Колеги, тази тема е много наболяла.За жалост и аз разбрах по лошия начин колко е ценно кръводаряването.Призовавам всички, които имат здравословна и психична възможност да дарите кръв, да го направите.Цялата процедура е много безобидна и за болка въобще не може да се говори.Просто всичко опира до желание да се помогне в една кауза, която не изисква почти никакви средства, но за сметка на това е животоспасяваща.Ето и набързо и едно флайърче, което накрая всеки го има в торбичката с "подаръците".Надявам се с тази тема да подтикна поне един кръводарител, да осъзнае колко е ценна тази процедура и ще бъда много щастлив.Успех!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Безвъзмездно кръводаряване!
Collapse
X
-
Не давам кръв, ако не знам за кого е и не съм сигурен, че няма да му искат нещо в замяна.Може да кажете, че ме гони параноята, но нямам доверие на нашите родни "кръвни банки".На фона на здравеопазването ни, като че ли там има най-много предпоставки за парици под масата.Ще дам кръв на всекиго, но да знам, че е за него, и му я преливат безвъзмездно.Иначе съм давал, не помня колко, но има-няма десетина пъти.Не безвъзмездно. За една кутия бонбони + отпуска и ... не помня какво ни даваха в института, отсъствия ли ни извиняваха, не помня вече.И един път за приятел, за член на семейството му..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Malone написа:Не давам кръв, ако не знам за кого е и не съм сигурен, че няма да му искат нещо в замяна.Може да кажете, че ме гони параноята, но нямам доверие на нашите родни "кръвни банки".На фона на здравеопазването ни, като че ли там има най-много предпоставки за парици под масата.Ще дам кръв на всекиго, но да знам, че е за него, и му я преливат безвъзмездно.Иначе съм давал, не помня колко, но има-няма десетина пъти.Не безвъзмездно. За една кутия бонбони + отпуска и ... не помня какво ни даваха в института, отсъствия ли ни извиняваха, не помня вече.И един път за приятел, за член на семейството му.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Аз нямам претенции да прелеят на нуждаещия се точно моята кръв.Ако се напънеш малко и се замислиш по-напрегнато върху написаното от мен, преди да пишеш, има вероятност и да разбереш върху какво съм акцентирал.Бих дарил кръв на някой който се нуждае от нея в момента, макар и да не му преливат конкретно моята. Моята влиза в банката, а на него му преливат кръв, преминала всички нужни изследвания.Но само, ако знам, че не му искат нищо в замяна, освен кръводарител даващ същото количество [и вероятно качество] кръв.Нямам намерение да съм спонсор на някой сополив и алчен хематолог [ако не се лъжа в името специалността], че и той да обира лаврите като òправен медик.Както вече казах, нямам нищо против даряването на кръв, ще го направя с удоволствие от извършеното добро, абсолютно безвъзмездно, но при определени условия..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Malone написа:Аз нямам претенции да прелеят на нуждаещия се точно моята кръв.Ако се напънеш малко и се замислиш по-напрегнато върху написаното от мен, преди да пишеш, има вероятност и да разбереш върху какво съм акцентирал.Бих дарил кръв на някой който се нуждае от нея в момента, макар и да не му преливат конкретно моята. Моята влиза в банката, а на него му преливат кръв, преминала всички нужни изследвания.Но само, ако знам, че не му искат нищо в замяна, освен кръводарител даващ същото количество [и вероятно качество] кръв.Нямам намерение да съм спонсор на някой сополив и алчен хематолог [ако не се лъжа в името специалността], че и той да обира лаврите като òправен медик.Както вече казах, нямам нищо против даряването на кръв, ще го направя с удоволствие от извършеното добро, абсолютно безвъзмездно, но при определени условия.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Нека е тесногръдо.Пожелавам ти да не ти се налага твой близък спешно да се нуждае от кръвопреливане. Тогава може би ще осмислиш как някой "обира" лаврит^, а ти се чудиш от кой вампир да намериш още малко клонки, че да му стигнат на хематолога.И следващия път няма да остроумничиш пред дилемата "Да бъда ли самарянка, да дам ли кръв или не".Не мога да кажа, че съм загубил близък, защото не съм, имах достатъчно "лаври" за хематолога, но от тогава се зарекох да не разчитам на кръвни банки, банки за органи и подобни "самарянски" организации. И кръв се зарекох да не давам, освен ако не ме помолят лично.Дано нещата са се променили от преди десет години, но се съмнявам..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
ele написа:Два месеца е минималният срок между две кръводарявания.Marea HLX 147ps
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар