Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Punto HGT - голяма радост

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

GbGz написа:
    Колега разкажи повече за дисковете.Кви пари,някакви допълнителни преработки има ли ?че и аз лятото трябва сменям 2 та предни .Мерси.И даи да видим чичо пунто в целия му вид
    Никакви преработки не се налагат. Единствено препоръчвам почистване на апаратите - така или иначе сте ги разглобили за да смените дискове и накладки.Това става на място без да се разкачат апаратите от спирачната система, за да не ви изтече спирачната течност
    Fiat Punto MK2 HGT 1.8 16V
    Опитвам се да стана малко преди да си легна ....хаха
    Аз съм животно и имам страхотен нюх- обуняние на сляп и зрение на глух !!!

Коментар

shark написа:
      Специални благодарности към колегата bjlagypa за оказаната помощ и честито за новата придобивка !!!P.s. Едно голямо браво за вграждането на колоните в задните кори (изглежда като заводско)!
      Мерси колега Чакам да се постопли малко времето и да посъбера малко финанси за да започна предната си линия - пак така с вгражданеСмятам колоните да са 3-компонентна система или по-точно тази : http://www.aval-bg.com/catalog/displ...bstyle_id=1888 Но може и да се наложи да поизчакат малко защото първо трябва да си купя тези гуми : http://blog.hristev.com/wp-content/u...1/yokohama.jpg u http://blog.hristev.com/wp-content/u.../yokohama2.jpg а тяхната цена не е никак малка
      Mitk0 написа:
      Колеги, и аз мисля скоро да пооправя звука в колата - искам да сложа това отпред.165 mm знам, че трябва да станат, но не съм сигурен, че 56 mm в дълбочина ще се съберат - не знам дали преценката ми е крива или какво, обаче имам чувството, че ще им е плитко.Идеи?
      Колега избора ти е много добар, но няма да постигнеш голям ефект със тези говорители ако не се монтират както си трябва. А ако не го правиш по-добре не давай толкова пари за говорители. Приятелски ти го препоръчвам за да не останеш разочарован. На тези говорители си им трябва обем,изолация и препоръчително да се захранват от усилвател за да могат да извадят хубав звук. Без тези неща ще си свирят като говорители "Пионерче" за по 10лв от Илиенци
      GbGz написа:
      ........И даи да видим чичо пунто в целия му вид
      То няма кой знае какво да му се гледа на мойто , тъй като си е сток. Но се пак тея дни ще подбера малко снимки и ще постна

Коментар

bjlagypa написа:
        ...Колата ти може да се чипне и няма никакви проблеми - стига 14 коня да те удовлетворяват. И един съвет от мен - не го прави в гаража при бай Гошо, за да не ревеш после, ами отиди в истински сервиз
        Колега ходих при представител на Brezel за чип, но като видя, че е с японски комп и се отказа, проблема е там, че повечето тунинг фирми предлагат чипове за европейски модели коли, тоест за европейски ECU-та до колкото разбрах - Бош, Сименс и т.н., не е проблем да се свали компа, да се отвори и да се види какъв е чипа, но нямат такъв модел европейски чип, с една дума ако трябва да се чипва трябаа да се изпрати до Япония и там хората разполагайки със свои си чипове да го оправят, но това на мен ми се струва абсурдно, така, че тая идея отпада и ще си карам колата такава каквато е, в крайна сметка на състезание не съм тръгнал :D
        punto HGT

Коментар

Колега, фирмите които предлагат тази услуга за този автомобил за БГ не са никак малко ето ти пример :
          Прикачени файлове

Коментар

Абе незнам за ваще пунтари обаче моита 220 си ги прави каквои туи 205 фабрични моита не е пипана ама си върви на тез работи от интернета много не им вярвам Колега предлагам ти да питаш WhitepoweR относно тез чипове мипове с добри убеждения съм за този човек .
            Целта е една,скороста е различна - HGT !

Коментар

GbGz написа:
              Абе незнам за ваще пунтари обаче моита 220 си ги прави каквои туи 205 фабрични моита не е пипана ама си върви на тез работи от интернета много не им вярвам Колега предлагам ти да питаш WhitepoweR относно тез чипове мипове с добри убеждения съм за този човек .
              Колега, не искам да те убидя или да ти нараня самочуствието, но 220 на стрелка правиш и всяко читаво ХГТ ги прави. Но реалната скорост на колата е 205.Засичана е многократно с апаратура - много по точна от аналоговата стрелка на таблото. Когато стрелката е на 215-220 км/ч всъщност колата се движи с 205. А това е заводската скорост която тя може да поддържа. Наи- елементарния начин да го провериш е като вземеш качествен GPS приемник и излезнеш да го засечеш. За наи-точни показания времето трябва да е ясно т.е. да няма облаци и да си на равнинен терен.Надявам се че няма да ме нападнеш сега с реплики от сорта " ти знаеш ли колко върви мойта кола". Все пак това е тема в която трябва да си помагаме и споделяме - а не да се перчим

Коментар

Колега bjlagypa, напълно си прав, доста са фирмите, които на "каталог" я имат и модификацията PUNTO HGT, но като отидеш и като видят японската техника и викат "хм това няма да стане", пък и до момента не съм чул някой (говоря за БГ), да каже, че въпросния двигател 1.8 16V, който се монтира и на други коли със същото ECU да е чипван. Аз гледам този сайт http://bg.powerchip-germany.de/ , колегата работи с Германци и всичко се изпитва и прави в Германия, след като те явно изпитват трудности относно японската техника, едва ли тук някой би се справил, пак казвам, до сега не съм чул някой колега с въпросния двигател да се похвали, че има допълнително инсталиран чип. Не казвам, че е невъзможно, но все пак и цената е определяща до някъде, някъде ги правят нещата на Дино и т.н., ама за това трябва да дам примерно 1000лв, е айде нема нужда, за тия пари, може турбо мотор да се купи :D
                punto HGT

Коментар

bjlagypa написа:
                  GbGz написа:
                  Колега, не искам да те убидя или да ти нараня самочуствието, но 220 на стрелка правиш и всяко читаво ХГТ ги прави. Но реалната скорост на колата е 205.Засичана е многократно с апаратура - много по точна от аналоговата стрелка на таблото. Когато стрелката е на 215-220 км/ч всъщност колата се движи с 205. А това е заводската скорост която тя може да поддържа. Наи- елементарния начин да го провериш е като вземеш качествен GPS приемник и излезнеш да го засечеш. За наи-точни показания времето трябва да е ясно т.е. да няма облаци и да си на равнинен терен.Надявам се че няма да ме нападнеш сега с реплики от сорта " ти знаеш ли колко върви мойта кола". Все пак това е тема в която трябва да си помагаме и споделяме - а не да се перчим
                  Виж сега колега не съм казал че моита кола много върви просто тея саитове не ми вдъхват доверие пък за стрелката незнам от тебе разбирам това че кат сочи 220 карам с 205 ... тука мога да споря определено Няма за какво да та нападам кат ти кажа че колата върви нали и ти караш същата

Коментар

засичали сме я и GPS, дава отклонение 2, 3 км/ч и все пак си ги минава 205. Не че е от голямо значение но все пак е важна подробност
                    Моторист "пее" - балкана плаче. Един вози 100 тормози.

Коментар

Може и да е малко тъпо питането ми, но забелязох, че никой не е повдигнал въпроса. Та да питам как така като я чепнат колата конете скачат, въртящия момент скача, max скорост скача и ускорението също, а разхода пада има нещо гнило в тази работа. Имам приятели които са с чипове на колите и никои не се е похвалил с по малак разход. И другото което е няма начин завода производител да направи колата да харчи повече от колкото и е нужно.А относно километрите, които показва на таблото и деиствителните има разлика (при мен са 5 км).
                      Fiat Punto HGT 1.8
                      Fiat Bravo TDI
                      Fiat Marea TDI (gray)
                      Fiat Marea TDI (blue)
                      http://vbox7.com/play:0f6c07da&al=1&vid=1976145 http://www.youtube.com/watch?v=ymiF-...eature=related Шофирай безопасно !

Коментар

можеби заради джантите ти с какви си ?

Коментар

Колега незнам към кого е въпроса, но ако е към мен:Зимата съм с обикновени железни 14-ки заради зимните гуми.Лятото със заводските (на аватара на колегата RoadBoy се виждат) 15-ки.P.s. Колата е моя от Октомври и не съм я карал много със заводските. Разликата от 5км е с 14-ките, но при всички случаи има разлика.
                          Fiat Punto HGT 1.8
                          Fiat Bravo TDI
                          Fiat Marea TDI (gray)
                          Fiat Marea TDI (blue)
                          http://vbox7.com/play:0f6c07da&al=1&vid=1976145 http://www.youtube.com/watch?v=ymiF-...eature=related Шофирай безопасно !

Коментар

И аз съм със същата комбинация от 14-ки за зимата и заводските за през лятото Зимните си ги подбрах с помоща на гуми калкулатор така че при скорост от 100 км в час да няма разлика в показанието на срелката. Искам само да кажа че с увеличаването на скоростта, расте прогресивно и разликата в показанието т.е. колкото по-бързо караме - толкова повече ни лъже стрелката. Нашите коли по каталог от завода ги дават само с един размер гуми - 185/55/15. А и по принцип на всички коли километражите лъжат във високите километри и това се прави умишлено от производителя. Който иска мога да му пратя клипчета на моя пунтак как го пришпорвам през ноща - сам си карам и сам си снимам Аз имам друго питане - вашите ХГТ-та имат ли осветление на пепелника и на жабката ???
                            Прикачени файлове

Коментар

запалката свети но на пепелника няма осветление. сток гимите са: отпред 185-55-15 и отзад 195-55-15. В сайта за модела пише че няма никакъв проблем за с 195 отперд и 205 отзад. а тва с по малкия разход при чипването на теория е възможно. мозъчна операция
                              Моторист "пее" - балкана плаче. Един вози 100 тормози.

Коментар

аз имам лампа на пепелника и на запалката обаче нямам в жабката ама там имам флашка която върши същатата работа и не съм си играл да и слагам

Коментар

Working...
                                X