GbGz написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Punto HGT - голяма радост
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Fiat Punto MK2 HGT 1.8 16V
Опитвам се да стана малко преди да си легна ....хаха
Аз съм животно и имам страхотен нюх- обуняние на сляп и зрение на глух !!!
-
shark написа:Специални благодарности към колегата bjlagypa за оказаната помощ и честито за новата придобивка !!!P.s. Едно голямо браво за вграждането на колоните в задните кори (изглежда като заводско)!Mitk0 написа:Колеги, и аз мисля скоро да пооправя звука в колата - искам да сложа това отпред.165 mm знам, че трябва да станат, но не съм сигурен, че 56 mm в дълбочина ще се съберат - не знам дали преценката ми е крива или какво, обаче имам чувството, че ще им е плитко.Идеи?GbGz написа:........И даи да видим чичо пунто в целия му видFiat Punto MK2 HGT 1.8 16V
Коментар
-
bjlagypa написа:...Колата ти може да се чипне и няма никакви проблеми - стига 14 коня да те удовлетворяват. И един съвет от мен - не го прави в гаража при бай Гошо, за да не ревеш после, ами отиди в истински сервизpunto HGT
Коментар
-
Абе незнам за ваще пунтари обаче моита 220 си ги прави каквои туи 205 фабрични моита не е пипана ама си върви на тез работи от интернета много не им вярвам Колега предлагам ти да питаш WhitepoweR относно тез чипове мипове с добри убеждения съм за този човек .Целта е една,скороста е различна - HGT !
Коментар
-
GbGz написа:Абе незнам за ваще пунтари обаче моита 220 си ги прави каквои туи 205 фабрични моита не е пипана ама си върви на тез работи от интернета много не им вярвам Колега предлагам ти да питаш WhitepoweR относно тез чипове мипове с добри убеждения съм за този човек .Fiat Punto MK2 HGT 1.8 16V
Коментар
-
Колега bjlagypa, напълно си прав, доста са фирмите, които на "каталог" я имат и модификацията PUNTO HGT, но като отидеш и като видят японската техника и викат "хм това няма да стане", пък и до момента не съм чул някой (говоря за БГ), да каже, че въпросния двигател 1.8 16V, който се монтира и на други коли със същото ECU да е чипван. Аз гледам този сайт http://bg.powerchip-germany.de/ , колегата работи с Германци и всичко се изпитва и прави в Германия, след като те явно изпитват трудности относно японската техника, едва ли тук някой би се справил, пак казвам, до сега не съм чул някой колега с въпросния двигател да се похвали, че има допълнително инсталиран чип. Не казвам, че е невъзможно, но все пак и цената е определяща до някъде, някъде ги правят нещата на Дино и т.н., ама за това трябва да дам примерно 1000лв, е айде нема нужда, за тия пари, може турбо мотор да се купи :Dpunto HGT
Коментар
-
bjlagypa написа:GbGz написа:Абе незнам за ваще пунтари обаче моита 220 си ги прави каквои туи 205 фабрични моита не е пипана ама си върви на тез работи от интернета много не им вярвам Колега предлагам ти да питаш WhitepoweR относно тез чипове мипове с добри убеждения съм за този човек .Целта е една,скороста е различна - HGT !
Коментар
-
Може и да е малко тъпо питането ми, но забелязох, че никой не е повдигнал въпроса. Та да питам как така като я чепнат колата конете скачат, въртящия момент скача, max скорост скача и ускорението също, а разхода пада има нещо гнило в тази работа. Имам приятели които са с чипове на колите и никои не се е похвалил с по малак разход. И другото което е няма начин завода производител да направи колата да харчи повече от колкото и е нужно.А относно километрите, които показва на таблото и деиствителните има разлика (при мен са 5 км).Fiat Punto HGT 1.8
Fiat Bravo TDI
Fiat Marea TDI (gray)
Fiat Marea TDI (blue)
http://vbox7.com/play:0f6c07da&al=1&vid=1976145 http://www.youtube.com/watch?v=ymiF-...eature=related Шофирай безопасно !
Коментар
-
Колега незнам към кого е въпроса, но ако е към мен:Зимата съм с обикновени железни 14-ки заради зимните гуми.Лятото със заводските (на аватара на колегата RoadBoy се виждат) 15-ки.P.s. Колата е моя от Октомври и не съм я карал много със заводските. Разликата от 5км е с 14-ките, но при всички случаи има разлика.Fiat Punto HGT 1.8
Fiat Bravo TDI
Fiat Marea TDI (gray)
Fiat Marea TDI (blue)
http://vbox7.com/play:0f6c07da&al=1&vid=1976145 http://www.youtube.com/watch?v=ymiF-...eature=related Шофирай безопасно !
Коментар
-
И аз съм със същата комбинация от 14-ки за зимата и заводските за през лятото Зимните си ги подбрах с помоща на гуми калкулатор така че при скорост от 100 км в час да няма разлика в показанието на срелката. Искам само да кажа че с увеличаването на скоростта, расте прогресивно и разликата в показанието т.е. колкото по-бързо караме - толкова повече ни лъже стрелката. Нашите коли по каталог от завода ги дават само с един размер гуми - 185/55/15. А и по принцип на всички коли километражите лъжат във високите километри и това се прави умишлено от производителя. Който иска мога да му пратя клипчета на моя пунтак как го пришпорвам през ноща - сам си карам и сам си снимам Аз имам друго питане - вашите ХГТ-та имат ли осветление на пепелника и на жабката ???Fiat Punto MK2 HGT 1.8 16V
Коментар
-
запалката свети но на пепелника няма осветление. сток гимите са: отпред 185-55-15 и отзад 195-55-15. В сайта за модела пише че няма никакъв проблем за с 195 отперд и 205 отзад. а тва с по малкия разход при чипването на теория е възможно. мозъчна операцияМоторист "пее" - балкана плаче. Един вози 100 тормози.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар