Здравейте, тази вечер решихме, че ще ходим до Гърция... предполагам, че до час-два ще сме тръгнали. Става въпрос за Солун. Собственичката на колата казва, че е ходила и знае пътя, имаме GPS, ще си купим и карта, но ще се радвам ако някой който е ходил ме позапознае по-подробно с въпроса, защото аз ще карам на отиване, поне ако не се уморя някъде, та искам да съм по-в час...За спазването на ограничения и т н - ясно, не сме тръгнали на състезание, а на разходка Благодаря предварително!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Спешно: Някой който е ходил до Гърция
Collapse
X
-
Благодаря много Имах впредвид и ако ми кажете някои по-големи градове, през които евентуално се минава, за радар детекторите - знам, няма да го взимаме изобщо, до преди малко четох малко как се чете на гръцки, понеже до колкото знам всички табели са им на гръцки... Ако има и на английски - ще е перфектно... Има шанс да дойде с нас 1 момиче, което знае гръцки... ако дойде - страхотно... иначе след около 20 минути ще дойдат до нас и тръгваме Благодаря на всички, ако намерим от някъде фотоапарат - ще покажа после снимки
Коментар
-
Нека и аз да се включа ... Чудесно сте го намислили до Солун и на мен ми се ходи ама май остава за догодина! Гледам, че си от Бургас и София. Ако тръгвате от Бургас карайте до границата по царския път а именно Бургас-Сливен-Стара Загора-Димитровград-Хасково и задължително след Любимец следете за отклонението за границата, магистралата е страхотна ама свършва в Турция! Границата се минава за няколко минути! Веднага след като влезете в страната внимателно с карането няколко километра след границата има пост на полицията задължително ще ви спрат за проверка! Внимавайте да не ги пропуснете това не повече от 15км навътре!! Въоражени са и са 3-4 човека с най-различни прибори - бинокли, очила за нощно виждане и спират само български коли ! Ако ви е подробна навигацията внимавайте кой път ще хванете. Следете да се движите плътно до Турската граница и така до Аликсандрополис. Оттам като се качите на магистралата ... Гоните по големите градове. Написани са на големите табели на английски. Пътищата са широки полиция има само на няколко по големи крътстовища но не спират! Минете през Кавала ако можете пътя върви покрай морето това е най-красивата част!!! Влиза се източно от Солун по една огромна магистрала която се качва на един голям хълм. Оттам надолу се вижда и града! Пътя е горе долу спокоен особенно вечер. Но все пак карайте внимателно!! Гърците обичат да пият и да карат ... има доста паметници по пътя да се усещат шофиьорите. В Солун с ГПС ще се справите чудесно ако е подробен. Внимавайте с имената на улиците. От личен опит казвам, че има улици които се повтарят. С ГПС в Солун полекичка че движението е лудница а докато опресни навигацията може да пропуснете пресечката. Паркирането задължително на обозначените места. Ако трябва си платете някъде не е скъпо да е сигурно, че няма да е проблем. За такова нарушение може да ви вземат единия рег номер на колата. А ако ви хванат с привишена скорост или с алкохол може и без двата номера да останете. Вече е коментирано тук! После става страшно. Телефонния код на Гърция е +30 за всеки случай. Кара се задължително на фарове и през деня.Ако минавате през Кулата ... оттам пътя е ясен само на юг има огромни табели са Солун. Движението е доста натоварено и страшно на места. Внимателно! Солун се пише на гръцки ΘεσσαλονίκηПриятно прекарване дано съм бил полезен.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар