Immortal написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
За Швейцария и минаретата
Collapse
X
-
Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
-
Ще си позволя още един коментар на поста на Еле.Изкореняването на християнството не е лесна работа, Еле. Християнството не е в църквата, не е в разпятието... то е в душите и сърцата на хората.Същото е и с исляма. НЕпострояването на минаре към джамията няма да направи мюсюлманите по-малко мюсюлмани. Само ще ги озлоби. А не това е целта на задачата, нали? Или греша...
Коментар
-
Immortal написа:Все едно да говорим за забрана на камбанариите към църквите.Наистина ли не осъзнаваш абсурдността на подобна забрана?Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
"Маркирането" на територия от исляма (не съм сляп, виждам какво става), се спира не със забрана на строежа на минарета или джамии като цяло.Просто трябва до всяка нова джамия да се построяват по 2 нови църкви. След което "ония" сами ще се откажат.Ама нали в Ямбол от 100 години нова църква не е построена... само дето една от църквите (католическата) я направиха първо болница, а сега - данъчно. (това е друга тема, свързана с начините на прибиране на парите на хората - дет църква, там и данъчно )
Коментар
-
Глас народен - глас божи. Ей такива въпроси трябва да се решават с референдуми. За теб криво, за мен право, какво значение има, народа се е произнесъл и децата му ще носят последствията от това. Всеки преценил и решил.Мен ако питате ние пречупваме цялата тая история през нашата си призма. Един народ ако забрани минаретата - мрази мюсюлманите. А швейцарците искат да си останат независими пред света, във всяко едно отношение и в същото време никой да не им разваля спокойствието. Казвате можело да има църкви в мюсюлмански страни. Ами добре, решавам и си измислям някаква религия, която да дъни Сепултура всеки ден в полунощ и колкото по-далеч се чува толкоз по-добре. Па после си вдигна храмче в Кайро, с една здрава уредба да отнесе половината град. А като ми забранят - ще орева света че ми отнемат религиозната свобода. Тъй че швейцарците дават да се разбере, че няма проблем да има място за молитва, но има проблем да има минаре за шум.
Коментар
-
Immortal написа:Atanas71 написа:Тук в България джамиите трябва да са без минарета , за да не нарушават правата на християнското население.Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
Мен лично, както казах и по-горе не ме дразнят минаретата като минарета. Дразнят ме други неща, ама те няма да се оправят, ако се забранят минаретата. Само ще се влошат. И пак не разбрах, с какво се нарушават правата на християните, като има минарета? От раздразнение до нарушаване на права има огромна разлика. Иначе ако питат мен - не само минаретата ще забраня. Ще забраня изцяло всички религии. Не е тайна, че съм нерелигиозен. Ама никой не ме пита...
Коментар
-
Обикновено на тези минарета се слагат доста мощни високоговорители по които се чува "виенето" ходжата . Виене защото за християнина то е неразбираемо и смущава спокойното му ежедневие , с това се натрупва напрежение. Това напрежение не се е изразило с пълна сила в България заради прекалената толерантност на българския народ към изповядащите ислям. С две думи стоиш мирен качват ти се на главата. Ти не се ли досещаш за тези неща , странно е че ме питаш за това.Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
Колко съм глупав...как не се сетих до сега.Мен пък страшно много ме дразни кафенето отсреща, дето надува люта чалга по цял ден. Предлагам референдум за забрана на музиката по кафенетата.Много ме дразни и шумът от булеварда под терасата ми. Да се забрани движението на коли по булевардите, щото ме стряска и не ме оставя да заспя, с което ми се нарушават изконни човешки права.Аз попитах още в първия си пост - защо царете не са питали простолюдието, а само мъдреците при решаването на важни въпроси за царството?Тъй като не ми отговорихте, ще ви кажа аз - ми щото е ПРОСТОлюдие, затова.Ако сега се направи референдум - да си ходят ли българските турци и мюсюлмани в Турция, какъв мислите, че ще резултата?Швейцарското ПРОСТОлюдие не е по-умно от простолюдието където и да е по света. Това, че нещо е решено от мнозинството не означава автоматично, че е най-правилното решение на даден проблем.Щото при десет човека - девет простолюдци и един мъдрец - кой ще даде по-правилно решение? Мнозинството или малцинството?
Коментар
-
Immortal написа:Колко съм глупав...как не се сетих до сега.Мен пък страшно много ме дразни кафенето отсреща, дето надува люта чалга по цял ден. Предлагам референдум за забрана на музиката по кафенетата.Много ме дразни и шумът от булеварда под терасата ми. Да се забрани движението на коли по булевардите, щото ме стряска и не ме оставя да заспя, с което ми се нарушават изконни човешки права.Аз попитах още в първия си пост - защо царете не са питали простолюдието, а само мъдреците при решаването на важни въпроси за царството?Тъй като не ми отговорихте, ще ви кажа аз - ми щото е ПРОСТОлюдие, затова.Ако сега се направи референдум - да си ходят ли българските турци и мюсюлмани в Турция, какъв мислите, че ще резултата?Швейцарското ПРОСТОлюдие не е по-умно от простолюдието където и да е по света. Това, че нещо е решено от мнозинството не означава автоматично, че е най-правилното решение на даден проблем.Щото при десет човека - девет простолюдци и един мъдрец - кой ще даде по-правилно решение? Мнозинството или малцинството?Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
Това дали съм модератор или не съм няма никакво значение. Не го натяквай във всеки наш спор.Прекалено ясно съм се изразил във всичките си мнения, и мисля, че всяка една написана от мен дума е точно по темата.Ако ти не го разбираш - проблемът си е твой.Какъв е смисълът от подобна тема, не разбирам?Искаш точно на зададените от теб въпроси да отговаряме? ОК:Питам се аз , не сме ли прекалено либерални? Не, не сме. Дори сме прекалено НЕлиберални. За едни 10-минутни новини на турски се палим. Наистина ли трябва да сме Толкова Толерантни? Трябва да сме много по-толерантни, отколкото сме в момента. Всъщност, ние ИЗОБЩО не сме толерантни.Защо като се заговори на такива теми ни "обучиха" това веднага да го възприемаме като краен национализъм? Защото Е краен национализъм.Национализма лошо нещо ли е ? ДА, в крайните си форми.За Швейцария явно не е, щом могат свободно да изкажат мнението си по такива въпроси без да бъдат веднага оплюти и заклеймени - Стой и гледай. Ще бъдат и оплюти, и заклеймени. Моят идеал е идеалът на Левски: "...Чиста и свята република...В нея всички народи ще живеят под едни чисти и свети закони... и за турчина, и за евреина и пр., каквито и да са, за всички еднакво ще е... Така ще е в наша България. Ние не гоним турския народ, ни вярата му, а - царя и неговите закони, с една дума, турското правителство, което варварски владее не само нас, но и самите турци."А какъв е вашият идеал? Чиста раса?
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар