Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Избор на бензиностанция

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

sugarboy написа:
    Airfan написа:
    ...Не, не са за натоварен фул автомобил! Разрови се малко по директивите на ЕС и ще го намериш...
    А, само това остава - да се ровя и за това в директивите на ЕС. Аз вярвам на джоба си, а не на някой, който си купува гуми регенерат и смята как ще спести 20 стотинки, но ми дава категорично мнение, кое е най-доброто. Зареждайте, където си поискате, щом сте доволни
    Надявам се не визираш мен конкретно?

Коментар

Airfan написа:
      Надявам се не визираш мен конкретно?
      Абсолютно не, говоря принципно :D
      Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

Чесно казано сега като погледна резултатите очакванията ми се промениха и днес смятам да свърша нафтата колкото мога и бягам на лукойла да сипя да видя за какво става дума Хората които са ме съветвали от къде да зареждам като се замисля всички са ме насочвали или на Шел или на Еко. Ама аз що на ОМВ ходя и аз не знам как стана всичко но сега вече мога да си направя собствена класация на бензиностанцийте 1. ОМВ, 2. Лукойл, 3. Еко!
        Красота - http://www.youtube.com/watch?v=Fe-w2TdG0Qo

Коментар

Преди сипвах на Фифи ОМВ, разхода не мога да направя понеже карам предимно на газ, количката си вървеше нормално, докато един ден не започна да ми се мръщи с газта, а и с бензина, сякаш имаше недоизгаряне. После започнах да наливам на Петрол поради факта, че баща ми е таксиметров и колата му върви добре (лада 1110 1.6 16В), започнах от Петрол, разлика почти не намерих с Фифи. В момента съм на Лукойл, и като се замисля, както казват колегите по-назад "Все пак от един казан излиза". Чесно казано само един път съм наливал "истински чист бензин". Понеже съм от Плевен и в База Петрол Плевен, вътрешен работник му се полагали ли, гепил ли е не знам му даде 40 л./бензин. Жълт, директно от Крана на Цистерната му я източи. Луд или не ама не бях усещал от мноооого дълго време ухание на чист бензин без добавки и боклуци в него. Колата не си искаше гумите, работата на мотора беше много по приятна, както при Фифи, така и при Ладичката. Според мен най-добре е да се сипва там, където ти се държи добре колата, а не кой какво е чул. П.с.: Един приятел (Личен и съфорумец) работеше в ОМВ и винаги ми е казвал, че горивата са им хубави
          Skoda AMfabia 1.2 12v
          exBrava 1.8 16V ELX + Анти Гравитационно Устройство (АГУ)

Коментар

///// написа:
            И аз зареждах от форумска солидарност от еко + добавка на кастрол, белким смъкна разхода... докато не се натъкнах на 96 екстрафорс от петрол. За Петрол и гласувах. Ако ви кажа с колко ми е паднал разхода ще ми биете табани с разпределителен вал.
            учудвам се , че има много малко гласове за Петрол Аз предимно там зареждам , слагал съм и 96 , вчера също За разход не се надявам да смъкне , но във ВТ на малък двигател е задължително хубав бензин , инъче няма да изкачиш баира От Лукойл нямам впечатления , че там зареждам все по малко , но като гледам мненията , май трябва да пробвам От ОМВ и Еко последните пъти не бях доволен
            Fiat Punto Mk1 & Alfa Romeo 147 JTD

Коментар

Бензин слагам на Аванти24. Зареждам А98, защото разликата му с А95+ на ЕКО е 2-3 стотинки.Иначе газ зареждам от ЕКО,заради форума,но смятам да пробвам газта на Аванти.
              Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
              Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Колеги, не смятате ли, че това в коя бензиностанция зареждаш до голяма степен се определя от промоциите които тя прави? Лукойл - карти за отстъпкаОМВ - всевъзможни подаръци при зареждане на определено количество горивоШЕЛ - Смарт картии тн. Не се сещам за други а 100% има. Аз лично съм на ШЕЛ или ОМВ, ама забелязвам друго на повечето бензиностанции.1. Края на седмицата /четвъртък,петък/ газта почти винаги поскъва с 1-2 стотинки /независимо от бензиностанцията/2. Ако да речем газта е била 1,07 и изведнъж падне повечко да кажем 1,02 при зареждане, колата ми почва да пука, гърми и т.н.
                FIAT Punto 1.6ELX 90hp. 94 г.

Коментар

Имам карта за бензин от работа за Петрол, винаги зареждам 96ЕФ. Добре върви, но никога не съм слагал 95 Петролски.Също имам карта и на Лукойл за 5ст/лт. и като свърши петролската зареждам на Лук.Общо взето търся тънканата, но гледам и да слагам по-добър бензин.Миналата година например смятах така - на Лукойл винаги горивата са с 1ст. по-евтини. С картата предимството става 6ст. Като сложа 98, който е с 10ст. повече от 95 ми излиза че за 4ст. повече на литър слагам "по-качествено" гориво и разхода пада с 1-1,5лт.Бензиностанциите за мен са 4: 1.Лукойл 2.Шел/ОМВ 4.Петрол
                  FoRzA ItaliA
                  Lancia Delta HPE
                  ex FIAT Uno 1,0 fire - продава се на части

Коментар

Я някой да ме посъветва откъде да заредя....Ще пътуваме (живот и здраве) утре и нещо взех да се колебая....струва ми се нещо повечко трака двигателя ,не знам дали е от спринт дизел-а на омв,който зареждам или друго...Но се колебая сега между няколко бензиностанции Омв,но мисля дали да не сипя алпин дизел,лукойл или ромпетрол. Чувам добри отзиви за ромпетрол,но се разколебах,като прочетох в някакъв форум,че са ги купили лукойл,вярно ли е това? И какво да предпочета
                    ex.Мареа ТД100

Коментар

Колега, чесно казано и аз се разколебах леко къде да заредя следващия път. Така като гледам резултата от анкетата бензиностанцията е Лукойл ... Но явно вече е и до преценка на всеки един

Коментар

Вече не знам къде да зареждам! Досега ползвах ЕКО-то на бул. България (дето са срещите на Lancia форума), но след като успях да сипя над 60 литра в резервоара повече няма да съм им клиент.Много ми харесва Ромпетрол, но не искам да въртя 30 километра да бензиностанциите им (всичките са в северната част на града).
                        ::::: Fiat Punto 1.2 ELX 188A4.000 :::::
                        ::::: Subaru Impreza III Hatchback 2.0R-MT EJ204 :::::
                        ::::: (ex) Lancia Dedra 1.8 16V LS SW 182A2.000 :::::

Коментар

в крайна сметка сложих алпин дизел на омв,малко по-скъпо е от обикновения дизел,но спестява нервите дали ще замръзне нафтицата и ми се струва от предишен опит с това гориво,че разхода ми пада с половин до 1 литър на сто което горе-долу оправдава 14-те стотинки разлика на литър :D
                          ex.Мареа ТД100

Коментар

sclera_bg написа:
                            Вече не знам къде да зареждам! Досега ползвах ЕКО-то на бул. България (дето са срещите на Lancia форума), но след като успях да сипя над 60 литра в резервоара повече няма да съм им клиент.Много ми харесва Ромпетрол, но не искам да въртя 30 километра да бензиностанциите им (всичките са в северната част на града).
                            Е такова нещо ако ми се случи ще обърна бензиностанцията с главата надолу и ще им запаля колонките !!!

Коментар

Карам от около половин година с Шел В-Повер Рацинг. Преди това 2,5 години карах с ОМВ Карера 100 и Еко Кинитрон 100.От трите горива нямам никакви оплаквания-може би само от Шелския, щото е с 0,20лв. по-скъп от другите два :D

Коментар

Днес попаднах на информация, че от 1-ви януари в продължение на един месец ще има промоция на бензиностанции ЕКО.В промоцията ще участват две бензиностанции - тази на околовръстното под Драгалевци и тази на бул. България.Отстъпката ще бъде от 11 стотинки на литър дизелово гориво при зареждане на над 40л.За сега е това информацията, която имам.Ще видим.
                                A20DTH ЖТД ама не баш
                                1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                                Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Working...
                                X