Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос относно данък

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Еми да, не се ли сетихте. В София няма нито една кола, която е да от друг град ! Всички са регистрирани в други градове, заради по-ниските данъци, иначе хората са си софиянци до девето коляно. jenshen73 - не знам около вас как е, ама около нас ако ти кажа какво е.... Тук вече а видиш кола със софийска регистрация е нещо необичайно ! А кола с регистрация "С", вместо "СА" - е това вече май минава към луксозните номера.

Коментар

Ааа, чувствам се претакован - днес платих данъка на Стилото - 161 лева!P.S. Това беше само, за да се почувства по-добре Марто с неговия мижав данък!
      ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати

Коментар

Наистина да не се вживява много колегата, има и по-високи данъци. Като например 53.27 за 3 месеца на Алфата. На година това прави 213.09 кинта.Само не разбрах кой Фиат от 97-ма е с мощност 95 коня Като че ли не се сещам...
        She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

Да найстина се чувствам по добре.Една колежка каза,че нейният е 420лв.
          И да знаете!!!За всичко е виновна твърдата вода

Коментар

z_sutrov написа:
            jenshen73 написа:
            rosi написа:
            е и аз се озъбих миналата година, 70лв за 6 месеца, за тази не ми се мисли, с катализатор съм но ми била мощна колата и попадам в голямия данък около 160 лв
            С катализатор съм, но ... данъка ми в община Варна за 105 коня е цифром и словом 195лв. Мрънкачите за 75лв. изобщо да не ми се вясват. Искам да се въведе винетна система на общинска основа за всички автомобили, които са РЕГИСТРИРАНИ и плащат данък в други градове, но пребивават постоянно във Варна. Лизингарките със СА номера - данъка по ставка 3. Влиза във Варна, купува си винетка - за срок, какъвто му трябва... Аман от Y, E, EH, OB, TX, BP, CO, CA, A, H, X - всичко това е около офиса ми и дома ми, дори има един от Казанлък от три месеца ми спира пред гаража...
            Сега ще ти скочат колегите от София да те атакуват!!!!!!!!
            В София данъка за МПС е по-нисък от този във Варна, да ми скачат ... Като ми дойдат в града и почнат да се оплакват от дупките - да ходят да си платят общински данък малко, че да имат някакви права за претенции поне... Общинският данък МПС си остава във общината и се ползва за разходи в нея...
            mnpenchev написа:
            В много хубава страна живеем, за 133 кс. лек автомобил с катализатор в Бургас се плащат над 250 лева. На същия автомобил в София се плащат 202 лева данък, а в Ямбол 161 лева. Следващия ми автомобил ще бъде регистритан в града с най-нисък данък.
            Няма как да стане тоя номер - трябва да имаш адресна регистрация там. Може на фирма, която има данъчна регистрация там и може да бъде намерена на постоянен адрес. Това съм си го мислил, но... Бургас и Варна сме явно най-богатите градове - във Варна тоя данък сигурно ще е 300лв.
            Steliyan's Life!
            FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

jenshen73 написа:
              ...В София данъка за МПС е по-нисък от този във Варна, да ми скачат ... Като ми дойдат в града и почнат да се оплакват от дупките - да ходят да си платят общински данък малко, че да имат някакви права за претенции поне... Общинският данък МПС си остава във общината и се ползва за разходи в нея...
              Което означава, че сте най-големите прахосници и скучаещи милионери Yellow_Flash_Colorz_PDT_07 Хем най-много плащате, хем дупките ви си стоят. Yellow_Flash_Colorz_PDT_02

Коментар

Мисля че постигнах желаното

Коментар

jenshen73 написа:
                  В София данъка за МПС е по-нисък от този във Варна, да ми скачат ... Като ми дойдат в града и почнат да се оплакват от дупките - да ходят да си платят общински данък малко, че да имат някакви права за претенции поне... Общинският данък МПС си остава във общината и се ползва за разходи в нея
                  Нещо не усещаш ли колко си нагъл? Вместо да се радваш на туристи, ти искаш да ги скубеш. Аман от селски шовинисти.Нарушена точка1.2. от правилата "Потребителските постове трябва да показват респект към другите потребители. Гневни или оскърбителни постове няма да бъдат толерирани.""Модераторски екип на fiat-bg.org"
                  like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Понеже стана въпрос, бих искал да поясня, от името на MartoModev ако може де - колата му не е ФИАТ, и няма нужда да се чудим кой ФИАТ е 95 коня.

Коментар

Така си е.И това ли не съм споменал?Умотник

Коментар

ogi28b написа:
                        Понеже стана въпрос, бих искал да поясня, от името на MartoModev ако може де - колата му не е ФИАТ, и няма нужда да се чудим кой ФИАТ е 95 коня.
                        A това обяснява всичко. И аз си мислех, че поне на Фиат ги знам наизуст двигателите :D

Коментар

jenshen73 написа:
                          mnpenchev написа:
                          В много хубава страна живеем, за 133 кс. лек автомобил с катализатор в Бургас се плащат над 250 лева. На същия автомобил в София се плащат 202 лева данък, а в Ямбол 161 лева. Следващия ми автомобил ще бъде регистритан в града с най-нисък данък.
                          Няма как да стане тоя номер - трябва да имаш адресна регистрация там. Може на фирма, която има данъчна регистрация там и може да бъде намерена на постоянен адрес. Това съм си го мислил, но... Бургас и Варна сме явно най-богатите градове - във Варна тоя данък сигурно ще е 300лв.
                          В Ямбол (селската община Тунджа) данъка за 131 к.с. е 175 лв, а в Ямбол-град е по-нисък... Това за Делтата.Женшен - адресна регистрация където и да е се прави за 10 лв (смяна на личната карта)... При разлика в данъка 100 лв си струва май.И едно питане - как го разбра онзи пред гаража ти, че е от Казанлък точно? Те са със СТ регистрация...

Коментар

ogi28b написа:
                            A това обяснява всичко. И аз си мислех, че поне на Фиат ги знам наизуст двигателите :D

Коментар

ogi28b написа:
                              Еми да, не се ли сетихте. В София няма нито една кола, която е да от друг град ! Всички са регистрирани в други градове, заради по-ниските данъци, иначе хората са си софиянци до девето коляно. jenshen73 - не знам около вас как е, ама около нас ако ти кажа какво е.... Тук вече а видиш кола със софийска регистрация е нещо необичайно ! А кола с регистрация "С", вместо "СА" - е това вече май минава към луксозните номера.
                              Явно изобщо не си запознат с данъците на колите в другите градове. Миналата година в София данъка си остана същия, т.е. за 1.6 плащахте около 125лв, в Бургас беше около 190лв. Така че едва ли народа е хукнал да се регистрира по други градове като в София данъците останаха непроменени дори след въвеждането на възможността общините да ги вдигат до 300%.
                              Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Lane Staley написа:
                                jenshen73 написа:
                                В София данъка за МПС е по-нисък от този във Варна, да ми скачат ... Като ми дойдат в града и почнат да се оплакват от дупките - да ходят да си платят общински данък малко, че да имат някакви права за претенции поне... Общинският данък МПС си остава във общината и се ползва за разходи в нея
                                Нещо не усещаш ли колко си нагъл? Вместо да се радваш на туристи, ти искаш да ги скубеш. Аман от селски шовинисти.Нарушена точка1.2. от правилата "Потребителските постове трябва да показват респект към другите потребители. Гневни или оскърбителни постове няма да бъдат толерирани.""Модераторски екип на fiat-bg.org"
                                Уважаеми модератори,понеже не знам точно кой от вас е преценил, че нарушавам правилата, ще се обърна към целия екип.В санкционирания пост първото изречение не може да се квалифицира като обидно. Наглостта е човешко качество, което мнозина не смятат за отрицателно. Освен това в случая не можете да оспорите, че съм прав - желанието някой да плаща местен данък за времето, в което посещава друго населено място трудно може да бъде квалифицирано по друг начин. Относно втората част, тя е напълно в унисон с позицията изразена от представител на модераторския екип, а именно:Квалификацията "....." не е дадена по отношение на нито един член на форума а по отношение на цяла група хора от обществото ни - ако някой се е разпознал - негова си работа.4.3. Потребители, които смятат че са несъобразно или некоректно предупредени трябва да се свържат с Администратор или Модератор. Ако потребителя е бил предупреден неуместно (от Модератор) то Модераторското предупреждение ще бъде махнато. Последното мнение има Модератора на групата и те не трябва да бъдат търсени освен ако проблема не е изключително важен.С оглед горното правило, считам мнението ти за нарушаване на Правилата.Модераторски екип на fiat-bg.org
                                like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Working...
                                X