Отивам днес да си платя данъка на колата в общината и от там ми казват 75лв.Гледам и смятам по някъкви калкулатори излиза най-много 51лв.Питам лелята защо е толкова много и лелята ми казва ако имаше катализатор щеше да е по евтино. Ама аз имам катализатор.Така сте си подали заявлението,че колата е без.Явно моя грешка. От там ме пращат на технотест да проверят имам ли катализатор и дали работи.Обаждам се аз да ги питам къде са и какво струва а от там ми казват ние нямаме апаратура за дизели,правим само на бензинови коли до 100кс.Обаждам се пак в общината и им казвам че от технотест не могат да ми издадат никакъв документ.Служителката ми казва да ида с големия талон и там пишело дали има катализатор.Да ама в моя талон не пише такива нещо.Някой има ли идея какво може да се направи?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос относно данък
Collapse
X
-
В големия талон има такова място където да пише дали има катализатор ама не го попълват в КАТ, не били длъжни ми казаха. В Казанлък ме изпратиха в СБА или в още един сервиз на ШЕЛ да отида само те били оторизирани за това, отидох само го погледнаха видяха че има катализатор платих си 6лв. и ми издадоха документа които да представя в данъчното.
-
К,во се правят на луди тия лелки. На тях данните им излизат за всеки модел от КАТ. На времето си декларирах Ладата 55 коня с катализатор, ама ми искаха по 52лв. . Като подавах декларацията за Фиата пред мен я въведоха и там си излезе за всеки модел и мотор колко коня е и дали модела е с катализаторFIAT Marea ex
FIAT Cinquecento 0.9i.e.S ex
Alfa Romeo 147 1.9 JTDm
Коментар
-
Добре, да преговорим, че може и да не съм разбрал:Смяташ по разни калкулатори най-много 51 лева, но плащаш 75. Ако имаш, ще плащаш 51. Казваш че имаш. Отиваш на технотест, но там правят само за бензинови. Казваш го в общината, и от там ти искат талона. Там също не пише че имаш. По съвет от форума - искаш да ти издадат бележка че имаш, без да се гледа дали работи. И изведнъж казваш че си го махнал преди 1 месец. Е на какво основание смяташ, че трябва да плащаш 51, а не 75 лева, при положение че нямаш катализатор, не разбирам ? Затова казах че темата губи смисъл. Все едно пише "Нямам катализатор, ама защо плащам повече? " - Еми защото така е по закона за местни данъци и такси. Ако нямаш - плащаш повече.
Коментар
-
floks
е и аз се озъбих миналата година, 70лв за 6 месеца, за тази не ми се мисли, с катализатор съм но ми била мощна колата и попадам в голямия данък около 160 лв
Коментар
-
rosi написа:е и аз се озъбих миналата година, 70лв за 6 месеца, за тази не ми се мисли, с катализатор съм но ми била мощна колата и попадам в голямия данък около 160 лвSteliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
jenshen73 написа:rosi написа:е и аз се озъбих миналата година, 70лв за 6 месеца, за тази не ми се мисли, с катализатор съм но ми била мощна колата и попадам в голямия данък около 160 лвEx. Fiat Marea 1,6-16V,98g.
Ex.Opel Astra
Коментар
-
Никого няма да атакувам, но с пълна сила мога да кава същото и аз ..... Специално около работата ми има поне 5-10 коли с чужди номера, които дори не ги и карат ...... зарязани са преди 1-3 месеца и ЧАТ ПАТ може и да мръднат няколко парко места насам- натам..... Ако в София имаше коли само от София град и Област.... сигурно тия с чуждите регистрации са поне 500 хиляди ..... Ама какво да се прави.Иначе много гадн оза 5 коня плащаш по висок данък от моя. Миналия понеделник платих 200.02 лева но 9 лева и стотинки беше лихва, че незнаех кога да се плаща и викам си накрая на годината за 131 коня.Но за всички, които не знаят .... за коли над 100 коня няма значение имат ли катализатор или не .... Цените са други и си плащате всеки кон на колата си по някакви тарифи, и в зависимост в коя област е регистрирана колата цената варира.Е тоя калкулатор ползвам и е сравнително верен http://www.pariteni.bg/Calcs/13/1ff1de774005f8da18.html
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар