Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Избор на бензиностанция

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ШЕЛ! Зареждам газ и бензин от 10 години на всички автомобили в семейството. 100хил км. пак от шен на дизел и v-power diesel - служебната корса 1.3 cdti (фиат двигател)
    Honda Accord 1.8 115к.с. 96г.
    Honda Civic 1.5 90к.с. 93г.
    FIAT Marea 115 '99 1.8 113hP 182.A2.000
    Powered by Total & Fobos LPG

Коментар

Зареждам на Лукойл заради отстъпката. Вариант 2- ОМВ, Вариант 3- Ромпетрол. Разлика между Лукойл и ОМВ -не усещам.
      Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

Коментар

batproho написа:
        Този така наречен от тебе внос не влиза ли в графа контрабанда?Зная че има и вносни горива особено в пограничните райони, но като цяло големите вериги си доставят горива от Нефтохим.
        Не, става въпрос за легален внос с платени мита, акцизи, и отчети към Държавния резерв. От доста време нямам вземане-даване с този бизнес, и не мога да дам конкретна информация, но например, ОМВ си имат собствени рафинерии, и внасят от Румъния и Австрия. Не твърдя, че не купуват и от вътрешния пазар, но вноса им е сериозен. Това, естествено, не означава, че горивата им са по-хубави от останалите.

Коментар

Марийка досега съм я зареждал само 3 пъти на различна бензиностанция от ОМВ,веднъж на петрол,веднъж на лукойл и веднъж на една измислена в Крумовград. Като свие под нулата ще слагам алпин,засега слагам спринтдизел. Като чета мненията ви,сещам се и аз за една случка със старото ренде на газстанция на Еко-не щеше да зарежда,тоест слага пистолета,но не успява да избута топчето на бутилката и не пуска грам,след нов опит на другия им пистолет,обявиха,че макар да съм 3-тия за деня проблема не бил при тях,а бил в моя телевизор...е да ама не,100 метра по-нататък заредих без проблем на една малка газстанцийка ако мога един вид да ги класифицирам,за мен са в следния ред 1 ОМВ2 Лукойл3 Ромпетрол-само заради добрите отзиви,не съм зареждал лично4 Петрол и всички останали
          ex.Мареа ТД100

Коментар

///// написа:
            И аз зареждах от форумска солидарност от еко + добавка на кастрол, белким смъкна разхода... докато не се натъкнах на 96 екстрафорс от петрол. За Петрол и гласувах. Ако ви кажа с колко ми е паднал разхода ще ми биете табани с разпределителен вал.
            Абе... честно казано аз се тествах 2-3 пъти с нафтата на Петрол, но нито разхода падна нито колата върви като хората - смрадлива нафта на висока цена... Петро Дизел ненам си кво... ЕКО и РОМПетрол е истината за мен. ШЕЛ Варна са мошеници.
            batproho написа:
            tomny написа:
            Пичове, това не е вярно, има страшно много фирми, които внасят горива от Гърция, Румъния, Хърватска... Не всичко идва от Нефтохима.
            Този така наречен от тебе внос не влиза ли в графа контрабанда?Зная че има и вносни горива особено в пограничните райони, но като цяло големите вериги си доставят горива от Нефтохим.
            Антитръст да си чувал? Горивата на РомПетрол идват от Румъния. Шел мисля внасят от гърция, ОМВ от Австрия и кръщават Лукойлски тук. ЕКО не ги знам какви са, но и те не са съвсем Лукойл. Чист Лукойл има на Петрол и Лукойл.
            Steliyan's Life!
            FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Разбира се че съм чувал за антитръст НО, това че имат и паралелен внос в определен момент не означава че си внасят на цяло горивата от определена държава (визирам ОМВ понеже съм работил и там и знам от къде идваха горивата).Конкретен пример малко извън темата (брат ми е военен в ВМБ Атия и работата му е тясно свързана с горивата, зареждат горива или от Гърция или в краен случай от ВМБ Варна продукция на ОМВ но рафинирана в Румъния специално производство за военните не от Лукоил а не както повечето хора се заблуждават че идва от Виена Австрия).
              Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
              Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

Предварително да кажа ,че не съм чел цялата тема.Аз лично зареждам на Лукойл защото имам карта за отстъпка.Мой познат работи на бензиностанция Шел и веднъж ми каза."Не зареждай от нас,Шефа ходи да зарежда на Лукойла".Последните 4 5 години на Шел така и така не съм зареждал,ама някакси това изречение ми се заби в съзнанието.
                Fiat Marea 1.9 JTD 105hp Weekend
                Alfa Romeo 147 1,9 JTD 115hp
                I am in love with my cars

Коментар

Повече от три години вече в над 99% от случаите зареждам на Шел с 95 обикновен и никога не съм имал проблем. Колата ми дава около и по-нисък разход от каталожните данни, така че нямам никаква причина да сменям бензиностанцията - по-нисък разход няма как да постигна. При това, винаги, когато пътувам, така си правя сметката, че бензинът да ми стигне до друга Шел-бензиностанция - никога не ми е давала отклонение на разхода в посока нагоре. Така че отговорът за мен е - Шел и всички останали, при възможност - никой друг.
                  Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

от доста време карам само със Shell V-Power Diesel...преди зареждах на лукойл, но с тяхната нафта доста пуши и малко върви, минах на ОМВ но и там не бях много доволен с шелската нафта съм супер доволен и зареждам единствено там...от екото имам малко наблюдения но не особено добри
                    Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
                    BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
                    BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

sugarboy написа:
                      Повече от три години вече в над 99% от случаите зареждам на Шел с 95 обикновен и никога не съм имал проблем. Колата ми дава около и по-нисък разход от каталожните данни, така че нямам никаква причина да сменям бензиностанцията - по-нисък разход няма как да постигна. При това, винаги, когато пътувам, така си правя сметката, че бензинът да ми стигне до друга Шел-бензиностанция - никога не ми е давала отклонение на разхода в посока нагоре. Така че отговорът за мен е - Шел и всички останали, при възможност - никой друг.
                      Колко казваш ти е заплатата като рекламен агент на ШЕЛ? Щото аз съм зареждал на ШЕЛ и все нещо ми се губеше сметката... И ми е интересно КАК пък сваляш разхода под данните на производителя? Предвид, че съм сигурен не караш чистак-бърсак нов автомобил...
                      Steliyan's Life!
                      FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

///// написа:
                        И аз зареждах от форумска солидарност от еко + добавка на кастрол, белким смъкна разхода... докато не се натъкнах на 96 екстрафорс от петрол. За Петрол и гласувах. Ако ви кажа с колко ми е паднал разхода ще ми биете табани с разпределителен вал.
                        96 екстрафорс е с 6-7 стотинки по-скъп от 95. Бензиностанция Петрол в Пазарджик ми е най-близката, на има-няма 300-400 метра от нас. Но никога не зареждам на нея, а и по принцип там почти никой не зарежда. От край време й се носи лоша слава. Ако даваш гаранция за този екстрафорс, да взема да го пробвам ? Я да сметнем - ако наистина сваля разхода осезаемо, трябва да е поне 0,5 л./100 км, за да се усети. Т.е. това е около лев на 100 километра. Изваждаме 50 ст. от разликата в цената и печелим 50 ст. на 100 километра. Стига да е вярно това за падналия разход.
                        Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

jenshen73 написа:
                          sugarboy написа:
                          Колко казваш ти е заплатата като рекламен агент на ШЕЛ? Щото аз съм зареждал на ШЕЛ и все нещо ми се губеше сметката... И ми е интересно КАК пък сваляш разхода под данните на производителя? Предвид, че съм сигурен не караш чистак-бърсак нов автомобил...
                          А бе тия ФИАТ, как са го тествали този култов (сигурен съм само в България) 1.6 двигател? На един му гори по-малко от данните по каталог, друг ускорява до 100км/ч под 10сек, а трети пък вдигал 215км/ч :D Уверявам ви, че нито едно от тези неща не е възможно, дори и с нова кола, какво остава за нашите. То излиза, че старото Браво е по-добро от новото
                          Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
                          ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

dikanio написа:
                            jenshen73 написа:
                            sugarboy написа:
                            А бе тия ФИАТ, как са го тествали този култов (сигурен съм само в България) 1.6 двигател? На един му гори по-малко от данните по каталог, друг ускорява до 100км/ч под 10сек, а трети пък вдигал 215км/ч :D Уверявам ви, че нито едно от тези неща не е възможно, дори и с нова кола, какво остава за нашите. То излиза, че старото Браво е по-добро от новото
                            Малката подробност е, че заводските данни са на базата натоварен фул автомобил, както е по талон, а аз почти никога не я карам така - предимно сме аз, жената и бебето, което е 12 килограма. Не виждам, защо да не мога да смъкна разхода под заводските данни. А когато съм с жената и бебето, те са ми като спирачка - карам най-много с 90.

Коментар

sugarboy написа:
                              dikanio написа:
                              jenshen73 написа:
                              sugarboy написа:
                              Малката подробност е, че заводските данни са на базата натоварен фул автомобил, както е по талон, а аз почти никога не я карам така - предимно сме аз, жената и бебето, което е 12 килограма. Не виждам, защо да не мога да смъкна разхода под заводските данни. А когато съм с жената и бебето, те са ми като спирачка - карам най-много с 90.
                              Не, не са за натоварен фул автомобил! Разрови се малко по директивите на ЕС и ще го намериш. А може и във форума да потърсиш, тъй като съм ги пускал точно тези директиви за измерването на разхода специално заради Стефан Хаджов.

Коментар

Airfan написа:
                                ...Не, не са за натоварен фул автомобил! Разрови се малко по директивите на ЕС и ще го намериш...
                                А, само това остава - да се ровя и за това в директивите на ЕС. Аз вярвам на джоба си, а не на някой, който си купува гуми регенерат и смята как ще спести 20 стотинки, но ми дава категорично мнение, кое е най-доброто. Зареждайте, където си поискате, щом сте доволни

Коментар

Working...
                                X