Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кой от тези лаптопи да си взема?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

От думите ти оставам с впечатление че не си усетил най-важното нещо в двата лаптопа които оглеждаш, а именно че и двата са с тъчскриин. Т.е. завъртането е с цел екрана да захлюпи клавиатурата и да можеш да ползваш машинката само с пръст или стилус (писалката). Естествено това веднага извиква най-важния въпрос който трябва да зададеш - при положения че модела на Гигабайт например е поне отпреди година и половина - ще работи ли добре с Уиндоус7, тъй като Уиндоус7 поддържа мултитъчскриин, т.е. можеш да работиш по екрана едновременно с два пръста. Срамота да си купип лаптоп с тъчскриин, пък да не можеш да се възползваш максимално от мултитъчскриин софтуерите, които тепърва ще се вихрят. Ако все пак не ти пука за това - трябва поне да видиш как се държи с УиндоусЕксПи, дали Гигабайт са налисали свестни софтуери за ползване на тъчскриин (па макар с едно пръстче). И ако не - дали пък да не си намериш един по-обикновен лаптоп без тъчскриин за същите пари - но с по-добри характеристики. А на картинката се вижда какво имам предвид с "...екрана да захлюпи клавиатурата...".

Коментар

Градски, то хубаво Мултитъчскрийн, но замисляш ли се, че не софтуера, а хардуера определя "мулти"-то? Защото аз имам iPhone 3G, който е мултитъч, но чисто новите HTC Hero и Samsung Galaxy нямат мултитъч възможности и то не заради ограниченията на Андроид платформата, а заради мултитъч патента на Apple. Предполагам, че колегата е наясно защо иска "таблет", но ти явно не си наясно ЗАЩО. И къде ще го ползва мултитъча? С какво? С две писалки? Защото докато се появят капацитивни диспели за преносими компютри бая боб ще изядем.
      Steliyan's Life!
      FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Да, и това са все въпроси които той трябва да си зададе след като се е засилил към таблет. Все пак от думите съдя че автора на темата изобщо си няма и идея що е то таблет и е мислил че екранчето просто ей тъй си се върти.Моля те, айде по-спокойно с агресивния тон.

Коментар

ls1 написа:
          Да, и това са все въпроси които той трябва да си зададе след като се е засилил към таблет. Все пак от думите съдя че автора на темата изобщо си няма и идея що е то таблет и е мислил че екранчето просто ей тъй си се върти.Моля те, айде по-спокойно с агресивния тон.
          Много добре ти го е казал според мен
          Bravo 1.2 16v
          Lancia Dedra 1.8 16v
          Suzuki GSXR250R

Коментар

jenshen73 написа:
            Защото докато се появят капацитивни диспели за преносими компютри бая боб ще изядем.
            ъхъ, те някои го ядът вече с HP Pavilion dv3 или Acer Aspire AS-5738PZG

Коментар

Прочетох част от характеристиките на "турбото" от по-предния цитиран линк и ми направи впечатление, че уифи-то е на честота N, а за нея си трябва друг рутер, който е по-скъп. Масово разпространени са b/g и в частност а честоти. Попитай все пак дилъра дали работи и на б/г ... Съмняваме да не работи, но се чудя защо не са го споменали в х-ките...
              www.CarProfi-BG.com
              Самонастройващ се газов инжекцион по OBD II.
              Зареждане и ремонт на автоклиматици.
              Най-атрактивните цени в София!

Коментар

crush, няма MIMO устройство, устройство работещо на 802.11n, което да не поддържа 802.11a, 802.11b и 802.11g стандартите.Не е логично.Няма да му изпълва възможностите, ако AP-то или бриджа са на 802.11g, това е което може да се случи, а и едва ли ще има нужда чак от скорости по-високи от 54 Mbit/s.
                .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
                www.cyxap.com

Коментар

ls1 написа:
                  Не съм агресивен бе градски Дори като минавам из Аспарухово на път към Галата - гледам да карам с 10... заради молбата ти...
                  Steliyan's Life!

Коментар

Здравейте колеги,Имам наблюдения относно Gigabyte-ите, поради факта, че съм купувал за фирмата доста такива, а и младежа който ми ги препоръчва е сериозен не само от търговска гледна точка - което не си заслужава парите си ми го казва направо.Има едно много важно условие, което не е за пренебрегване относно Гигабайт - Почти всичко от хардуера подлежи на ремонт и замяна в рамките на 1-5 дена (е това вярно, че се случва заради нашата фирма), но определено ако си купиш HP, ACER и т.н. не вярвам да ти сменят монитора ако се повреди за това време и най-вероятно ще ти изтъкнат довод, че е тотална щета компа.От видяното във магазина/сервиза в София ми подменя всичко що е заминало с една "по - голяма" отверка. Смени ми пред очите за 1 час харда, монитора, клавиатурата та и mousepad-а. Защото бяха "пийнали" кола и уиски. А по - осведомените знаят, че колата не прощава на платки и т.н.....Аз лично за себе си ако трябва да купя лаптоп, бих избрал Гигабайта. На доста приятели взех лаптопи точно от него и досега не съм имал оплаквания относно хардуера, виж пък на тези който взех ACER, HP, дори един ACER Ferrari 5000 му сдаде багажа хард, рам, двд и матрицата на монитора. Вярно, че го оправиха от сервиза, но пък цената за ремонта беше, сякаш съм си купил 2 лаптопа......Според мен това, какво желае да си вземе колегата е точно до нуждите, за които ще го ползва.....
                    Skoda AMfabia 1.2 12v
                    exBrava 1.8 16V ELX + Анти Гравитационно Устройство (АГУ)

Коментар

Надявам се да не се включвам със закъснение, но понеже имам да добавя информация...Определено от двете марки Gigabyte е по-известната. Малката подробност е, че Turbo-X TouchNote не се прави от Plesio, а там само се слагат лепенките. Дизайна е на Intel (това е техния Classmate PC), а производството по всяка вероятност ще да е на FoxConn (ама не твърдя).Работил съм и с двата модела и да ти кажа - въпрос на личен избор е. Батериите им държат по около 3 часа, работата с тъчскрийна е добра. На Turbo-X клавиатурата е малко по-удобна, но пък на M912X екрана е с по-голяма разделителна способност. Първият има и ма-алко по-детски вид - пластмасите са с по-заоблени ръбове и като цяло правят корпуса по-голям.Ето и ревюта на двата нетбука, правил съм ги лично и ако мога ще помогна и с още информация при избора:ревю на Gigabyte M912X,ревю на TurboX TouchNote.

Коментар

kufeiko написа:
                        Надявам се да не се включвам със закъснение, но понеже имам да добавя информация...Определено от двете марки Gigabyte е по-известната. Малката подробност е, че Turbo-X TouchNote не се прави от Plesio, а там само се слагат лепенките. Дизайна е на Intel (това е техния Classmate PC), а производството по всяка вероятност ще да е на FoxConn (ама не твърдя).Работил съм и с двата модела и да ти кажа - въпрос на личен избор е. Батериите им държат по около 3 часа, работата с тъчскрийна е добра. На Turbo-X клавиатурата е малко по-удобна, но пък на M912X екрана е с по-голяма разделителна способност. Първият има и ма-алко по-детски вид - пластмасите са с по-заоблени ръбове и като цяло правят корпуса по-голям.Ето и ревюта на двата нетбука, правил съм ги лично и ако мога ще помогна и с още информация при избора:ревю на Gigabyte M912X,ревю на TurboX TouchNote.
                        Не въвеждай в заблуждение - Intel Не дизайнерстват крайни продукти. Това нещо е произведено вероятно от Clevo, но се съмнявам да е от Foxconn. Това с лепенките ми хареса - като на фалшиво уиски, а?
                        Steliyan's Life!

Коментар

Може би не те самите, но явно са държали classmate PC да се свързва с тяхното име: http://www.intel.com/intel/learningseries.htm .За да съм и аз максималко коректен, трябва да отбележа, че това е референтен дизайн, т.е. Intel го пускат по-скоро като пример, който евентуално производителите да подхванат. Явно са подхванали някои Offtopic: Спомням си, че преди време Intel имаха нещо подобно референтно и с два модела цифрови фотоапарати, още в субмегапикселовата ера. Изчезнаха така бързо, както се и появиха

Коментар

Working...
                          X