Не мога да схвана на какво основание искаш да плащаш по-малък данък?Нямаш катализатор, а в закона си пише, че намалението важи за автомобили оборудван с такъв.Нали знаеш - имаш крава пиеш мляко това е.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос относно данък
Collapse
X
-
Точно и по тази логика аз карам без катализатор, защото плащам за без катализатор, а катализатора си стои прибран и чака някой славен ден в който ще въведат данък по евростандарти и жигулите и москвичите ще почнат да плащат повече от мен. До тогава не ползвам това, което казват, че моята кола не притежава.--Старата ръжда любов не хваща!--
156 sportwagon 1,9 jtd 115
ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;
Коментар
-
С това трябваше да започнеш- киловатите на твоята кола :D .ЗМДТ: Чл. 59. (1) (Изм. - ДВ, бр. 100 от 2005 г., в сила от 01.01.2006 г.) За превозните средства с мощност на двигателя до 74 kW вкл., снабдени с действащи катализаторни устройства, данъкът се заплаща с 50 на сто намаление.А иначе ето я таблицата, по която се изчислява данъкът:Чл. 55. (Изм. - ДВ, бр. 45 от 2002 г., в сила от 01.01.2002 г., изм. - ДВ, бр. 112 от 2003 г., в сила от 01.01.2004 г., изм. - ДВ, бр. 100 от 2005 г., в сила от 01.01.2006 г., изм. - ДВ, бр. 106 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г., изм. - ДВ, бр. 110 от 2007 г., в сила от 01.01.2008 г.) (1) За леки автомобили общинският съвет определя размера на данъка с наредбата по чл. 1, ал. 2 съобразно мощността на двигателя, коригиран с коефициент в зависимост от годината на производство, както следва:1. до 37 kW включително - от 0,34 до 1,02 лв. за 1 kW;2. над 37 kW до 55 kW включително - от 0,40 до 1,20 лв. за 1 kW;3. над 55 kW до 74 kW включително - от 0,54 до 1,62 лв. за 1 kW;4. над 74 kW до 110 kW включително - от 1,10 до 3,30 лв. за 1 kW;5. над 110 kW - от 1,23 до 3,69 лв. за 1 kW.В зависимост от годината на производство данъкът се умножава със следните коефициенти:Брой на годините от годинатана производство, включително годината на производство Над 14 години коефициент 1Над 5 до 14 години включително коефициент 1,5До 5 години включително коефициент 2,8Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Lane Staley написа:Винаги съм се чудел защо трябва да се плаща по-висок данък за нов автомобил, а за дърт таралясник да се плащат стотинки?A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Такава е логиката на сегашния ЗМДТ-фискална и в някаква степен с ЕКО-насоченост (отстъпката за маломощни коли с катализатор). За по-мощен и/или нов автомобил, за който се предполага, че е и по-скъп, се плаща по-голям данък. Обърнете внимание и на данъка за киловат: при всички случаи е в интервала (от X - до 3X) . Всяка община с наредба определя дали за един и същ автомобил плащате X, 1.5X, 2X ... или 3X лв. на KW.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
MartoModev написа:По коя таблица трябва да го изчисля точно за да излезе 75лвКолата е 75кв и е производство 1997г.И какво е това от 1,10 до 3,30 лв. за 1 kW?Как се разбира дали е 1.10 или 3,30лвTonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Lane Staley написа:Винаги съм се чудел защо трябва да се плаща по-висок данък за нов автомобил, а за дърт таралясник да се плащат стотинки?She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
Значи сега последно.Колата е 70кв.95кс.год.на производство 1997г.Ходих пак в общината и излиза че колата е без катализатор.За да се докаже че имам монтиран такъв е нужна бележка,от технотест(който не правят преглед на дизели)От къде да искам да ми издадът такъв документ?От пунктовете за ГТП ми казват че нямат апаратура и не издават такива неща.Освен да ида до Гернания за такава бележка? Деба
Коментар
-
MartoModev написа:Значи сега последно.Колата е 70кв.95кс.год.на производство 1997г.Ходих пак в общината и излиза че колата е без катализатор.За да се докаже че имам монтиран такъв е нужна бележка,от технотест(който не правят преглед на дизели)От къде да искам да ми издадът такъв документ?От пунктовете за ГТП ми казват че нямат апаратура и не издават такива неща.Освен да ида до Гернания за такава бележка? Деба
Коментар
-
Airfan написа:MartoModev написа:Значи сега последно.Колата е 70кв.95кс.год.на производство 1997г.Ходих пак в общината и излиза че колата е без катализатор.За да се докаже че имам монтиран такъв е нужна бележка,от технотест(който не правят преглед на дизели)От къде да искам да ми издадът такъв документ?От пунктовете за ГТП ми казват че нямат апаратура и не издават такива неща.Освен да ида до Гернания за такава бележка? Деба
Коментар
-
mnpenchev
В много хубава страна живеем, за 133 кс. лек автомобил с катализатор в Бургас се плащат над 250 лева. На същия автомобил в София се плащат 202 лева данък, а в Ямбол 161 лева. Следващия ми автомобил ще бъде регистритан в града с най-нисък данък.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар