Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Безвъзмездно кръводаряване!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Gofi написа:
    ele написа:
    Два месеца е минималният срок между две кръводарявания.
    Не заблуждавай хората,при редовните кръводарители срока е 4 месеца.Организма в възстановява като количество за 24 часа,но като качество му трябват 4 месеца.Кръводарител съм вече 26 години,има ме записан в кръвен център София,Казанлък и Ст.Загора,универсален кръводарител съм и давам на всеки без значение каква група е,викали са ме при спешни случаи и нито веднъж не съм взел един лев-в София мангалите които стоя пред кръвния център правят луди пари,от 200 до 350 лева дават хората,зависи от групата.Не се изказвай след като не си в час.
    не заблуждавам хората - минимим 2 месеца, като в сайта на БЧК дори е упоменато 5 пъти за мъжете и 4 пъти за жените годишно.
    Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

ele написа:
      Gofi написа:
      ele написа:
      Два месеца е минималният срок между две кръводарявания.
      Не заблуждавай хората,при редовните кръводарители срока е 4 месеца.Организма в възстановява като количество за 24 часа,но като качество му трябват 4 месеца.Кръводарител съм вече 26 години,има ме записан в кръвен център София,Казанлък и Ст.Загора,универсален кръводарител съм и давам на всеки без значение каква група е,викали са ме при спешни случаи и нито веднъж не съм взел един лев-в София мангалите които стоя пред кръвния център правят луди пари,от 200 до 350 лева дават хората,зависи от групата.Не се изказвай след като не си в час.
      не заблуждавам хората - минимим 2 месеца, като в сайта на БЧК дори е упоменато 5 пъти за мъжете и 4 пъти за жените годишно.
      Нормално е БЧК да лъже,нали трябва да се дарява,но както всеки път, с теб е трудно да се води диалог,винаги си права, правописа ти куца.
      Marea HLX 147ps

Коментар

Gofi написа:
        Нормално е БЧК да лъже,нали трябва да се дарява,но както всеки път, с теб е трудно да се води диалог,винаги си права, правописа ти куца.
        А ти, като започнеш да губиш спор, започваш да се заяждаш и да обиждаш. Преди да започнеш да сочиш на другите правописа, оправи си твоя. И никога не забравяй, че като започнеш да сочиш някой с пръст, другите 4 сочат към теб, Освен това какво значи "БЧК лъже"? Някой да те кара да ходиш да даряваш кръв с нож в гърба? Ако искаш - ходиш, ако не искаш - не ходиш. Някои хора даряват пари, други - дрехи, трети даряват кръв. Не виждам никаква разлика между тях - това е абсолютно доброволно деяние. Не знам какво някои от вас очакват - награда, пари,...???
        Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Ele ... ти четеш ли написаното или просто обичаш да си правиш самичка вятърни мелници, с които да се бориш?И да си повтаряш един и същи рефрен, докато някой те наругае и темата се заключи.Какви награди, какви пари?!Нито един от писалите до момента не е обелил и дума за търсене на възмездие за дарената кръв.Ако визираш мен ... не знам как да ти го напиша по ясно, ще е обидно, ако се опитам да квалифицирам невъзможността ти да четеш и разсъждаваш върху написаното на български език.Не искам нищо в замяна, а искам да даря кръв. Да ДАРЯ на нуждаещия се, а не някой да я му я продаде.Скромния ми инцидентен опит, показва че се получава така.BTW, за срока си права. Учудващо беше и за мен. Майка ми беше кръводарител цял живот и на по малко от 6 месеца не и вземаха кръв.Явно сега нещата са се променили.
          ЗАКОН ЗА КРЪВТА, КРЪВОДАРЯВАНЕТО ИКРЪВОПРЕЛИВАНЕТО.............Чл. 12. (1) Донори на кръв или кръвни съставки могат да бъдат дееспособнилица на възраст от 18 до 65 години, които нямат медицински противопоказания за това.(2) Интервалът от време между две стандартни вземания на кръв не може дабъде по-малък от 60 дни.(3) Обстоятелството по ал. 2 се установява чрез извършване на проверка врегистъра по чл. 36.............
          .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
          www.cyxap.com

Коментар

Закона може може да е написан от идиоти и да си мине в НС като стой та гледай. ( то там какво ли не минава)Може да пишат и 5 дни минимален срок и какво от това?За мен 6 месеца е един разумен срок между 2 кръводарявания.
            Alfa 147 1.9 JTDm '07 Q2 - хем червена, хем пуши черно;Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
            ex. Alfa 155 1.7 '93 ### ex, Alfa 147 1.9 JTDm '03 R.I.P. ###Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001,

Коментар

За мен също.Ако я нямаше тази тема, щях да си мисля, че срока е шест месеца, понеже преди си беше така.Давал съм кръв в казармата и университета и такъв спомен ми е останал.
              .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
              www.cyxap.com

Коментар

Working...
              X