Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

КАТ ще взима книжката и за една ... боза

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

КАТ ще взима книжката и за една ... боза

КАТ иска да взима книжката и за една бира. От Пътна полиция ще предложат толерансът от 0,5% алкохол в кръвта при шофиране да отпадне.Така пробата на всеки зад волана трябва да показва 0,00 процента, за да не бъде санкциониран, съобщи секретарят на комисията по безопасност на движението Алекси Кесяков, цитиран от Стандарт Нюз.Той каза още, че през следващите 6 месеца ще бъде изготвен чисто нов Закон за движение по пътищата. Освен предложението за 0 % алкохол, ще бъдат предвидени наказания и за боравене (НЕ само говорене !) с GSM по време на шофиране.
    Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Мда, пак си измислят правила за вземане на пари.0.1 поне да бяха оставили, всичко става.Дали някое лекарство, сироп за кашлица или цял ден съм рупал ябълки пак може да ми изкара нещо минимално.
    Ползвайте мигачи!
    Sometimes I feel like screaming

Коментар

Доказано е, че кафе + цигара сутрин на гладно може да покаже 0,1 - 0,2 на дрегера в зависимост от организма. Това е нечовешко просто да ти пишат акт за такова показание. 0,5 си е най-удачния вариянт, но хорицата искат пари да правят не ги интересува нашето мнение. Аз няма да се очудя вече ако решът и еднодневни билетчета за по 2 лв да измислят, за това че изобщо се качваш в колата.
      Fiat Bravo 1.8 GT 113Hp++
      Lancia Lybra 1.8 131Hp

Коментар

това за 0.00 няма да го прокарат. И предното правителство го предложи, но медицинските лица го отхвърлиха. между другото - кифла с мармалад отчита на дрегера. Иначе - няма нужда от нов закон, но има нужда от промяна и по специално за отговорността на полиция, общини и други. Не полицая да виси като сопол и да чака някой да влезе в дупката да му пише акт, а да предприеме мерки никой да не влиза в дупката. както и глоби за който стопанисва пътя за наличие на дупки.
        Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

ele написа:
          - кифла с мармалад отчита на дрегера.
          Не знам защо, обаче това ме разби от смях.Ти да не си духала на дрегер след кифла с мармалад?
          Браво 1.6 16v 1996
          Рено Лагуна 2 1.9 dCI.

Коментар

svilens написа:
            ele написа:
            - кифла с мармалад отчита на дрегера.
            Не знам защо, обаче това ме разби от смях.Ти да не си духала на дрегер след кифла с мармалад?
            не, но е от личен опит. Имах познат машинист, а тях ги проверяват с дрегер преди всяка смяна.
            Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Аман от милиционери и милиционерщина!
              VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
              VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
              VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
              VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
              Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Пък това за телефона е пълна простотия.Ако си чешам ташаците - брои ли се за "боравене" - нищо, че не са джиесем - нали си отвличам вниманието.Зя ядене на кифла ще се глобява ли? А за заглеждане по мацки?
                VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

За алкохола ... не знам, медиците да се изкажат. Аз и след една бира не карам и не искам да има никой на пътя "на една бира".Ако обаче може да се отчете показание от лекарства и храни е кофти, по добре е да има някакъв толеранс, макар и по малък от 0,5.За телефоните е тъпня.Не ползвам гласово набиране и дори и да ползвам handsfree, все пак поглеждам телефона и търся някой номер.А без ръце няма как да го направя.А и дали ще си пипам радиото или телефона или ще се почесвам по врата е все същото.
                  .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
                  www.cyxap.com

Коментар

Това няма да го приемат, защото не е популистко, тоест съвсем не в стила на ГЕРБ. Пресен пример е това с акциза върху алкохола. Бат’ Бойко знае, че на народа няма да му хареса такова решение и няма да допусне да му падне рейтинга.
                    Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
                    ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

Malone написа:
                      За алкохола ... не знам, медиците да се изкажат. Аз и след една бира не карам и не искам да има никой на пътя "на една бира".Ако обаче може да се отчете показание от лекарства и храни е кофти, по добре е да има някакъв толеранс, макар и по малък от 0,5.За телефоните е тъпня.Не ползвам гласово набиране и дори и да ползвам handsfree, все пак поглеждам телефона и търся някой номер.А без ръце няма как да го направя.А и дали ще си пипам радиото или телефона или ще се почесвам по врата е все същото.
                      Едно време радиоапаратите в колите бяха забранени - поне в България. Хората си измисляха какви ли не "тарикатски" барчета за да ги крият и за техническите прегледи дето по него време бяха само в КАТ - ги махаха... Всъщност аз съм ЗА забрана на мобилните телефони в автомобила - във Варна ежедневно стават катастрофи заради подобни неща. Аз лично се блъснах преди 8 години в една, дето и звънна телефона и тя спря пред мен... а дистанция имах, но ... малшанс - правих предница...
                      Steliyan's Life!
                      FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Мммм дааа,очаквам скоро да забранят и пушенето в автомобилите за да не се разсейват водачите с пепелника,а и да спрат горските пожари.И да се постави табелка на таблото с текст" Забранено е разговарянето с шофьора по време на движение".
                        FIAT FORUM BULGARIA
                        Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

За хора с по-бавен метаболизъм аперитивът от предишната вечер може да се окаже достатъчен на сутринта дрегерът да отчете стойност >0.00. За боравенето с телефон не знам как ще го доказват, но явно ако се видиш на снимка зад волана с GSM в ръка, ще плащаш глоба. А GSM-ът, както знаем, може да е и GPS. Но дали от КАТ са чували за това ? А беля може да стане от какво ли не. Като карах курса едно време имахме колежка, за която беше невъзможно да свали/вдигне прозореца по време на движение без да завърти волана и да създаде предпоставка за ПТП.

Коментар

Глобата за телефон е най-НАЙ-малоумната в света Докато човек яде, пуши, пие или си чеша дзвънците, като адаша, ръцете му все са заети, но за тези действия не се глобява - явно проблема не е в "свободните ръце" Остава вниманието насочено към разговора, ОБАЧЕ с един или повече спътници, или с "хендс-фрии", вниманието пак е насочено в разговора Значи, щом проблема не е в свободните ръце и/или вниманието на шофера - къде е?!?!?! И защо трябва да има глоба, щом няма проблем?! А и журналистите пак се изкендзаха на новината.... явно за тях няма разлика между "процент" и "промил"

Коментар

Kuku написа:
                              А и журналистите пак се изкендзаха на новината.... явно за тях няма разлика между "процент" и "промил"
                              Прав си. А не знам дрегерът лови ли например дрогирани и напушени ? Или те са по-малко опасни от хората, изпили една бира ?

Коментар

Working...
                              X