Здравейте колеги специалисти Ще пробвам да ви затрудня с един въпрос.Ако можете кажете ми точно название на стомана за изработка на колянови валове ( пример : Стомана 40х13 , C50 i t.n.) Ще бъда благодарен и на някакво инфо за самата нея (химични , физични с-ва ) , който каквото може . Мерси за съпорта .
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос относно стомана за изработка на колянов вал ?
Collapse
X
-
стомани
Всеки отговорен детаил в автомобила се кове,тъй като при коване се променя структурата му Коляновия вал ,като най-отговорен-също Състава му е високовъглеродна стомана с добавка на легиращи елементи ,осигуряващи издръжливост на усукване Нисковъглеродната стомана не позволява последващите термообработка и ТВЧ на шийките на КВ
Коментар
-
Да пробваме с 40Х10С2М,ако това е тест по Съпромат или Металознание,ако не е-бягай в първата автоморга и си купи какъвто вал ти трябва без значение какви съставки има в него-легирани,делегирани,въглеродни ,водородни железа,бах тая тема звучи ми като-Колко трябва да е хлабината между Киберналния болт на Лангибията и Упцунга.Толкова ли няма за какво да се пише и размишлява,ами за чугуни и стомани.Може би някоя колежка от морето ще е по компетентна.Marea HLX 147ps
Коментар
-
Gofi написа:Да пробваме с 40Х10С2М,ако това е тест по Съпромат или Металознание,ако не е-бягай в първата автоморга и си купи какъвто вал ти трябва без значение какви съставки има в него-легирани,делегирани,въглеродни ,водородни железа,бах тая тема звучи ми като-Колко трябва да е хлабината между Киберналния болт на Лангибията и Упцунга.Толкова ли няма за какво да се пише и размишлява,ами за чугуни и стомани.Може би някоя колежка от морето ще е по компетентна."ШОФИРАЙ РАЗУМНО - СПАСИ ЖИВОТ !!!"
"What do you do to help save the world?"
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар