Immortal написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
За Швейцария и минаретата
Collapse
X
-
Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
-
Immortal съвсем леко засегна един момент, но не му обърнахте внимание.Какво подкрепям в неговите думи?Значи българина не ходи на църква, не се моли, не вярва в нищо освен в паницата си и на това в гащите, не е дал пари за едно цвете в градината на местната църква, но му пречи минарето.В какво подкрепям Imoortal?Няма нужда да рушим или забраняваме минаретата, има нужда да строим наши си храмове, с наши пари, малко по малко.Не е нужно да си религиозен, за да спазваш някакви норми на поведение, да бъдеш щедър, да бъдеш милостив. Не да бъдеш вярващ християнин, но да се държиш като такъв.Аз лично не съм вярващ [в истинския смисъл на думата], но ми се струва, че трябва да борим вярата с вяра, а не с чука и с пистолета.И понеже на нас вярата ни я няма, или не е достатъчно силна, се налага да използваме подръчни средства. Не го смятам за много редно.Относно сградите.Ако някой от вас е прочел повече книжки, вероятно ще е чувал за катарите в Южна Франция.Католическата църква изпадала в ужас от вида на тяхната християнска вяра и ги обявила за еретици. Съответно избила колкото се може повече от тях.Справка - град Безие.Та те вярвали, че няма нужда от храмове, няма нужда от разпятия, вярвали, че Бог е навсякъде около тях. Нямали нужда от място където да се молят, нито пък от някакъв образ, било то каменен или от дърво или злато.Позовавали се на едно евангелие от първи век, написано на арамейски, езика който са използвали Исус и учениците му.По всяка вероятност това са били думите на Исус, казани на тайната вечеря. Напътствията на Исус как последователите му да водят църквата след смъртта му.Там пишело [за да обясня смисъла ще използвам цитат от един филм, който гледах скоро]:Огледай се. Какво виждаш?Църква. Една сграда.Истинската църква е нещо повече.Не е сграда от дърво и камък.Аз обичам Исус.Няма нужда от институция между нас.Само Бог и човекът.Без свещеници и църкви.Евангелието на Исус започвас думите:"Божието царство е във вас и навсякъде около вас, не в каменните и дървените сгради. Разцепете дървото и ще ме намерите, повдигнете камъка...и ще ме откриете.".:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Приятелю Атанас71, тук трябва да се съглася с Immortal. Минаретата са архитектурна част от всеки мюсюлмански храм и премахването им ще доведе до излишно озлобление сред мюсюлманите, от което никой у нас няма нужда. Вдигали шум... Ами нашите християнски камбани, които нарочно се избират възможно най-звънки и мощни за да се чуват навсякъде също може да са шум за някои. Да, ние сме православна държава, но не трябва да ставаме репресивна такава.Някой спомена, че като се напиели приятелите му турци, започвали да викат, че тук 500 години е било турско и пак така трябвало да бъде. Аз и без да се напивам имам подобни възгледи по отношение на Македония, но това не означава, че някой ще ме поведе в битка да ги завземам. Нали вече им забранихме издигането на паметници, които биха насадили етинческа омраза? Защо сега трябва да им пипаме и вярата, за да стане наистина ужас и безумие отново на Балканите? Щом са мирни и честни хора, нека си имат своите храмове и да си почитат в тях Бог, който в превод на арабски се нарича Аллах... Но е същият...She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
Immortal Не съм казала, че във всички мюсюлмански държави е така - даже съм го подчертала. По твоята логика, защо ние да не направим референдум и да пуснем Свидетели на Йехова в България с правото да си строят техни църкви? - Тази църква, която не е извън закона в много по-развити страни от нашата, не се допуска в България официално. Защо Свидетелите могат да строят църкви в други държави, а в България не могат! По същата логика - защо мюсюлманите да могат да строят джамии в други държави, а в Швейцария не могат? По същата логика, по която ние не пускаме Свидетелите да правят това в България. Не виждам причина една държава да спре разпространението на определена религия, ако счете, че тази религия е заплаха за повечето хора. но на въпроса: В Саудитска Арабия е абсолютно забранени строенето на църкви. В Египет, въпреки 10-те милиона християни, за да се построи църква се иска подписа на президента, като такъв не се иска за джамии. Турция няма да я обсъждам - всяко строене на църква там е добре премерен ход за влизане в ЕС. Алжир: За да съществува една църква, от 2006 се изисква съществуването й да бъде разрешено от властите. От над милион християни, в момента в Алжир има само 50 000. Индонезия: Почти невъзможно е да се построи църква, поради факта, че не се разрешава строежа на такива. От 2006 са разрушени 3 църкви по взаимно съгласие, в следсттвие на непрекъснати атаки срещу тях. Пакистан, Иран: Изишно е да споменавам, че там може теоретично да се построи нова църква, но практически това не става. Особено в Иран, християнските храмове са домове на християните, защото извън тях са преследвани и убивани. Освен това Иран замисля смъртно накзание за всеки, изменил на исляма с християнството. Това са най-големите мюсюлмански страни и всеки строеж или всяка съществуваща църква са по-скоро замазване на очите на християнските страни с "толерантност" към религиите, което, за съжаление, е доста измамно. В много други мюсюлмански страни, които не съм споменала, християните, но не туристите-християни, са дискриминирани на много по-високо ниво, отколкото дори циганите в България. Рзбира се, ако погледнем към мюсюлманите в Америка, например, те са точно като християните - за тях религията е начин на живот, но не по начина, по който го разбират страните от близкия Изток. Имам честта да познавам мюсюлмани в САЩ. Казвали са ми: Ние се срамуваме от мюсюлманите в мюсюлманксите страни - за нас те не са истински мюсюлмани и следват курс, който не е в полза на хората като цяло. Ние не толерираме крайните движения и никога няма да го направим. ... Това е толерантност, а не толерантност, като построяване на една църква и афиширане години след това, колко били толерантни, че ни разрешили да си построим църква. Жалко, че не можеш да отделиш толерантните от нетолерантните мюсюлмани. Ето за това говоря:http://deathby1000papercuts.com/wp-c...m1-216x300.jpgВсеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
ele написа:По твоята логика, защо ние да не направим референдум и да пуснем Свидетели на Йехова в България с правото да си строят техни църкви? ... са дискриминирани на много по-високо ниво, отколкото дори циганите в България. ...She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
Лека поправка на gantcho - България не е християнска държава. Тя е светска държава, доколкото знам. Каквато е и Турция.Ето ви малко снимки от личния ми архив, снимани в различни храмове в Турция:Св.Георги - Одрин Заедно с отец Александър Св.Константин и Елена - Одрин - реставрирана през 2008 год. по проект на турски архитект. Над вратата пише - "от Русите на Българите". Как не се дразнят комшиите от отсрещния пенсионерски клуб (и дали не са им нарушени правата?) Вселенската патриаршия по време на служба на Патриарх Вартоломей, храм Св.Георги, Цариград
Коментар
-
Бре да му се невиди какви ревностни християни сте били... Предполагам редовно давате своя дан и подпомагате градежите на църкви? Предполагам ревностно спазвате 10те Божи заповеди? Еле, какво допринесе за тезата ти ровенето в Гугъл? Само нагледно илюстрира, че мислиш като децата - "Ама те защо правят така?" Бегъл поглед в Уикипедия и цитат от там: "Немюсюлманските религиозни малцинства включват Бахаити, зороастрианци, също така и евреи и християни. Последните три са официално признати малобройни религии и имат запазени места в парламента." Леко разминаване с коментара ти, че християните са преследвани и избивани. Лично аз съм изпращал наши служители, християни и мюсюлмани, в Саудитстка Арабия и Сирия - върнаха се живи и здрави.Леко глупаво е да искаш да живееш в нормална страна, а да я сравняваш с изброените от теб страни, които са далеч от представите ни за демокрация. Ако малко се замислиш малко ще осъзнаеш, че християнската църква има доста по-кърваво минало. Стига с тези насадени предразсъдъци. Излезте малко от матрицата, мислете...like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
ele написа:Турция няма да я обсъждам - всяко строене на църква там е добре премерен ход за влизане в ЕС. Повечето цървки в Турция са построени много преди да съществува ЕС.Цитат от думите на Кемал Ататюрк пред Меджлиса, когато се решава превръщането на Света София от джамия в музей: "Ако ни трябва джамия - ще построим нова, по-голяма и по-хубава, но Св.София принадлежи и трябва да принадлежи на цялото човечество."Алжир: За да съществува една църква, от 2006 се изисква съществуването й да бъде разрешено от властите. От над милион християни, в момента в Алжир има само 50 000. - предполагам имаш предвид преселниците французи, когато Алжир беше част от Франция, и които емигрираха обратно след независимостта. Индонезия: Почти невъзможно е да се построи църква, поради факта, че не се разрешава строежа на такива. От 2006 са разрушени 3 църкви по взаимно съгласие, в следсттвие на непрекъснати атаки срещу тях. - това не знам, не съм строил църква в Индонезия. На снимката, която съм пуснал се вижда една красива катедрала. Пакистан, Иран: Изишно е да споменавам, че там може теоретично да се построи нова църква, но практически това не става. Особено в Иран, християнските храмове са домове на християните, защото извън тях са преследвани и убивани. Освен това Иран замисля смъртно накзание за всеки, изменил на исляма с християнството. - от снимката, която съм пуснал не си личи някой да преследва или убива събралите се да празнуват Велиден християни. Това са най-големите мюсюлмански страни и всеки строеж или всяка съществуваща църква са по-скоро замазване на очите на християнските страни с "толерантност" към религиите, което, за съжаление, е доста измамно.
Коментар
-
Lane Staley написа:Бре да му се невиди какви ревностни християни сте били... Предполагам редовно давате своя дан и подпомагате градежите на църкви? Предполагам ревностно спазвате 10те Божи заповеди?
Коментар
-
Re: За Швейцария и минаретата
Atanas71 написа:......Питам се аз , не сме ли прекалено либерални ? Наистина ли трябва да сме Толкова Толерантни? Защо като се заговори на такива теми ни "обучиха" това веднага да го възприемаме като краен национализъм? Национализма лошо нещо ли е ? За Швейцария явно не е , щом могат свободно да изкажат мнението си по такива въпроси без да бъдат веднага оплюти и заклеймени.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Sev написа:Lane Staley написа:Бре да му се невиди какви ревностни християни сте били... Предполагам редовно давате своя дан и подпомагате градежите на църкви? Предполагам ревностно спазвате 10те Божи заповеди?like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
Едно крайно мнение което не срещнах преди това в дискусията: с тази наша толерантност тепърва има да си патиме Това което се случва и виждаме в новините е само върха на айсберга Нищо чудно след време да последваме съдбата на бивша Югославия, само че каквито сме "п**ки" ще се дадеме и без бой. Нямам против никой и нищо - имам много против завземането, налагането и вмешателството под каквато и да е форма в политиката на Република България или която и да е Християнска държава по света Нека Българите са си в България, Турците в Турция, Германците в Германия и т.н. и т.н., всеки който иска да е такъв какъвто му харесва, но в съответната държава. Ако е в друга - задължително да се съобразява с това
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар