Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос относно данък

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Въпрос относно данък

Отивам днес да си платя данъка на колата в общината и от там ми казват 75лв.Гледам и смятам по някъкви калкулатори излиза най-много 51лв.Питам лелята защо е толкова много и лелята ми казва ако имаше катализатор щеше да е по евтино. Ама аз имам катализатор.Така сте си подали заявлението,че колата е без.Явно моя грешка. От там ме пращат на технотест да проверят имам ли катализатор и дали работи.Обаждам се аз да ги питам къде са и какво струва а от там ми казват ние нямаме апаратура за дизели,правим само на бензинови коли до 100кс.Обаждам се пак в общината и им казвам че от технотест не могат да ми издадат никакъв документ.Служителката ми казва да ида с големия талон и там пишело дали има катализатор.Да ама в моя талон не пише такива нещо.Някой има ли идея какво може да се направи?
    И да знаете!!!За всичко е виновна твърдата вода

В големия талон има такова място където да пише дали има катализатор ама не го попълват в КАТ, не били длъжни ми казаха. В Казанлък ме изпратиха в СБА или в още един сервиз на ШЕЛ да отида само те били оторизирани за това, отидох само го погледнаха видяха че има катализатор платих си 6лв. и ми издадоха документа които да представя в данъчното.

Коментар

Да ама при мен се получава още по тъпо.Аз го махнах преди 1 месец

Коментар

Е трябвало е преди да го махнеш да свършиш тая работа и след това никои няма ти го гледа там ли е не е ли. Не знам ако нямаш човек да ти свърши работа слагаи катализатор някакъв стар и после пак ще го махнеш. При мен данъка от 26лв. ми падна на 13лв. с катализатора това е за 1.2 60кс.

Коментар

Аз го пазя.В нас е.Ама къде трябва да ида да видят че го има и да ми дадат документ в София?

Коментар

Как може да нямаш катализатор, и да искаш да пише че имаш, за да плащаш по-малко ? В момента си източник на вредни емисии. Т.е. - и тази тема губи смисъл.

Коментар

ogi28b написа:
              Как може да нямаш катализатор, и да искаш да пише че имаш, за да плащаш по-малко ? В момента си източник на вредни емисии. Т.е. - и тази тема губи смисъл.
              И като плащам повече колата ми ще замърсява по малко ли?

Коментар

ogi28b написа:
                А когато има и не е работещ пак ли замърсява по-малко????????
                Ex. Fiat Marea 1,6-16V,98g.
                Ex.Opel Astra

Коментар

К,во се правят на луди тия лелки. На тях данните им излизат за всеки модел от КАТ. На времето си декларирах Ладата 55 коня с катализатор, ама ми искаха по 52лв. . Като подавах декларацията за Фиата пред мен я въведоха и там си излезе за всеки модел и мотор колко коня е и дали модела е с катализатор
                  FIAT Marea ex
                  FIAT Cinquecento 0.9i.e.S ex
                  Alfa Romeo 147 1.9 JTDm

Коментар

Добре, да преговорим, че може и да не съм разбрал:Смяташ по разни калкулатори най-много 51 лева, но плащаш 75. Ако имаш, ще плащаш 51. Казваш че имаш. Отиваш на технотест, но там правят само за бензинови. Казваш го в общината, и от там ти искат талона. Там също не пише че имаш. По съвет от форума - искаш да ти издадат бележка че имаш, без да се гледа дали работи. И изведнъж казваш че си го махнал преди 1 месец. Е на какво основание смяташ, че трябва да плащаш 51, а не 75 лева, при положение че нямаш катализатор, не разбирам ? Затова казах че темата губи смисъл. Все едно пише "Нямам катализатор, ама защо плащам повече? " - Еми защото така е по закона за местни данъци и такси. Ако нямаш - плащаш повече.

Коментар

е и аз се озъбих миналата година, 70лв за 6 месеца, за тази не ми се мисли, с катализатор съм но ми била мощна колата и попадам в голямия данък около 160 лв

Коментар

rosi написа:
                        е и аз се озъбих миналата година, 70лв за 6 месеца, за тази не ми се мисли, с катализатор съм но ми била мощна колата и попадам в голямия данък около 160 лв
                        С катализатор съм, но ... данъка ми в община Варна за 105 коня е цифром и словом 195лв. Мрънкачите за 75лв. изобщо да не ми се вясват. Искам да се въведе винетна система на общинска основа за всички автомобили, които са РЕГИСТРИРАНИ и плащат данък в други градове, но пребивават постоянно във Варна. Лизингарките със СА номера - данъка по ставка 3. Влиза във Варна, купува си винетка - за срок, какъвто му трябва... Аман от Y, E, EH, OB, TX, BP, CO, CA, A, H, X - всичко това е около офиса ми и дома ми, дори има един от Казанлък от три месеца ми спира пред гаража...
                        Steliyan's Life!
                        FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

jenshen73 написа:
                          rosi написа:
                          С катализатор съм, но ... данъка ми в община Варна за 105 коня е цифром и словом 195лв. Мрънкачите за 75лв. изобщо да не ми се вясват. Искам да се въведе винетна система на общинска основа за всички автомобили, които са РЕГИСТРИРАНИ и плащат данък в други градове, но пребивават постоянно във Варна. Лизингарките със СА номера - данъка по ставка 3. Влиза във Варна, купува си винетка - за срок, какъвто му трябва... Аман от Y, E, EH, OB, TX, BP, CO, CA, A, H, X - всичко това е около офиса ми и дома ми, дори има един от Казанлък от три месеца ми спира пред гаража...
                          Сега ще ти скочат колегите от София да те атакуват!!!!!!!!
                          Ex. Fiat Marea 1,6-16V,98g.
                          Ex.Opel Astra

Коментар

Никого няма да атакувам, но с пълна сила мога да кава същото и аз ..... Специално около работата ми има поне 5-10 коли с чужди номера, които дори не ги и карат ...... зарязани са преди 1-3 месеца и ЧАТ ПАТ може и да мръднат няколко парко места насам- натам..... Ако в София имаше коли само от София град и Област.... сигурно тия с чуждите регистрации са поне 500 хиляди ..... Ама какво да се прави.Иначе много гадн оза 5 коня плащаш по висок данък от моя. Миналия понеделник платих 200.02 лева но 9 лева и стотинки беше лихва, че незнаех кога да се плаща и викам си накрая на годината за 131 коня.Но за всички, които не знаят .... за коли над 100 коня няма значение имат ли катализатор или не .... Цените са други и си плащате всеки кон на колата си по някакви тарифи, и в зависимост в коя област е регистрирана колата цената варира.Е тоя калкулатор ползвам и е сравнително верен http://www.pariteni.bg/Calcs/13/1ff1de774005f8da18.html

Коментар

Insane написа:
                              Никого няма да атакувам, но с пълна сила мога да кава същото и аз .....
                              И аз...

Коментар

Working...
                              X