Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Избор на бензиностанция

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

В началото на годината в ЕКО имаше промоция за някои бензиностанции - отстъпка 10 ст./1л., която се трупаше в издадена карта. Бях събрал 4-5 лв. , които можеше да ползвам до неуточнен срок (към момента) след изтичане на промоцята. Тъй като разхода ми на градско достигна смущаващите 15-16 л/100 км., спрях да зареждам от там. Около месец след изтичане на промоцията изрових от някъде картата на еко и отидох с идеята да сипя 1-2 л. , за събраната сума и нито грам повече. Показах картата но те явно усетиха, че вече не съм им фен и ме отрязаха с обяснението, че е свършил гратисния период за използване на натрупаната сума.От тогава ЕКО категорично НЕ са в списъка на посещаваните от мен търговски обекти.

Коментар

по-рано баща ми като караше темпрата е зареждал на Еко , после смени на ОМВ пред последните 2 години.после аз поех курса и почнах пак на Еко , после смених на Петрола заради 96.след като сложихме газовата почнах на Еко газ и бенз... от бенза нещо не съм доволен.от газта нямам много наблюдения защото не ми се рискува с други.(от колеги знам че газта на Еко в Търново е добра)лятото на връщане от Поморие , в Бургас минах на ОМВ и сложих газ... мн добре беше.мин седмица сложих от Шел-а В-пауър , някак си по-добре върви на бенз.та реших да покарам малко на бенз кошницата , и извън града ми изгори около 9 литра за 60 км.... незнам що така стана(туй друга тема) , може би заради ниската темп на двигателя.та мисля занапред да слагам бенз от Шел-а , от горе споменатия тип , а газчица от Екото ... тъкмо имам и карта за отстъпкаайде поздрави на всички колеги
      Citroen Xsara 1.9 TD 90 hp

ex - Fiat Tempra 1.6 i.e. 75 hp

Коментар

sclera_bg написа:
        Вече не знам къде да зареждам! Досега ползвах ЕКО-то на бул. България (дето са срещите на Lancia форума), но след като успях да сипя над 60 литра в резервоара повече няма да съм им клиент.Много ми харесва Ромпетрол, но не искам да въртя 30 километра да бензиностанциите им (всичките са в северната част на града).
        Значи не съм единствен! Мен ми сипха 26 литра газ в бутилка 25 литра /реално не повече от 22 и малко/. Само че това в Ромпетройл на след Варненския проход, посока Бургаз!
        FIAT Punto 1.6ELX 90hp. 94 г.

Коментар

Преди да тръгнем за Италфест 2009 на излизане от София напълних бутилката до горе. На Лукойла преди Севлиево спряхме да заредим. Нагласил съм аз 20лв. и чакам да платя. Изведнъж каката на касата ми съобщава 31лв. и някакви стотинки(не помня вече колко). А сега деца кажете, как бутика която не може да побере повече от 27-28л. газ при положение, че в нея имаше поне 1/3, побра повече 0т 30 литра?????
          Manowar - Татко
          Еx Fiat Brava 1,6 16v 103hp ELX '97 LPG - Брависима
          Ex Fiat Marea Weekend 2.0 20v 147hp HLX '97 CNG - Марчето
          Ex Lancia Thesis 3.2 V6 230hp '06 LPG - Теси
          Fiat Multipla 1,6 16v 103hp Bipower '00 - Боко

Коментар

същото ми се е случвало и на мене преди време на бензиностанция ЕКО имам газова бутилка която е 19 литра а там ми я напълниха с 32 литра газ , от тогАВА никога вече не казвам до горе а само 10 15 лв зависи
            fiat tipo 1.6mi 75k.c 1994
            alfa 145

Коментар

еко ... колата работи наи равномерно и дава най малък разход
              Fiat Punto 1.4 gt turbo
              Ford Fiesta 1.3 new port

Коментар

за бензините нямям наблюдения ,щот сега само паля и подгрявам малко мотора на бензин,но от 2 години зареждам само на еко и съм доволен разхода 7-7.5 извънградско газ до 90км в часпреди това слагах на лукоил,после и на омв ,на шел ми даде най голям разход,на омв като че ли върви най добре,на петрол не съм пробвал.
                типо 1.4 карбуратор вечеCNG(бившо)
                хюндай акцент 1.5 CNG
                киа каренс +метан

Коментар

Гласувах за ШЕЛ. В София, гледам да зареждам само на ШЕЛ Сливница. От 3 години на сам с горивото от там не съм имал проблеми. Зареждал съм всички бензини. Най-добре е рейсинга. Пробвал съм и Еко, но разхода от там се вдигна, иначе за вървене си вървеше. Изобщо не съм доволен от Карера 100 на ОМВ. Моето лично мнение, е че изобщо не е 100......................
                  Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Добре явно на доста хора се е случвало да му сипят повече гориво отколкото събира резервоара. Примерно при мен е дизел и резервоара ми е 60л. Да кажем, имам 3-4 литра и ми сипят примерно 62,3л. Процента рализка е около 5-6. Айде няма да се притесня много. Но ако имам газова бутилка и ми сипят повече газ отколкото събира сигурно ще се притесня доста!! Та впроса ми е какво правим когато явно се вижда, че е невъзможно налятото количество да е събере?! Как да процедираме при установени такива разлики. В тубичка наливам 5л а то ми показва 6л !??! Какво може да се направи веднага и какво на по-късен етап ?!
                    Красота - http://www.youtube.com/watch?v=Fe-w2TdG0Qo

Коментар

kazan написа:
                      Добре явно на доста хора се е случвало да му сипят повече гориво отколкото събира резервоара. Примерно при мен е дизел и резервоара ми е 60л. Да кажем, имам 3-4 литра и ми сипят примерно 62,3л. Процента рализка е около 5-6. Айде няма да се притесня много. Но ако имам газова бутилка и ми сипят повече газ отколкото събира сигурно ще се притесня доста!! Та впроса ми е какво правим когато явно се вижда, че е невъзможно налятото количество да е събере?! Как да процедираме при установени такива разлики. В тубичка наливам 5л а то ми показва 6л !??! Какво може да се направи веднага и какво на по-късен етап ?!
                      В България ли питаш или в белите държави как се процедира,щото е различно
                      ex.Мареа ТД100

Коментар

Явно че по всички вериги бензиностанции лъжат и в количеството и за качеството.Преди малко се връщам от Созопол и виждам че започна да ми просветва лампичката за резерва на горивото, казвам си още 5-6л. поне ама и така или иначе минавам покрай ЕКО на околовръстното дай да заредя.Казвам 95 обикновен 20 литра.Плащам на касата излизам паля и ооо изненада стрелката на за нивото на горивото едва на първата черта.Със сигурност до този момент си показваше точно а при налични поне 25л. не е нормално това.Така или иначе нулирах трипметъра пък ще видим колко ще измина с това количество, друг е въпроса че горивата на ЕКО не са нищо особено.
                        Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
                        Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

Колеги,специално при гаста се случва някой път независимо на коя газ-бензиностанция да се напълни повече количество отколкото ти събира бутилката.Това се дължи на факта,че клапана им изключва,но брояча продължава да брои.Проблем който ми се случи на ЗАРА-ГАЗ Стара Загора.При бутилка събираща 27,5литра макс. ми напълниха 35литра.Естествено при достигане на 27литра чух как клапана на бутилката затвори,а брияча продължи да отчита.Чак след смута ми момчето се усети и изключи пистолета,инъче можеше и 100литра да ми напълни.Този проблем съм чувал,че го имало на 3-4 бензиностанции в града.От тогава ходя само на ЕКО и съм доволен,а относно зареждането на газ запомнете: НИКОГА НЕ ЗАРЕЖДАЙТЕ ГАЗ ДОКАТО ИЗКЛЮЧИ. Преценете какво количество ще ви събере и си зареждайте толкова за да нямате моя проблем.
                          FIAT BRAVO 1.6
                          FIAT COUPE 1.8-POWER OF LOVE-EX
                          LANCIA LYBRA 1.8 SW-NOW

Коментар

Working...
                          X