Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

За Швейцария и минаретата

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

kiro_of_the_day написа:
    Първо няма такова нещо като "прабългари".Второ най-малкото изобщо не е сигурно, че българите произхождат от тюркско-алтайската езикова група.
    Е със сигурност не произхождаме от викингите Киро.Ако ги наречем хуни ще сме по близко, от там е рода на хората населили настоящите ни земи през 681 г.Прочети някои книги издадени след 10 Ноември, има достатъчно историци, много от тях наши, които доказват [с факти] че родината ни е била някъде край Тяншан.Сега там са Казахстан, Киргистан, Узбекистан. Самото звучене на имената трябва да ти говори от коя езикова група са тамошните народи.Прочети "Пътят на България" от Димитър Съсълов, има какво да научиш. България не започва от софийското равно поле..:: EDIT ::.Гледам, че и други са писали в този смисъл.
    .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
    www.cyxap.com

Коментар

Дори самата дума "стан" все още я има в Българския език със същото значение."Тук е моят стан"; "Тук станувам"... т.е. тук е моят дом, тук живея.Точно това означава и тюрко-персийската дума (не се знае дали е влязла в персийския от тюркски или обратно) "стан".Булгаристан означава буквално "Домът на българите", "страната на Българите" и не виждам нищо обидно в нея.Сигурен съм, че точно така е звучала и на (пра)Български.

Коментар

[quote:b93d3c474f="Lane Staley"][quote:b93d3c474f="ele"] лат.
        Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Само не мога да разбера, какво сме се захванали да гледаме в паничката на другия!? Каквото си садим тук, такова ще си ядем, като узрее! И не мисля, че трябва да гледаме турците изпод вежди за разлика от циганите например!
          Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

ele написа:
            kiro_of_the_day написа:
            Първо няма такова нещо като "прабългари".Второ най-малкото изобщо не е сигурно, че българите произхождат от тюркско-алтайската езикова група.
            Преди да се изказваш толкова уверено ти препоръчвам да попрочетеш малко повече. Съществува такова нещо и се предполага, че езикът принадлежи на тюркската езикова подгрупа, освен това се счита, че е най-близък с хунския и с хазарския, а тюркските езици са подгрупа на алтайска група езици. Ганчо в случая е абсолютно прав (седнал).
            Дори само това, че ти мислиш, че Ганчо е прав може да ме убеди в противното. Историци от цял свят спорят и са изказали поне 4 основни хипотези, за произхода на Българите, всяка от които подкрепена с доказателства (повече или по-малко убедителни), но тука понеже суперекспертите Ганчо, еле и Малоун са казали - значи това е то... "Прабългарите" са от тюркско-алтайската езикова група племена, а другите да ходят да четат книги. Хубаво е да се четат книжки, но когато подобна тематика те интересува е хубаво да прочетеш възможно повече гледни точки, хипотези и прочеее за да си създадеш собствено мнение и за да прецениш коя от хипотезите ти се струва най-вероятна или възможна. Историята не е точна наука, особено когато няма достатъчно извори или когато тези извори си противоречат. А за народа "прабългари" - ами няма такова животно. Ако те са били прабългари то и ние трябва да сме прабългари, а държавата ни да се казва Прабългария.п.п. Сега даже виждам, че в една елементарна Уйкипедия има повече от 1 хипотеза...
            VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
            VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
            VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
            VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
            Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Lane Staley написа:
              Знаеш ли определението за нация? Ако не - би ли го намерил.Когато го намериш, прочетеш и обмислиш, с удоволствие ще обсъдя национализма с теб.
              Колега ти нали го знаеш , ако търсиш забавление да спориш има достатъчно колеги. Аз нещата ги обмислям индивидуално за мен си и не искам да обеждавам никой в моето мнение по даден въпрос . Както и не желая "някой" да ми натрапва негови възгледи по даден въпрос , колкото и прав да си мисли че е той. Както обичат да го правят много колеги във форума. Отговорил съм на цинтирания от мен колега в предишния ми пост в първото изречение , по нататък поста ми е предназначен за останалите пишещи в темата. Ако си се познал някаде там и се чувстваш засегнат , проблема си е твой
              Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

Коментар

@kiro_of_the_dayЗатова ти препоръчах книгата на Съсълов, там има достатъчно гледни точки. И на наши и на чужди историци. Български, немски, китайски, арменски и арабски, поне доколкото аз си спомням.Самия автор подчертава, че целта на тази книга не е да убеждава някого, а да изложи събраните данни за изследванията на едно място. От цитираните източници, всеки може да си избере кой е достоверния и кой не. Книгата съм я чел два пъти и смятам, че Съсълов е прав, звучи достатъчно убедително с доказателствата си.А който иска, може да смята, че сме келти. Само Стоунхендж и друидите ни липсват, но и това е поправимо.А и не твърдя, че съм експерт, но те уверявам, че това не е единствената "книжка", която съм прочел.СЕГА наричаме прабългари тези от които произхождат българите, а не че такова е било името на етноса. Мислех, че е ясно значението на "пра".А иначе имена са имали доста. Зависи кой е автора на сведението, което се ползва. Монголите са ни наричали по един начин, китайците по втори, арабите по трети.Но да речем, че ние сме си решили да сме болКари, както са ни наричали арменските племена много по късно.
                www.cyxap.com

Коментар

Относно "...могат свободно да изкажат мнението си по такива въпроси без да бъдат веднага оплюти и заклеймени." - вече почнаха да ги заклеймяват:The United Nations Human Rights Committee called the posters discriminatory and said Switzerland would violate international law if it bans minarets.(Комитетът за човешки права към ООН нарече постерите [рекламиращи референдума] дискриминационни и каза, че Швейцария би нарушила международното право, ако забрани минаретата)The cities of Basel, Lausanne and Fribourg banned the billboards, saying they painted a "racist, disrespectful and dangerous image" of Islam.(Общините на Базел, Лозана и Фрибург забраниха билбордовете, казвайки, че те обрисуват една "расистки, неуважителна и опасна картина" на исляма.The Swiss decision to ban the building of new minarets in Switzerland is sending shockwaves throughout the Muslim world.Muslims and human rights groups have expressed outrage at the decision, depicting it as an attack on Islam and a setback for religious freedom.(Швейцарското решение да се забрани строежът на нови минарета в Швейцария изпраща шокови вълни из мюсюлманския свят. Мюсюлмански и правозащитни групи изразиха възмущение от решението, описващи го като атака срещу исляма и влошаване на религиозната свобода.)Цялата статия ТУК П.П. Споделям напълно мнение #48 от мненията под статията:Този закон не е логичен за страна, построена на демократични закони. Проблемът за мен е: Някои, коментиращи тази статия спорят, че Саудитска Арабия трябва да се отвори за християнството и другите вярвания. Така е! И че мюсюлманските страни трябва да са по-отворени за демократичните ценности. Истина! Но за съзнанието ми изглежда плашещо, че шевйцарците забраняват религиозните символи само за ЕДНА вяра. Какво става с демократическите ценности, равенството пред закона за ВСЯКА личност, заставаща пред него? - Нещо с което да се гордеем? Как можем тогава да заклеймяваме мюсюлманите, когато правим същото, което и те правят? Какво ще стане, ако швейцарците прокарат чрез референдум закони и за други религии и култури, напр. еврейската [или източно православното християнство]? (Мнението е в Йерусалим поуст, писано от евреин, в квадратните скоби е от мен).

Коментар

В крайна сметка, стигам до извода, че ние си оправихме България, сега иде ред да дадем съвет и на Швейцария.Иде ми на ума съвременната българска шега:"Защо българина не е.е жена си на улицата? Ами защото винаги ще се намери някой, който да му дава акъл, че не се прави точно така, ами по друг начин."
                    www.cyxap.com

Коментар

Tie написа:
                      Едно крайно мнение което не срещнах преди това в дискусията: с тази наша толерантност тепърва има да си патиме Това което се случва и виждаме в новините е само върха на айсберга Нищо чудно след време да последваме съдбата на бивша Югославия, само че каквито сме "п**ки" ще се дадеме и без бой. Нямам против никой и нищо - имам много против завземането, налагането и вмешателството под каквато и да е форма в политиката на Република България или която и да е Християнска държава по света Нека Българите са си в България, Турците в Турция, Германците в Германия и т.н. и т.н., всеки който иска да е такъв какъвто му харесва, но в съответната държава. Ако е в друга - задължително да се съобразява с това
                      Колега,от всички прегледани мнения ,стигам до извода,че си много прав и си от малкото останали патриоти.Поздравления от мен,срамувам се от някои изказвания на главни действуващи лица във форума-спестявам имената,много са чувствителни,а и имам две закани.
                      Marea HLX 147ps

Коментар

Според това, което е написал Левски - за вас той патриот ли е или не? Според вашите разбирания за патриотизъм, разбира се.Повтарям пак, за да не се ровите назад: "...Чиста и свята република...В нея всички народи ще живеят под едни чисти и свети закони... и за турчина, и за евреина и пр., каквито и да са, за всички еднакво ще е... Така ще е в наша България. Ние не гоним турския народ, ни вярата му, а - царя и неговите закони, с една дума, турското правителство, което варварски владее не само нас, но и самите турци."

Коментар

Tie написа:
                          Нека Българите са си в България, Турците в Турция, Германците в Германия и т.н. и т.н., всеки който иска да е такъв какъвто му харесва, но в съответната държава.
                          А ние, сиганите, де да одим бе бате? Кат’ немаме Сиганистан?

Коментар

Индия! :DП.П. Пра-българите имат индо-арийски произход. Казах. Раковски дъщо

Fiat Bravo T-Jet 120

Коментар

Я да попитам, гледам че чоплите Българите ... ПраБългарите и т.н. Това какъв цвят е?

Коментар

BolgAryan написа:
                                Индия! :DП.П. Пра-българите имат индо-арийски произход. Казах. Раковски дъщо
                                А ние да си останем в Булгаристан Нали не те е срам и се чувстваш добре да ти наричат държавата така Булгаристан , ама то нямало нищо лошо , то си било напълно нормално да се казва Булгаристан. Ужас
                                Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

Коментар

Working...
                                X