Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

КАТ ще взима книжката и за една ... боза

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Kuku написа:
    Значи, щом проблема не е в свободните ръце и/или вниманието на шофера - къде е?!?!?! И защо трябва да има глоба, щом няма проблем?!
    За да може да се отчете дейност. В такова време живеем. После министъра като пита:-Какво правите за безопасността по пътищата, шефа на КАТ ще излезе, и ще каже:- Направихме междуведомствена комисия, която да предложи промени в ЗДвП, те не се приеха (не се приеха изцяло), и за това катастрофите продължават да се увеличават.Кой знае колко фуражки за мислили по този въпрос. Изобщо, нов закон не е нужен, достатъчно е да се прилага настоящия.

Коментар

И от една цигара отчита на дрегера, затуй ако някой не е доволен от показанието му, го пращат за кръвна проба. А аз съм имал случай - след ябълков сок да ми отчете 0,1 промила.

Коментар

Цигарата смъква показанията ОСЕЗАТЕЛНО, грешиш.Казвам го от собствен опит.Преживял съм ПТП, където като дойдоха дежурните и изсъскаха на колегата, който караше: "Намери цигари и пуши, пуши, пуши. Имаш 6-7 минути до дрегера, изпуши бързо колкото можеш."
        .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
        www.cyxap.com

Коментар

Malone написа:
          Цигарата смъква показанията, ОСЕЗАТЕЛНО, грешиш.Казвам го от собствен опит.Преживял съм ПТП, където като дойдоха дежурните и изсъскаха на колегата, който караше: "Намери цигари и пуши, пуши, пуши. Имаш 6-7 минути до дрегера, изпуши бързо колкото можеш."
          Вашия шофьор беше пил ли?

Коментар

Доста, за съжаление.А за радост всичко завърши само с ожулвания и синини от "двете страни" и два автомобила "тотал". Невероятен късмет, ако може така да се нарече, имайки предвид скоростта и мястото на удара на двете коли.Не знам каква е биохимията на процеса на "смъкване" на промилите чрез цигарите, не съм се и интересувал, но практиката това показвала, питал съм KAT-аджии след това.Дали никотина влияе, дали катрана, дали някоя друга гадост от цигарите, нямам представа.
            www.cyxap.com

Коментар

Това за пръв път го чувам при все 23 годишната ми практика зад кормилото на 2 и 4 гуми и още толкова под капака. Дано да пишеш верни неща защото колегите, които ще го прочетат ще си го спомнят когато им потрябва и дано да се окаже истина.

Коментар

Не съм го изпитвал върху себе, мисля, че ясно обясних. Не съм света вода ненапита, но дори и една бира да изпия и не сядам зад волана, поне това спазвам стриктно.Карал съм три пъти през живота си пил и то защото, ако трябваше да карат тези, които искаха, едва ли щяхме да се приберем живи и здрави. А съм се чувствал и отговорен за тях.А на колегата не знам калко му е смъкнало промилите, защото не сме го мерили преди и след пушенето за да сравним.А и той толкова беше пил, че не знам колко трябваше да изпуши за да покаже 0.00, ако въобще е възможно това.Така и не се стигна до Акт за нашия шофьор.Грозно е, но написаха Акт само на водача на другия автомобил, за отнемане на предимство.Което беше така, но не и при условията, че ние се движехме в града, вечерта, с около 120 км/ч и с напит водач.И Оби Уан Кеноби да беше другия шофьор, нямаше как да прецени, че няма да има време да пресече улицата докато ние дойдем до него.Човека е виждал само фаровете ни, няма как да знае, че се движим с такава скорост.Някъде в друга тема бях описал случая, не помня в каква връзка беше.Но вероятно с този метод може да отървеш кожата само с глоба и отнемане на книжката, вместо да те съдят, но все пак е нещо значително.Моята препоръка е да не се пие, когато ще се шофира. Искрено вярвам, че ако тази практика в България се изкорени, невинните жертви по пътищата в България ще са поне 30% надолу.
                www.cyxap.com

Коментар

Malone написа:
                  И Оби Уан Кеноби да беше другия шофьор, нямаше как да прецени, че няма да има време да пресече улицата докато ние дойдем до него.

Коментар

krasio_79bs написа:
                    Мммм дааа,очаквам скоро да забранят и пушенето в автомобилите за да не се разсейват водачите с пепелника...
                    Майтапа на страна, на аз не пуша когато карам именно поради причината разсейване, особено и па вечер... Дали няма да нацелиш пепелника и да ти падне огинчето на голите бедри лятото или да подпали нещо, дали няма да ти влезе в окото дим или пепел недай-боже заради завихрилия се от прозореца/духалката въздух... все неща мисля не-малки предпоставки за беля. Оставям настрана и ефекта на първата цигара сутрин, когато целия "омекваш" за няколко секунди и определено след това си по-отвеян... Ако щете се смейте, но при мен положението е такова, пуши ли ти се - винаги може да спреш за 5 минути. Пък от година откакто след ремонта въобще не се пуши в колата е по-приятно в нея, мирише на хубаво... ама това е друга тема

Коментар

Водене на разговор е опасно, особено ако трябва да си концентриран в разговора. Да държиш телефона с една ръка може да те лиши от възможността да реагираш бързо с волана и да утрепеш някой пешеходец например. С хендсфрии също е опасно, но поне можеш да управляваш по-сигурно.Ако забранят изцяло "боравенето" с телефон, което принципно е правилно означа да забранят абсолютно всички автомобили с вградено радио/аудио, навигационни системи защото ще се разсейва водача...
                      FIAT Marea 1.9 JTD HLX

Коментар

Четох интервю с този Кесяков. Уточнява, че става дума за забрана за изпращане на SMS-и по време на движение. Такава мярка имало в САЩ по личното настояване на Обама. Освен това за забраната за шофиране след употреба на алкохол в интервюто се говори за 0.2 промила, а не за 0.00. Вероятно, за да се избегнат допустимите грешки на уредите за отчитане. Половината европейски държави вървели към въвеждането на такава мярка.
                        Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Напоследък и бирата ни е една... мани мани. Онзи ден изпих 1.5 литра Hainiken в стъклени бутилки и имах усещането, че съм изпил 300-400 гр твърд алкохол. Така, че пиенето на една бира не е гаранция, че няма да се напиеш. Но чак пък дрегера да трябва да ти показва 0.00 - е смешно. Както и другите съфорумци казава - и друго освен алкохола може да отчете някаква стойност на дрегера.
                          Fiat Tipo 1.4i.e. 72hp 1993 - истинският автомобил
                          Fiat Coupe 2000 16V 139hp 1995 - като хубавата жена - кеф ти е да си с нея, но ти къса нервите и джоба - продадена
                          -------------------------------------------------------------

Коментар

Трябва лекарите да се изкажат по този въпрос. Дали да се кара на една бира е по-лошо от грипно състояние и 39 градуса температура, или шофиране при системно недоспиване?
                            Bravo 1.6 16v 97г. + АГУ

Коментар

maskarata написа:
                              Трябва лекарите да се изкажат по този въпрос. Дали да се кара на една бира е по-лошо от грипно състояние и 39 градуса температура, или шофиране при системно недоспиване?
                              Ако тръгне натам въпроса...карането ще бъде лукс и ще трябва да се подготвяш 2-3 дни преди това. Да се наспиш,избръснеш,потренираш,изкъпеш... то всичко има значение все пак.
                              Impossible is nothing !

Коментар

Колеги не се ядосвайте. Погледнете проблема от другата страна. Когато ще шофираме няма да ядем и да пушим а, когато ще ядем и пушим няма да шофираме. И това ако не е чиста икономия .....
                                FIAT Stilo 1.9 Jtd

Коментар

Working...
                                X