http://www.popp.bg/downloads/downloa....pdfискам да ми стане пак като инструкцийка със картинки .Как да го направя че баща ми го иска за утре (по точно го интересува монтаж и експлоатация ).Много ви моля помогнете
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Колеги помогнете за превод от Немски на Български
Collapse
X
-
Re: Колеги помогнете за превод от Немски на Български
lubomm написа:http://www.popp.bg/downloads/downloads_upload/Installieren/Technische%20Information%20zu%20McWATCH%20EB.pdfис кам да ми стане пак като инструкцийка със картинки .Как да го направя че баща ми го иска за утре (по точно го интересува монтаж и експлоатация ).Много ви моля помогнетеAlfa 147 JTD 115 hp
ex Punto SX 1,2 (73 hp), 1994 +LPG
-
колега, това е специализиран текст, съмнявам се някой да се хване да ти го преведе хем за утре, хем тези неща по принцип се плащат. на мен немския ми е на супер ниско ниво и нищо не разбирам от текста, но просто те съветвам ако искаш да си свършиш работа да идеш до една агенция. мисля, че специализиран текст от немски е около 12-15 лв на стр превод.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Re: Колеги помогнете за превод от Немски на Български
chandler написа:lubomm написа:http://www.popp.bg/downloads/downloads_upload/Installieren/Technische%20Information%20zu%20McWATCH%20EB.pdfис кам да ми стане пак като инструкцийка със картинки .Как да го направя че баща ми го иска за утре (по точно го интересува монтаж и експлоатация ).Много ви моля помогнете
Коментар
-
Ползвам една програма - ABBYY PDF Transformer 2, която превръща pdf-a в *.doc, като трябва да маркираш предварително кое искаш да бъде разпознато като картинка и кое като текст. Справя се доста добре. Като придобие тренинг човек, става супер.Такава програма, която директно пише върху pdf-оригинала и замества текста, не мога да ти кажа. Ако някой знае такава, тук е мястото да я сподели. Ще съм му много благодарен.Alfa 147 JTD 115 hp
Коментар
-
няма програма, която да работи с пдф файлове, т.е. да ги редактира. Файловете се превръщат в редактируеми и след това отново в пдф след превода. Но пдф файлът е оптимизиран, така че можеш да копираш текста от него. Но оформлението трябва да го направиш с друга програма и след това да го конвертираш в пдф. Ако ползваш услугите на агенция за преводи, даваш им пдф-а, те ти връщат пдф-а на български. Не вярвам някой, който може добре да го преведе на български, да се навие да го направи безплатно - това са 4-5 часа работа без оформлението. Моят съвет също е да потърсиш някоя агенция.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
ele написа:няма програма, която да работи с пдф файлове, т.е. да ги редактира. Файловете се превръщат в редактируеми и след това отново в пдф след превода. Но пдф файлът е оптимизиран, така че можеш да копираш текста от него. Но оформлението трябва да го направиш с друга програма и след това да го конвертираш в пдф. Ако ползваш услугите на агенция за преводи, даваш им пдф-а, те ти връщат пдф-а на български. Не вярвам някой, който може добре да го преведе на български, да се навие да го направи безплатно - това са 4-5 часа работа без оформлението. Моят съвет също е да потърсиш някоя агенция.
Коментар
-
Аз не мисля, че колегата се е надявал някой да му го преведе безплатно. Иначе наистина има такива. Викат ей тук едно малко текстче да преведеш между другото за без пари :D :D Все едно като ми се счупи кранът вкъщи, да извикам водопроводчик да го оправи и да му кажа - вземи си само тръбния ключ и за нула време ще го оправиш, като го почерпя само.Alfa 147 JTD 115 hp
Коментар
-
Става и така:1.doPDF v6- от PDF->DOC това го прави заедно с картинките2.http://www.google.com/translate_t - от немски на български и изглаждаш текста3.PDFill PDF Editor от DOC->PDF и това го прави заедно с картинкитеFIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
-
та така да разясня малко на аудиторията това ми трябваше защото баща ми трябва да ги постави тез датчици ,а не знае за какво иде дума и има описание на английски немски и френски (като тез датчици не се предлагат в българия),и трябва не с комерсиялна цел тоз текст .Нали се сещате че ако ми трябваше с комерсиялна цел щях да прибегна към преводаческите агенции ама като знам колко са бавни мале мале един лист ми го преведоха за има няма една седмица прост текст ,а на баща ми му трябва да се запознае и да ги слага колкото се може по скоро това е
Коментар
-
lubomm написа:та така да разясня малко на аудиторията това ми трябваше защото баща ми трябва да ги постави тез датчици ,а не знае за какво иде дума и има описание на английски немски и френски (като тез датчици не се предлагат в българия),и трябва не с комерсиялна цел тоз текст .Нали се сещате че ако ми трябваше с комерсиялна цел щях да прибегна към преводаческите агенции ама като знам колко са бавни мале мале един лист ми го преведоха за има няма една седмица прост текст ,а на баща ми му трябва да се запознае и да ги слага колкото се може по скоро това еВсеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Immortal написа:Малко не се връзва първоначалното желание с разяснението.Ако не е с комерсиална цел, за какво ти е да има същия вид като на оригиналния документ.Още повече, че няма кой знае колко картинки по документа.Един обикновен превод на обикновен лист ще ти свърши същата работа.Alfa 147 JTD 115 hp
Коментар
-
Аз съм на 6-та версия.Става ето така, като на картинката. Трудно е обаче да се намерят кирилски шрифтове, които да не излизат на маймуница. Аз за това ползвам Illustrator-а, щото там няма такъв проблем.И пак казвам - зависи как е направен PDF-а. Не всички могат да се редактират, някои са заключени за редакция, други са правени с инструмент, който не позволява да се редактира по този начин.Но като цяло - става.Ето тук една от брошурите, които съм правил: http://www.4shared.com/file/16736006...8/RV_bg.htmlА тук е оригиналът: http://www.detroitradiant.com/pdf/br...r_brochure.pdf
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар