Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за [url]www.spritmonitor.de[/url] и LPG

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Въпрос за [url]www.spritmonitor.de[/url] и LPG

Привет, имам въпрос за това, как смятате разхода си на газ в този сайт. В полетата попълвам данните от километража, и заредените литри. До тук добре, обаче, когато ми свърши газта, аз минавам няколко километра на бензин до бензиностанцията, а в сайта няма (или поне не намерих къде) да ги отбележа, и калкулатора ги смята за изминати на газ. Това се натрупва, и води до грешен резултат. Как решавате този проблем?

Еми виж на колко ти е свършила газта и напиши тези километри,без тези които си минал на бензин.

Коментар

Проблема се решава, като не чакаш да ти свърши газта.Пълниш винаги до горе.Предполагам, че имаш долу горе представа за колко ще ти стигне бутилката и ... 10-15 километра преди да свърши си зареждаш пак до горе.Така резултата е точен.Километри - изразходвано гориво.
      .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
      www.cyxap.com

Коментар

Malone написа:
        Проблема се решава, като не чакаш да ти свърши газта.Пълниш винаги до горе.Предполагам, че имаш долу горе представа за колко ще ти стигне бутилката и ... 10-15 километра преди да свърши си зареждаш пак до горе.Така резултата е точен.Километри - изразходвано гориво.
        И така си съсипваш колата на бензин. Няма ли възможност да засичаш едновременно двете горива. Караш на газ до 10к и след това 15км на бензин, вкарваш километража за двете горива........... и то да си води точните километри.

Коментар

Malone написа:
          Колегата Malone е прав.Зареждаш до горе газ,нулираш километража и след определен пробег зависещ горе-долу от разхода ти спрямо големината на бутилката зареждаш пак до горе.Ако си карал на бенз, изваждаш от общият пробег километрите изминати на бензин .Разликата ти дава пробега на газ и от там си изчисляваш разхода.
          Seat Altea XL 1.4/16v 92kW '14
          ex:Astra H 1.4/16v 66 kW '08
          ex:Brava 1.6/16v klima, LPG Lovato, 76 kW '96
          ex:Astra 1.7 D, 42 kW-мъртвец '93

Коментар

Благодаря за отговорите. Това с изваждането на километри не ми харесва, знам как да си смятам разхода, мислех, че така ще става автоматично. По ред причини, и пълненето догоре няма как да става (полавъка е прецакан, и понякога пълни бутилката наистина догоре, позволявам си да го правя само преди дълго пътуване), така че този сайт няма как да ми свърши работа. Още веднъж благодаря.

Коментар

chaveto написа:
              И така си съсипваш колата на бензин. Няма ли възможност да засичаш едновременно двете горива. Караш на газ до 10к и след това 15км на бензин, вкарваш километража за двете горива........... и то да си води точните километри.
              Кое "то" да си води точните километри?!"То" смята, което му въведеш. Имам предвид spritmonitor.de.Правиш си две регистрации, едната за газ, другата за бензин и си въвеждаш съответните данни.Автоматично няма начин как да стане, поне на този сайт няма такава възможност.В сайта, можеш да си въвеждаш различни горива, но е редно да си записваш показанията на километража.Във всеки запис е обозначено горивото. След всеки запис ти изписва разхода за изминатото разстояние, така че не виждам какво неясно има.Проблема е в статистиката [дава общия разход, без значение от горивото], но ако искаш освен аптекар и да си статистик, нужно е да си направиш още една регистрация.Сега съм само на бензин, но на автомобилите ми с газ, принципно винаги паля на бензин.Освен това, задължително на месец правя по едни 100-на километра на бензин. Умишлено. Използвам момент и място, когато мога да "разтрия" страбилно, на обороти.Да "издухам" дюзите, макар, че смятам това за легенди на майстори на "Жигули" и "Москвич".Принципно, че на на 1000 километра съм карал 5 на бензин ... въобще не ме интересува. Интересува ме разхода съвсем общо. 200-300 грама не са от значение, не съм учил фармация.Отговора ми беше за това, как да си засечеш точно разхода на газ. Поне така разбрах въпроса на колегата.
              tomny написа:
              (полавъка е прецакан, и понякога пълни бутилката наистина догоре, позволявам си да го правя само преди дълго пътуване
              Това ... лошо ...Няма ли оправия, предполагам, че не е нещо сложно този поплавък.А и не е трудно да си сметнеш. Да речем зареждаш 80%, предполагам, че знаеш обема на бутилката.Примерно тази на жена ми е 30 литра и винаги събира около 27-28 литра.Зареждаш си по толкова и караш докато угасне.Недостатъка е, че в този случай въвеждаш изминатите километри, а не показанията на общия километраж.Малко по лесно е да си въвеждаш само тях, а "сайта" да си ги смята, но пък не е чак толкова сложна аритметична операция да извадиш две числа.
              www.cyxap.com

Коментар

chaveto написа:
                Умишлено сложих на изпарителя температурен датчик, така че първите 0,8-1,5 км. на ден са на бензин. Направих го, защото след 70 000 км. на газ, започнах на усещам първите симптоми на проблем с инжекторите - придърпваше студена. След като сложих датчика, проблема изчезна за няколко дни.
                Malone написа:
                tomny написа:
                (полавъка е прецакан, и понякога пълни бутилката наистина догоре, позволявам си да го правя само преди дълго пътуване
                Това ... лошо ...Няма ли оправия, предполагам, че не е нещо сложно този поплавък.А и не е трудно да си сметнеш. Да речем зареждаш 80%, предполагам, че знаеш обема на бутилката.Примерно тази на жена ми е 30 литра и винаги събира около 27-28 литра.Зареждаш си по толкова и караш докато угасне.Недостатъка е, че в този случай въвеждаш изминатите километри, а не показанията на общия километраж.Малко по лесно е да си въвеждаш само тях, а "сайта" да си ги смята, но пък не е чак толкова сложна аритметична операция да извадиш две числа.
                Не е сложно със сигурност, ще го оправя. Ако се стигне до аритметика, функцията на сайта става излишна, аз знам как да си смятам разхода, идеята ми беше spritmonitor да поеме тази работа. Да си пиша на касовата бележка показанията на километража, от тях еди-колко си на бензин, и просто да ги въвеждам. Няма да е лошо да въведат подобна функционалност. До тогава - ще смятам с Ексела

Коментар

Според мен функцията на сайта не е само да ти смята разхода, наивно е да мислиш така.Сайта прави статистика на горенето за по дълъг период, разходите, напомня ти за смяна на консумативи ...Сега например виждам, че към момента, събирайки разходите за гориво, застраховки, консумативи, части, за периода от който я имам, един километър ми струва 19 стотинки.Освен всичко друго има и част забавление с тези статистики, да се разсейваш.
                  www.cyxap.com

Коментар

Разбирам, но след като няма как да ми сметне коректно разхода на гориво, който, все пак, е основната част от разходите по колата като цяло, няма смисъл да продължавам. Не твърдя, че е безсмислен, просто на мен не ми върши работа.

Коментар

Working...
                    X