Immortal написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
За Швейцария и минаретата
Collapse
X
-
Fiat Coupe 20V Turbo & Audi A4 2.5TDI Quattro & Fiat Punto Evo
Сутрин вечер моторизъм,здрав и бодър организъм!
-
Sev написа:напълно съм съгласенто се вижда и в темата за дарението за дечицата каква е активносттаиначе като стане въпрос - всички са големи патриоти и християни"Не съдете, за да не бъдете съдени; защото с какъвто съд съдите, с такъв ще бъдете съдени; и с каквато мярка мерите, с такава ще ви се отмери.А защо гледаш сламката в окото на брат си, пък гредата в своето око не усещаш? Или, пък ще кажеш брату си: чакай, да извадя сламката от окото ти, а пък на, в твоето око има греда! Лицемерецо, извади първом гредата от окото си, и тогава ще видиш, как да извадиш сламката от окото на брат си".(Мат. 7:1-5).:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Разбира се Sev.Но не форума, или представител на форума е този, който може да прецени дали сме милосърдни или "големи християни" след като не сме участвали в неговата кампания.По горе написах, макар и да не съм вярващ в класическия смисъл на думата, приемам убедеността на катарите, че няма нужда от посредници между мен и бог, ако има такъв.Не е нужно да има и да участваш в нечия кампания за да се проявяваш като някакъв. Ти или си такъв или не. Просто е. Да не разваляме темата обаче, сигурен съм, че ме разбираш какво искам да кажа..::EDIT::.@kiro_of_the_dayИ?Така е, на децата е, макар и да не си личи от банера.Значи ли това, че тази инициатива е единствената възможност да се проявим, като добри християни? Или е единствената инициатива, където сме се проявили?И който не участва ТОЧНО в нея или И в нея ... "видяхме го какъв християнин е".Това ли е единствения дом на който може да се помогне?А ако Fiat Forum България не участва в дарителската кампания на ... да речем дома за сираци в село Нови Хан?Значи ли, че "видяхме ги тези от ФФБ какви християни са".Усещаш ли на каква плоскост са твърденията ти, колко са егоцентрични?Всъщност, съжалявам, не твърденията ти и не твоите, а квалифицирането на някого като някакъв, защото не сте видели името му сред дарителите на точно тази кампания.Спирам да пиша, че ще се изложим, изнервям се от неискрени неща.Благотворителността не иска признание, основно правило е това..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Malone написа:Разбира се.Но не форума, или представител на форума този, който може да прецени дали сме милосърдни или "големи християни" след като не сме участвали в неговата кампания.Да не разваляме темата обаче, сигурен съм, че ме разбираш какво искам да кажа.VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
В Швейцария не са били под Турско - не искат и да са явно.Факт е че Исляма (общо казано) се възползва от толерантността на Западната цивилизация и злоупотребява с нея.В Кюстендил е имало 14 джамии по турско, сега е 1 и е в ремонт от 35 години - не действа. И още 35 години ще е в ремонт. Добър пример за подражание...Съжалявам, че всеки 1 голям град в България не е имал хайдутин като Дядо Ильо войвода. Никой не се е оплакал от него за нарушаване на човешките права за събарянето на 13 джамии и за прогонването на турските заселници.VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
Коментар
-
Изобщо не трябва да се подценява факта, че Швейцария е останала толкова години настрана от войни (че и световни). Тоя народ прекрасно надушва накъде духа вятъра и взима мерки овреме за да застане в най-изгодна позиция. Каквото и да говорим и както и да го мислим голям военен конфликт между двете религии ще има, па ако ще и след 200 години. В момента се пази някакъв мир заради петрола, но веднъж свърши ли - мюсюлманите остават гладни в пустинята и тогава ще си намерят и някой Махди.
Коментар
-
Вие бъркате вярата с религията. Тези две неща имат само допирни точки и в никакъв случай не се препокриват. Религията е създадена, за да служи на нечии интереси. Вярата, за да служи на човека. Вярата може да се изповядва и без храм, без поп, без мюфтия, докато религията изисква вярващите да бъдат държани в подчинение и се крие зад тях, за да прокара влиянието си. Един вярващ (без значение от коя религия) може да поддържа вярата си без да ходи на църква и без да стъпва в джамия, а и никъде в Бъблията (за корана не знам) не пише, че трябва задъжително да ходиш на църква. Обаче, някой решил, че може да изкарва пари от вярващите и така се родила религията. Immortal: Светът не е голямо село. И добре, че не е. Иначе нямаше да е това, което е в момента. Не виждам причина Европа И Северна Америка да бъдат толерантни, след като Африка и някои Азиатски страни отдавна са сложили чертата. Отношението ми е към религията, не срещу вярващите.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
ele написа:Вие бъркате вярата с религията. Тези две неща имат само допирни точки и в никакъв случай не се препокриват. Религията е създадена, за да служи на нечии интереси. Вярата, за да служи на човека. Вярата може да се изповядва и без храм, без поп, без мюфтия, докато религията изисква вярващите да бъдат държани в подчинение и се крие зад тях, за да прокара влиянието си. Един вярващ (без значение от коя религия) може да поддържа вярата си без да ходи на църква и без да стъпва в джамия, а и никъде в Бъблията (за корана не знам) не пише, че трябва задъжително да ходиш на църква. Обаче, някой решил, че може да изкарва пари от вярващите и така се родила религията. Отношението ми е към религията, не срещу вярващите.еle написа:Светът не е голямо село. И добре, че не е. Иначе нямаше да е това, което е в момента. Не виждам причина Европа И Северна Америка да бъдат толерантни, след като Африка и някои Азиатски страни отдавна са сложили чертата.
Коментар
-
Понеже обърнахме темата през призмата на българския случай осмислете нещо друго: Тука не става въпрос само за минарета, новини на турски, паметник на турския войн издигнат от братя Юзеирови, агитация на ходжите да заклеват мюсюлманите, за да гласуват за ДПС! Става дума за комплекса от еднократни стъпки (изредени по-горе), с които се атакува националната сигурност на Родината ни от страна на външен фактор - Турция. Не става дума за религията, като такава, а за използването на религията за намеса във вътрешните работи на страната ни. Именно за това държавата ни трябва да се намесва категорично на някои моменти. Пример 1: събаряш паметника на Юзеирови и ги преследваш със цялата сила на закона до дупка, докато се даде да се разбере, че заигравки от този род са абсолютно недопустими. В същото време се разрешава и се прави традиция (както и е) главния мюфтия да използва трибуната на БНТ, за да поздравява вярващите мюсюлмани (не само турци) за големите им празници.Пример 2: ДАНС разследва до дупка изборния туризъм, разкриването на многобройни изборни секции в Турция, за сметка на такива в САЩ и Европа, където има повече български граждани. ДАНС разследва турските кметове-феодали, вкарва ги зад решетките, за многобройни престъпления (които всички знаем, че са извършили) и за подстрекаване на етническо напрежение (с. Рибново ала бала.) В същото време в НДК се организира седмица на турската култура, традиции, обичай, песни, танци - показва се толерантност, към различните етнически особености на хората, живеещи в България и се показва, че всъщност това само ни обогатява, но не и разделя. Не се ограничава стровжа на джамии и изповядването на исляма, но се следи за "антибългарски" проповеди.Пример 3: Оставят се новините на турски (което май никъде го няма, дори и в Германия, където живеят милиони турци), но се забранява носенето на фереджета, фесове, забрадки и др. в светската държава България. Не се допуска изучаването на турски език в училищата като задължителна дисциплина, а факултативното му изучаване се ограничава.Извода ми е, че Държавата трябва да осигури спокойствие на гражданите си (християни и мюсюлмани) и толерантно да им позволи да си изповядват религията в европейската светска държава България. В същото време трябва да се пресичат в зародиш подстрекателствата към етническо напрежение и в двете посоки, както и опитите на съседни държави да се месят във вътрешните работи на странта ни като използват етнически, религиозни и езикови оръжия облечени в маската на "толерантността". Това е.Fiat Bravo TD 100, 1998 г.
Ауди 80 1.6, 101 кс, 1994 г.
Коментар
-
kiro_of_the_day написа:В Швейцария не са били под Турско - не искат и да са явно.
Коментар
-
ele написа:Immortal: Светът не е голямо село. И добре, че не е. Иначе нямаше да е това, което е в момента. Не виждам причина Европа И Северна Америка да бъдат толерантни, след като Африка и някои Азиатски страни отдавна са сложили чертата. Отношението ми е към религията, не срещу вярващите.like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
Immortal написа:kiro_of_the_day написа:В Швейцария не са били под Турско - не искат и да са явно.VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар