ШЕЛ! Зареждам газ и бензин от 10 години на всички автомобили в семейството. 100хил км. пак от шен на дизел и v-power diesel - служебната корса 1.3 cdti (фиат двигател)
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Избор на бензиностанция
Collapse
X
-
batproho написа:Този така наречен от тебе внос не влиза ли в графа контрабанда?Зная че има и вносни горива особено в пограничните райони, но като цяло големите вериги си доставят горива от Нефтохим.
Коментар
-
Марийка досега съм я зареждал само 3 пъти на различна бензиностанция от ОМВ,веднъж на петрол,веднъж на лукойл и веднъж на една измислена в Крумовград. Като свие под нулата ще слагам алпин,засега слагам спринтдизел. Като чета мненията ви,сещам се и аз за една случка със старото ренде на газстанция на Еко-не щеше да зарежда,тоест слага пистолета,но не успява да избута топчето на бутилката и не пуска грам,след нов опит на другия им пистолет,обявиха,че макар да съм 3-тия за деня проблема не бил при тях,а бил в моя телевизор...е да ама не,100 метра по-нататък заредих без проблем на една малка газстанцийка ако мога един вид да ги класифицирам,за мен са в следния ред 1 ОМВ2 Лукойл3 Ромпетрол-само заради добрите отзиви,не съм зареждал лично4 Петрол и всички останалиex.Мареа ТД100
Коментар
-
///// написа:И аз зареждах от форумска солидарност от еко + добавка на кастрол, белким смъкна разхода... докато не се натъкнах на 96 екстрафорс от петрол. За Петрол и гласувах. Ако ви кажа с колко ми е паднал разхода ще ми биете табани с разпределителен вал.batproho написа:tomny написа:Пичове, това не е вярно, има страшно много фирми, които внасят горива от Гърция, Румъния, Хърватска... Не всичко идва от Нефтохима.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Разбира се че съм чувал за антитръст НО, това че имат и паралелен внос в определен момент не означава че си внасят на цяло горивата от определена държава (визирам ОМВ понеже съм работил и там и знам от къде идваха горивата).Конкретен пример малко извън темата (брат ми е военен в ВМБ Атия и работата му е тясно свързана с горивата, зареждат горива или от Гърция или в краен случай от ВМБ Варна продукция на ОМВ но рафинирана в Румъния специално производство за военните не от Лукоил а не както повечето хора се заблуждават че идва от Виена Австрия).Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
Предварително да кажа ,че не съм чел цялата тема.Аз лично зареждам на Лукойл защото имам карта за отстъпка.Мой познат работи на бензиностанция Шел и веднъж ми каза."Не зареждай от нас,Шефа ходи да зарежда на Лукойла".Последните 4 5 години на Шел така и така не съм зареждал,ама някакси това изречение ми се заби в съзнанието.Fiat Marea 1.9 JTD 105hp Weekend
Alfa Romeo 147 1,9 JTD 115hp
I am in love with my cars
Коментар
-
Повече от три години вече в над 99% от случаите зареждам на Шел с 95 обикновен и никога не съм имал проблем. Колата ми дава около и по-нисък разход от каталожните данни, така че нямам никаква причина да сменям бензиностанцията - по-нисък разход няма как да постигна. При това, винаги, когато пътувам, така си правя сметката, че бензинът да ми стигне до друга Шел-бензиностанция - никога не ми е давала отклонение на разхода в посока нагоре. Така че отговорът за мен е - Шел и всички останали, при възможност - никой друг.Fiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
-
от доста време карам само със Shell V-Power Diesel...преди зареждах на лукойл, но с тяхната нафта доста пуши и малко върви, минах на ОМВ но и там не бях много доволен с шелската нафта съм супер доволен и зареждам единствено там...от екото имам малко наблюдения но не особено добриRenault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.
Коментар
-
sugarboy написа:Повече от три години вече в над 99% от случаите зареждам на Шел с 95 обикновен и никога не съм имал проблем. Колата ми дава около и по-нисък разход от каталожните данни, така че нямам никаква причина да сменям бензиностанцията - по-нисък разход няма как да постигна. При това, винаги, когато пътувам, така си правя сметката, че бензинът да ми стигне до друга Шел-бензиностанция - никога не ми е давала отклонение на разхода в посока нагоре. Така че отговорът за мен е - Шел и всички останали, при възможност - никой друг.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
///// написа:И аз зареждах от форумска солидарност от еко + добавка на кастрол, белким смъкна разхода... докато не се натъкнах на 96 екстрафорс от петрол. За Петрол и гласувах. Ако ви кажа с колко ми е паднал разхода ще ми биете табани с разпределителен вал.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
jenshen73 написа:sugarboy написа:Повече от три години вече в над 99% от случаите зареждам на Шел с 95 обикновен и никога не съм имал проблем. Колата ми дава около и по-нисък разход от каталожните данни, така че нямам никаква причина да сменям бензиностанцията - по-нисък разход няма как да постигна. При това, винаги, когато пътувам, така си правя сметката, че бензинът да ми стигне до друга Шел-бензиностанция - никога не ми е давала отклонение на разхода в посока нагоре. Така че отговорът за мен е - Шел и всички останали, при възможност - никой друг.
Коментар
-
dikanio написа:jenshen73 написа:sugarboy написа:Повече от три години вече в над 99% от случаите зареждам на Шел с 95 обикновен и никога не съм имал проблем. Колата ми дава около и по-нисък разход от каталожните данни, така че нямам никаква причина да сменям бензиностанцията - по-нисък разход няма как да постигна. При това, винаги, когато пътувам, така си правя сметката, че бензинът да ми стигне до друга Шел-бензиностанция - никога не ми е давала отклонение на разхода в посока нагоре. Така че отговорът за мен е - Шел и всички останали, при възможност - никой друг.Fiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
-
sugarboy написа:dikanio написа:jenshen73 написа:sugarboy написа:Повече от три години вече в над 99% от случаите зареждам на Шел с 95 обикновен и никога не съм имал проблем. Колата ми дава около и по-нисък разход от каталожните данни, така че нямам никаква причина да сменям бензиностанцията - по-нисък разход няма как да постигна. При това, винаги, когато пътувам, така си правя сметката, че бензинът да ми стигне до друга Шел-бензиностанция - никога не ми е давала отклонение на разхода в посока нагоре. Така че отговорът за мен е - Шел и всички останали, при възможност - никой друг.
Коментар
-
Airfan написа:...Не, не са за натоварен фул автомобил! Разрови се малко по директивите на ЕС и ще го намериш...Fiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар