Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос относно данък

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Lane Staley написа:
    Уважаеми модератори,понеже не знам точно кой от вас е преценил, че нарушавам правилата, ще се обърна към целия екип....
    Не разбирам от какво е породено недоволството ти от модераторската намеса.Цитирал си конкретен потребител и полемика дали човека би се обидил от написаното от теб е излишна.Обикновено като квалифицираш позицията на някой като "селски тАрикатлък" е обидно.И изобщо не коментирам прав ли си или не.
    I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

Коментар

Последното мнение има Модератора на групата и те не трябва да бъдат търсени освен ако проблема не е изключително важен.[/quote]Извинете господа.Пиша в множествено число тъй като от цитираното изречение не разбрах дали Модератора на групата е един човек или са повечко. Единствения с повече лица за когото съм чувал е Янус.Не мисля, че има въпрос достатъчно важен, че да го отнеса към Вас и да смутя спокойствието Ви и да отнемам от ценното Ви време.
      like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Аз пък се чудя в един форум колко изключително важен може да бъде един проблем В смисъл такъв - убийството на един член на форума от друг, което за мен е изключително важно, едва ли ще бъде доведено до знанието на модератор/администратор Поне не и от потърпевшия. Та в този ред от мисли, понеже все пак модераторите не са натоварени с нелеката задача да решават проблемите на войната и на мира, нито пък други глобални, междудържавни и междуличностни проблеми, престъпления от общ характер, държавен бюджет и пр., не е ли все пак един такъв проблем, поставен от колегата, достатъчно важен? Мисля си само... :D
        She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

Май намерих и човек който издава такива бележки за катализатори.Ама вече не ми трябва.Поне за сега :P
          И да знаете!!!За всичко е виновна твърдата вода

Коментар

Immortal написа:
            jenshen73 написа:
            mnpenchev написа:
            В много хубава страна живеем, за 133 кс. лек автомобил с катализатор в Бургас се плащат над 250 лева. На същия автомобил в София се плащат 202 лева данък, а в Ямбол 161 лева. Следващия ми автомобил ще бъде регистритан в града с най-нисък данък.
            Няма как да стане тоя номер - трябва да имаш адресна регистрация там. Може на фирма, която има данъчна регистрация там и може да бъде намерена на постоянен адрес. Това съм си го мислил, но... Бургас и Варна сме явно най-богатите градове - във Варна тоя данък сигурно ще е 300лв.
            В Ямбол (селската община Тунджа) данъка за 131 к.с. е 175 лв, а в Ямбол-град е по-нисък... Това за Делтата.Женшен - адресна регистрация където и да е се прави за 10 лв (смяна на личната карта)... При разлика в данъка 100 лв си струва май.И едно питане - как го разбра онзи пред гаража ти, че е от Казанлък точно? Те са със СТ регистрация...
            Зле съм значи - Кюстендил КН.
            Lane Staley написа:
            Нещо не усещаш ли колко си нагъл? Вместо да се радваш на туристи, ти искаш да ги скубеш. Аман от селски шовинисти.
            Ти на тримесечни застои туризъм ли му викаш? Да, селски шовинист съм - не мога да трая такива като теб - дето си мерят пишките и другите неща по форумите. И честно да ти кажа - дреме ми на луничките за твоето мнение.
            Steliyan's Life!
            FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

spark написа:
              ogi28b написа:
              Еми да, не се ли сетихте. В София няма нито една кола, която е да от друг град ! Всички са регистрирани в други градове, заради по-ниските данъци, иначе хората са си софиянци до девето коляно. jenshen73 - не знам около вас как е, ама около нас ако ти кажа какво е.... Тук вече а видиш кола със софийска регистрация е нещо необичайно ! А кола с регистрация "С", вместо "СА" - е това вече май минава към луксозните номера.
              Явно изобщо не си запознат с данъците на колите в другите градове. Миналата година в София данъка си остана същия, т.е. за 1.6 плащахте около 125лв, в Бургас беше около 190лв. Така че едва ли народа е хукнал да се регистрира по други градове като в София данъците останаха непроменени дори след въвеждането на възможността общините да ги вдигат до 300%.
              Явно изобщо не си схванал тънкия ми намек, че всъщност е точно обратното! Всъщност тези с "чуждите" регистрации изобщо не са от София, само си карат колите тук, а плащат (ако изобщо плащат) данъците си на друго място, което носи големи загуби на СГО.

Коментар

Аз до колкото знам не можеш да регистрираш колата в друго населено място, от това по местожителство по лична карта.Тоест аз ако се водя живущ в Ловеч не мога да регистрирам колата със софийска регистрация, за да плащам по-малък данък примерно.
                A20DTH ЖТД ама не баш
                1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Working...
                X