необичайни луфтове.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар