Вчера какъв гаф направих все едно се качвам за първи път на автомобил, даже ме е срам и да го споделя, но айде да ви развеселя малко (макар, че на мен хич не ми е весело).Карам си по бул. Прага в посока Петте кьошета и спирам на светофара да чакам зелено да светне, като идеята ми е да продължа в посока по бул. Хр. Ботев. До тука добре, обаче какво ми скимна и незнам защо се обърках дадох десен мигач и се изцепих по бул. Патриарх Евтимий в насрещното , в първия момент изобщо не зацепвам, че съм влязъл в насрещното и гледам всички коли карат срещу мен ....викам си - "ааа тия гадове, защо карат с/у мен, нямат ли си лента" и почвам да присветвам с фарове, да натискам клаксон и да нервнича по техен адрес. Минаха колите аз си продължавам в същата посока, абе гледам от насрещния светофар нов поток от автомобили пак карат с/у мене, викам - "аа б..х, м...му какво става тука бе"......следва дълга пауза и преработване на данните от ЕКУ-то и чак тогава зацепвам, че карам в насрещното и си викам на ум - "ей сега ми се разказа играта". Бързо се пускат аварийки, обратен по най бързия начин и включване в правилната посока на движение!!!!Предполагам вече всички залягате от смях пред компютрите, но аз изтръпнах, смених два цвята боя по лицето и общо взето се чудех на къде да се завъртя в колата от срам и от тъпотия каква глупава грешка съм направил.До тука добре, но следва един много интересен въпрос: там има камери 100% - какво би ми било наказанието и каква сума ще олекна за акта евентуално??? ако има някой запознат с подобен тъп случай като моя ще съм му благодарен.Не мога да кажа, че ми олекна, че споделих, но по тъпо нещо не бях правил през целия си съзнателен живот.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Голям гаф
Collapse
X
-
:D Споко. Това същото съм го правил и аз - ляв завой от Раковска пак на Патриарха.Дал съм си ляв мигач, чакам на светофара а колегата отсреща ми мига с фарове.Ръчка в ляво и ми стана малко дискомвортно.Усетих се по средата Не да не знам, че патриарха е еднопосочен... Не да не съм минавал от там 100 пъти ама на ...I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
-
Колега, на всеки се случва да се разсее.Веднъж на червен светофар чакам зеленото, обаче съм се замислил някъде и с периферното зрение виждам, че светва зелено и тръгвам.Да, обаче зеленото е едно човече и няма нищо общо със зеленото, което чакам.И така се оказвам в средата на кръстовище с фучащи от всички страни коли, тролеи и т.нИначе съм шофер от 11 години
Коментар
-
Карай-случва се,и аз съм правил подобни щуротии,ама тука в Сливен нямаме камери така че акт не са ми писали и съответно незнам каква ще ти е глобата,ако въобще я има.Ама мисля,че трябва да има такива емоции от време на време(въпреки,че не е редно и е малко глупаво),но нали трябва има такива интересни случки за да се сещаме и да се смеем.Иначе си прав за борд компютъра,че не са ко измислили както трябва-за разхода имам в предвид
Коментар
-
То и аз имам свидетелство за управление от 1996г. ама както обичам да казвам "грешки стават и в най добрите семейства", дано камерите да са ме пропуснали, иначе случката стана в събота преди обяд и трафика не беше сериозен, но това го казвам само за моя утеха, а какво ще последва впоследствие незнам и за това споделих с вас, ако някой е наясно със закона.punto HGT
Коментар
-
Карал си един в насрещното по магистралата и слуша по радиото: "Пътуващите по магистрала А1 да внимават, един луд се движи в насрещното"...нашият човек възкликнал "Не е един!!! Много са!!!!" За този виц се сетих като четох темата Иначе споко, аз във Варна се бях напъхал в едно еднопосочно (като бях студент там не беше еднопосочно ) - усетих се чак като стигнах на едно кръстовище със сфетофари, като от моята страна нямаше светофар Там разбира се има камери навсякъде, дори им се усмихнах виновно, но така и не съм получил нищо досега - вече повече от година от тогава.А колегата от Сливен - не бъди толкова сигурен че няма камери. Вгледай се по-добре по стълбовете на кръстовищата... Мисля че са охранителни, не са КАТаджийски, ама кой знае...
Коментар
-
didich, не се притеснявай, като ученик след някакъв купон на сутринта в най-големия дъжд чаках Маршрутка в посока Овча Купел на Скобелев, точно преди тунела на НДК напълно забравяйки, че движението там е еднопосочна и всичко е посока НДК/Попа. Трябваха ми 20 минути да се осъзная, че не е минала нито една кола в посоката, която ми трябваше
Коментар
-
По Патриарха не съм забелязал да има камери, ама знае ли човек..Аз също се притеснявам от честитка за един мои неволен гаф.. преди седмица - две докато чаках на светофара на СУ за ляв завой тръгнах 3-4 секунди преди да светне зелено, въпреки че не бързах.. Изчаках си насрещния светофар и изведнъж отпред нещо светна зелено и в следващата секунда бях потеглил, обаче чак на средата на кръстовището видях "жълто -> зелено" със стрелката наляво! Дали ще го отнеса как смятате ?||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
// Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //
Коментар
-
eто моя гаф...карам си по Раковска и трябва да пресеча Сливница.Наближавам светофара лежерно, гледам светва жълто и спирам...Светва червено и изведнъж получавам някакъв факс, първа мръсна газ и минавам... а бях спрял вече...не знам, понякога наистина човек изключва и прави необясними нещаA big fan of 'Top Gear' and 'Foose design'
e30 forever!
Коментар
-
Няма да се плашиш! Аз съм правил пдобен гаф в Германия! :D То си имаше знак, ама на мен ми трябваше лява улица, която да ме изведе на друга улица, която пък да ме насочи към мястото, на където бях тръгнал. просто бях изпусла пряката. И си завивам без проблем и срещу мен излитат някакви коли, светят, свирят, псуват. Е, бързо се усетих. Пък и хубавото беше, че бях с кола с немска регистрация. :D Беше весело. После обработих инфото и установих, че човек като си науми нещо го прави дори и да е грешно.NOW: ???
Ex: Fiat Bravo 1.6 16V 05.2000 - CA 3978 ??
Ex: Fiat Bravo 1.2 16V 12.1999
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар