Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

sofia2020.bg сайт с интересни идеи за бъдещият вид на София

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

sofia2020.bg сайт с интересни идеи за бъдещият вид на София

Моля темата да не се превръща в борба между софиянци и несофиянци! Моля за позитивни мисли и коментари! Все пак това касае столицата на държавата ни, а тя е една за всички!www.sofia2020.bg
    Frontera Sport, X20SE март 1998

Има много добри идеи,най-много ми допаднаха зелените трамвайни линии.Но май по-ръба ще трябва да има шипове,за да останат по-дълго зелени
    I don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!

Коментар

Добри идеи, за които, обаче, трябват милиарди. Което означава, че трябват още повече милиарди, щото първо някой трябва да открадне доста, преди да направи нещо за държавата. Зелените площи на трамвайните линии са много яка идея, но за целта релсите трябва да бъдат отделени с високи бордюри, иначе колите ще превърнат тревата много бързо в кал. А на много малко места вървят само трамваи, без коли. Дори по "Графа" и "Витошка" често минават привилегировани люде с бясна скорост.Хора, идеи има, решения има, пари също има, стига да не ги крадат така нагло, ама няма воля. Само си представете - решават да ги реализират тези идеи. Озеленяването на релсите струва, да кажем, реално, 10 млн. Само, че печели фирма с най-добра оферта от 30 млн. После вече пари за друго няма....
      The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Доста добри идеи има! Изключително много ми харесва идеята за велоринга и за зелените трамвайни линии! Последното съм си го мислил толкова отдавна!! И не само на витошка ами и по Цар Борис примерно! Специално за тези идеи не трябват чак толкова много средства а ефекта ще е поразителен! Вече си представям как взимам Южния Парк, Борисовата и Ловния парк на един дъх!!
        ||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
        // Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //

Коментар

Executer написа:
          Доста добри идеи има! Изключително много ми харесва идеята за велоринга и за зелените трамвайни линии! Последното съм си го мислил толкова отдавна!! И не само на витошка ами и по Цар Борис примерно! Специално за тези идеи не трябват чак толкова много средства а ефекта ще е поразителен! Вече си представям как взимам Южния Парк, Борисовата и Ловния парк на един дъх!!
          Абсолютно! Има много трасета на, които се движат само трамваи и там по-лесно според мен може да се приложи новата идея. А иначе на Витошка например... не знам, каква ще е тази трева, която ще издържи на непрекъснато мачкане от хорски стъпки и нерядко автомобилни гуми... Поздравявам ви с клипчето от идеята за Зелени тоалетни! :D

Коментар

Набързо прегледах само идеята за "зелените" трамваи, но първото е че са снимали точно на витошка, където дори само пешеходците ще разкажат играта на тревичката. За Цар Борис може да се приложи и ще е много красиво, особено след като оправиха алеята, но с тези стари и течащи трамваи, тревата ще се превърне в една гавра!
            Fiat Punto 1.7 TD

Коментар

Фантастика. Може 2200, но не и 2020.
              Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

ele написа:
                Помолих вече за позитивност по темата! :D През 2020 с тези темпове на строеж на метрото то ще се превърне в основен фактор в градския транспорт, защо някои от тези идеи не станат реалност? Стига с този евроскептицизъм!

Коментар

Vladim написа:
                  ele написа:
                  Помолих вече за позитивност по темата! :D През 2020 с тези темпове на строеж на метрото то ще се превърне в основен фактор в градския транспорт, защо някои от тези идеи не станат реалност? Стига с този евроскептицизъм!
                  Аз не виждам какво общо има евроскептицизмът с въпросните идеи. Не мога да кажа, че са глупави, напротив, много добри са, но за съжаление, колкото и неприятно да ми е да го кажа, не са приложими за България.

Коментар

ele написа:
                    Аз не виждам какво общо има евроскептицизмът с въпросните идеи. Не мога да кажа, че са глупави, напротив, много добри са, но за съжаление, колкото и неприятно да ми е да го кажа, не са приложими за България.
                    Кое им е неприложимото?

Коментар

Vladim написа:
                      ele написа:
                      Кое им е неприложимото?
                      Това е много дълго заобяснение. Ще кажа само, че ако искаме да ни е по-хубаво, трябва само да се потрудим. Не да претендираме колко сме чисти, а да хвърляме боклуци по улиците и да късаме цветята в градинките, респ. да минаваме през градинките, защото ни е по-пряко. Освен това със сегашното качество на строеж не виждам как ще построим подземен паркинг без да се срути. Говоря не за проект на собствениците на сградите, а за евентуално изграждане на цяла улица по този начин от общината. А вместо да се хвърляме в проекти с подобни мащаби, можем да започнем от по-прости и основни неща, като качество - без значение за какво става въпрос.

Коментар

Вземи се съсредоточи в сватбата ele, не се ръгай и ти тука в гювеча.
                        .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
                        www.cyxap.com

Коментар

ele написа:
                          ... А вместо да се хвърляме в проекти с подобни мащаби, можем да започнем от по-прости и основни неща, като качество - без значение за какво става въпрос.
                          Че, какво им е на мащабите? Не виждам нещо хипер неприложимо и все пак говорим за след десет години и повече. Не всички газим градинките с колите, или си хвърляме боклуците през прозорците! Идват хубави празници, да мислим положително! :D

Коментар

Working...
                          X