Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Енергоспестяваща лампа и димер

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Това е защото аз съм автора, Илко. Google ме индексира само докато допра копчето на лаптопа. Yellow_Flash_Colorz_PDT_07
    .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
    www.cyxap.com

Коментар

Моят опит сочи странната тенденция Енергоспестяващите лампи да присветкат в инсталации в които ключа прекъсва НУЛА-та, а не ФАЗА-та на осветителната електро инсталация. При мен в стая с глим лампа на 24 години, ключ прекъсващ ФАЗАТА и енергоспестяваща на ТУНГСРАМ - нямам присветкания... Глимката си свети по принцип и на правилна и на грешна инсталация, но предвид повишаващите електроники във стартера на енергоспестяващите се получава "дискотечния" ефект.Примерно - когато аз си ИЗГАСЯ осветлението - мога да си разглобя ЦЯЛОТО осветително тяло без да се налага да свалям предпазителя на осветителната инсталация. В офиса ми обаче електротехника е бил от старата школа, където са "пестели" от ключове и фазата ми не е прекъсната с ключ - налага се да работя със свален предпазител
      Steliyan's Life!
      FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

В кухнята си имах такова изпълнение на една луминисцентна тръба. Ефекта на бягащите светлини при нея обаче бяха непредсказуеми. Светеше когато им прискимне и то с много интересни ефекти. Ако накараш някой да го повтори мисля че няма да успее.
        BRAVA 1.4 12v - 1998г.

http://vbox7.com/play:124bedab

Коментар

Working...
        X