Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Безвъзмездно кръводаряване!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Безвъзмездно кръводаряване!

Колеги, тази тема е много наболяла.За жалост и аз разбрах по лошия начин колко е ценно кръводаряването.Призовавам всички, които имат здравословна и психична възможност да дарите кръв, да го направите.Цялата процедура е много безобидна и за болка въобще не може да се говори.Просто всичко опира до желание да се помогне в една кауза, която не изисква почти никакви средства, но за сметка на това е животоспасяваща.Ето и набързо и едно флайърче, което накрая всеки го има в торбичката с "подаръците".Надявам се с тази тема да подтикна поне един кръводарител, да осъзнае колко е ценна тази процедура и ще бъда много щастлив.Успех!
    Прикачени файлове
    A20DTH ЖТД ама не баш
    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Жалко, че не мога да кръводарявам, а имам огромно желание!

Коментар

Давам често. Не мога да кажа редовно, но до сега съм давал около 5-6 пъти. Колко е минималното време след кръводаряване до следващо ? Някой знае ли, че лятото давах а скоро една приятелка ме питаше ама бяха минали само 3-4 месеца а на мен ми се върти в главата нещо като 6 месеца ?

Коментар

Каузата е благородна. Давал съм два пъти до сега. А между кръводаряванията трябва да са минали минимум 6 месеца.
        FIAT Marea ex
        FIAT Cinquecento 0.9i.e.S ex
        Alfa Romeo 147 1.9 JTDm

Коментар

Давал съм 7 пъти кръв - така се случи за мои близки. Три месеца е срока между две кръводарявания, а не 6.

Коментар

Давал съм кръв, наистина не се отразява зле на организма, поне не толкова колкото смятат всички, дори и няма болка, усещането е гадно заради мисълта, че точат кръв от теб, въпрос на нагласа.
            --Старата ръжда любов не хваща!--
            156 sportwagon 1,9 jtd 115
            ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

Два месеца е минималният срок между две кръводарявания.
              Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Наистина е едно благородно и жизнено важно за много хора дело.До сега съм дарявал 3 пъти,два от които в армията и един за пострадал приятел.Армията според мен беше най-големият "кръводарител" за страната.С премахването на наборната служба веднага се отвори дефицит в кръводаряването.
                FIAT FORUM BULGARIA
                Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Аз също често давам кръв. Да речем веднъж на 2 години ми се случва, започвайки от 1992. Мисля, че дори действа леко ободряващо на организма (след първоначалната лека отпуснатост, разбира се).

Коментар

Не давам кръв, ако не знам за кого е и не съм сигурен, че няма да му искат нещо в замяна.Може да кажете, че ме гони параноята, но нямам доверие на нашите родни "кръвни банки".На фона на здравеопазването ни, като че ли там има най-много предпоставки за парици под масата.Ще дам кръв на всекиго, но да знам, че е за него, и му я преливат безвъзмездно.Иначе съм давал, не помня колко, но има-няма десетина пъти.Не безвъзмездно. За една кутия бонбони + отпуска и ... не помня какво ни даваха в института, отсъствия ли ни извиняваха, не помня вече.И един път за приятел, за член на семейството му.
                    .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
                    www.cyxap.com

Коментар

Malone написа:
                      Не давам кръв, ако не знам за кого е и не съм сигурен, че няма да му искат нещо в замяна.Може да кажете, че ме гони параноята, но нямам доверие на нашите родни "кръвни банки".На фона на здравеопазването ни, като че ли там има най-много предпоставки за парици под масата.Ще дам кръв на всекиго, но да знам, че е за него, и му я преливат безвъзмездно.Иначе съм давал, не помня колко, но има-няма десетина пъти.Не безвъзмездно. За една кутия бонбони + отпуска и ... не помня какво ни даваха в института, отсъствия ли ни извиняваха, не помня вече.И един път за приятел, за член на семейството му.
                      Ти що си мислиш, че като дариш кръв, точно тази кръв ще бъде прелята на който си я дарил ли? То е ясно за кого е - за някой, който има нужда от нея. Не винаги се прелива цяла кръв, по-често се преливат кръвни продукти, а и се приема всякаква кръв, желателно една кръвна група с нуждаещия се, но не е задължително.Навремето баба ми, лека й пръст, като я оперираха на 72, още на следващия ден беше тръгнала из двора на болницата да се разхожда, защото не искаше да се залежава да не хване декубитални рани. Тя се шегуваше: Кой знае на коя млада циганка беше кръвта, затова и аз съм толкова енергична.

Коментар

Аз нямам претенции да прелеят на нуждаещия се точно моята кръв.Ако се напънеш малко и се замислиш по-напрегнато върху написаното от мен, преди да пишеш, има вероятност и да разбереш върху какво съм акцентирал.Бих дарил кръв на някой който се нуждае от нея в момента, макар и да не му преливат конкретно моята. Моята влиза в банката, а на него му преливат кръв, преминала всички нужни изследвания.Но само, ако знам, че не му искат нищо в замяна, освен кръводарител даващ същото количество [и вероятно качество] кръв.Нямам намерение да съм спонсор на някой сополив и алчен хематолог [ако не се лъжа в името специалността], че и той да обира лаврите като òправен медик.Както вече казах, нямам нищо против даряването на кръв, ще го направя с удоволствие от извършеното добро, абсолютно безвъзмездно, но при определени условия.
                        www.cyxap.com

Коментар

Malone написа:
                          Аз нямам претенции да прелеят на нуждаещия се точно моята кръв.Ако се напънеш малко и се замислиш по-напрегнато върху написаното от мен, преди да пишеш, има вероятност и да разбереш върху какво съм акцентирал.Бих дарил кръв на някой който се нуждае от нея в момента, макар и да не му преливат конкретно моята. Моята влиза в банката, а на него му преливат кръв, преминала всички нужни изследвания.Но само, ако знам, че не му искат нищо в замяна, освен кръводарител даващ същото количество [и вероятно качество] кръв.Нямам намерение да съм спонсор на някой сополив и алчен хематолог [ако не се лъжа в името специалността], че и той да обира лаврите като òправен медик.Както вече казах, нямам нищо против даряването на кръв, ще го направя с удоволствие от извършеното добро, абсолютно безвъзмездно, но при определени условия.
                          Много тесногръдо изказване. Никога не съм дарявала кръв, за да бъде написано името ми някъде и да получа почетна грамота за това. Даряването на кръв спасява живот и не мисля, че човек изобщо трябва да получи нещо за него. Не мога да загрея как някой "сополив и алчен хематолог" ще обере лаврите. Може би ще продаде кръвта на вампирска секта да я изпият

Коментар

Нека е тесногръдо.Пожелавам ти да не ти се налага твой близък спешно да се нуждае от кръвопреливане. Тогава може би ще осмислиш как някой "обира" лаврит^, а ти се чудиш от кой вампир да намериш още малко клонки, че да му стигнат на хематолога.И следващия път няма да остроумничиш пред дилемата "Да бъда ли самарянка, да дам ли кръв или не".Не мога да кажа, че съм загубил близък, защото не съм, имах достатъчно "лаври" за хематолога, но от тогава се зарекох да не разчитам на кръвни банки, банки за органи и подобни "самарянски" организации. И кръв се зарекох да не давам, освен ако не ме помолят лично.Дано нещата са се променили от преди десет години, но се съмнявам.
                            www.cyxap.com

Коментар

ele написа:
                              Два месеца е минималният срок между две кръводарявания.
                              Не заблуждавай хората,при редовните кръводарители срока е 4 месеца.Организма в възстановява като количество за 24 часа,но като качество му трябват 4 месеца.Кръводарител съм вече 26 години,има ме записан в кръвен център София,Казанлък и Ст.Загора,универсален кръводарител съм и давам на всеки без значение каква група е,викали са ме при спешни случаи и нито веднъж не съм взел един лев-в София мангалите които стоя пред кръвния център правят луди пари,от 200 до 350 лева дават хората,зависи от групата.Не се изказвай след като не си в час.
                              Marea HLX 147ps

Коментар

Working...
                              X