Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Преправяне на захранващ блок на РС

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Преправяне на захранващ блок на РС

Преди време ми изгоря захранването на компютъра, което от своя страна прецака дънната платка. Вчера ми подариха едно дъно, което уж било развалено, но се оказа че си работи. Попадна ми едно захранване от марков компютър "Компак", което е само 200 вата, но изглежда далеч по-солидно изработено от noname захранванията. Захранването е старо и няма 12V power connector 4 pin, но си направих преходник с който свързвам молекса към 12V 4pin connector на дъното. Обаче се оказа,че в Main Power Connector на захранването кабелите са подредени по-различен начин и не отговарят на подредбата на стандартните ATX захранвания. За някои от цветовете разбрах на какъв сигнал отговарят, но за другите не знам. Модела на PSU-то е: PS-6201-6CF Някой да има идея как да разбера сигнала на другите цветове?черен - comчервен - +5VDCоранжево - +12VDCкафяво - +3.3VDCбяло - ?синьо - ?зелено - ?жълто - ?
    SEAT Leon Cupra 300
    Triumph Street Triple 765 R

Бяло - -5VDCСиньо - -12VDCЗелено - Power Supply - On (PS-on)Жълто - Power goodhttp://www.smpspowersupply.com/connectors-pinouts.htmlРазгледай и тези снимки има вероятност кабелите да са с различен цвят , но разположението им е еднакво.
    Fiat Brava 1.4 12v SX

Коментар

Ако ги го ръгнал компакския конектор в АТХ дъното има голяма вероятност да си го очистил дъното имам предвид.И въпреки че изглежда с по солидна ламарина има вероятност дъното което смяташ да вържеш да го претовари, и в момента на стартиране да му се включат защитите и да изключи
      http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
      Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
      FIAT БРАВО 1.2 16v
      ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
      FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

infineon написа:
        Ако ги го ръгнал компакския конектор в АТХ дъното има голяма вероятност да си го очистил дъното имам предвид.И въпреки че изглежда с по солидна ламарина има вероятност дъното което смяташ да вържеш да го претовари, и в момента на стартиране да му се включат защитите и да изключи
        Main Power Connector на захранването го включвам към дъното + преходник от молекса на захранването към 12V 4 pin connector на дъното- захранването и вентилаторите заработват, но само толкова, монитора не се включва. Със noname стандартно АТХ захранване и преходника всичко си работи нормално. При това "Компак" PSU подредбата на някои от кабелите е различна в сравнение със стандартните захранвания. Четирте цвята разбрах на какъв сигнал отговарят, но за другите 4 (син,зелен,жълт,бял)не знам кой от тях отговаря на : -12VDC, +5VSB, pwr_on,ps_on.
        SEAT Leon Cupra 300

Коментар

VooDoo написа:
          infineon написа:
          Main Power Connector на захранването го включвам към дъното + преходник от молекса на захранването към 12V 4 pin connector на дъното- захранването и вентилаторите заработват, но само толкова, монитора не се включва. Със noname стандартно АТХ захранване и преходника всичко си работи нормално. При това "Компак" PSU подредбата на някои от кабелите е различна в сравнение със стандартните захранвания. Четирте цвята разбрах на какъв сигнал отговарят, но за другите 4 (син,зелен,жълт,бял)не знам кой от тях отговаря на : -12VDC, +5VSB, pwr_on,ps_on.
          вземи един китайски уред за 8 - 10 лв. и ги замери кабелите - така ще разбереш кое какво е

Коментар

Колега разгледай това , има инфо и за Компак.http://pinouts.ru/pin_Power.shtml
            Fiat Brava 1.4 12v SX

Коментар

aron666 написа:
              Колега разгледай това , има инфо и за Компак.http://pinouts.ru/pin_Power.shtml
              Братле, благодаря ти за линка!-видях го още в първия ти пост. Оказа се,че проблема не е в захранването. На по-слаба машина си работи, но на моята не иска. Не съм много сигурен, но вероятно +12V e слаба и не може да захрани добре +12V power connector 4 pin на дънната платка. Захранването е 200 вата,но на дъно socket A nForce 2 , Barton 2800+ и Radeon 9800Pro не иска да работи. Ще се наложи да си купя друго захранване. Благодаря на тези, които се опитаха да помогнат! __________________
              SEAT Leon Cupra 300

Коментар

Казах го още във втория пост- претоварва се в момента на развъртане на дисковете, Китайското може да не държи на дълго време големи натоварвания но за момент устисква, а това просто си е разчетено за по малко.Не се занимавай с глупоости, има нонаме захранвания дето си работят с години, и струват смешни пари. потърси втора ръйа за 10 лв ще намериш
                http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
                Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
                FIAT БРАВО 1.2 16v
                ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
                FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

infineon написа:
                  Казах го още във втория пост- претоварва се в момента на развъртане на дисковете, Китайското може да не държи на дълго време големи натоварвания но за момент устисква, а това просто си е разчетено за по малко.Не се занимавай с глупоости, има нонаме захранвания дето си работят с години, и струват смешни пари. потърси втора ръйа за 10 лв ще намериш
                  Като пробвах захранването даже не бях закачил твърдия диск и CDRW-устройство. В момента съм с noname PSU, но при първа възможност ще го разкарам. Макар,че това захранване дето ми изгоря се води уж за добро, но и то се развали. А преди 5 г. дадох доста пари за него-180 лв.
                  SEAT Leon Cupra 300

Коментар

VooDoo написа:
                    infineon написа:
                    Като пробвах захранването даже не бях закачил твърдия диск и CDRW-устройство. В момента съм с noname PSU, но при първа възможност ще го разкарам. Макар,че това захранване дето ми изгоря се води уж за добро, но и то се развали. А преди 5 г. дадох доста пари за него-180 лв.
                    При моето ползване на компютъра у дома - марково захранване Hiper си замина за 8 месеца, а си беше с 36 месеца гаранция - 1 месец ме мотаха колеги хем, докато го сменят... Има "китайски" производители, които са ОЕМ за големите марки, един от тях е CWT захранванията са много качествени, с 24 месеца гаранция, а цената им е като за типични noname. Другия любовен момент - мога да ти подаря работещо захранване 400 или 450 вата, noname с направена пълна профилактика и гарантирано работещо. Само имай предвид, че тия 400 или 450 вата са всъщност са "мощност" на изгаряне. Твоят процесор + нвидиа дънце папкат доста и noname китайците прегряват..., но ако си навит да си платиш куриера - ще ти изпратя един подарък.
                    Steliyan's Life!
                    FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

При моето ползване на компютъра у дома - марково захранване Hiper си замина за 8 месеца, а си беше с 36 месеца гаранция - 1 месец ме мотаха колеги хем, докато го сменят... Има "китайски" производители, които са ОЕМ за големите марки, един от тях е CWT захранванията са много качествени, с 24 месеца гаранция, а цената им е като за типични noname. Другия любовен момент - мога да ти подаря работещо захранване 400 или 450 вата, noname с направена пълна профилактика и гарантирано работещо. Само имай предвид, че тия 400 или 450 вата са всъщност са "мощност" на изгаряне. Твоят процесор + нвидиа дънце папкат доста и noname китайците прегряват..., но ако си навит да си платиш куриера - ще ти изпратя един подарък.
                      Мойто захранване дето изгоря беше Hiper Type-R 480W. Не ми се влиза в подробности в това как точно се повреди, но мисля че аз тотално го "довърших" след мои интервенции по него . По принцип "Hiper" са добри захранвания, но явно и двамата не сме случили на бройки. А иначе захранването , което ми предлагаш дядо Мраз ли ще ми го донесе или Снежанка? Yellow_Flash_Colorz_PDT_05
                      SEAT Leon Cupra 300

Коментар

VooDoo написа:
                        Мойто захранване дето изгоря беше Hiper Type-R 480W. Не ми се влиза в подробности в това как точно се повреди, но мисля че аз тотално го "довърших" след мои интервенции по него . По принцип "Hiper" са добри захранвания, но явно и двамата не сме случили на бройки. А иначе захранването , което ми предлагаш дядо Мраз ли ще ми го донесе или Снежанка? Yellow_Flash_Colorz_PDT_05
                        айде и от мен един изгорял ХИПЕР ... явно колегите от фирма В..и - гоооооолееееми боклуци са внесли.факт е обаче че Фортроните внесени от тях се държат по-добре от ’други Фортрони’... партида ли ... що ли?

Коментар

за мен фортроните са номер 1. Има и други известни марки но от към пари и качество Фортрона няма равен Повечето китаиски сме ги научили на изуст.. кои транзистори горят и кои кондензатори се подуват
                          Пунтак 1.1 с лека измама под капака

Коментар

Харесах си eто този модел на ’Enermax": http://www.voodoo.bg/categories/335/products/5477 Ако не успея да го намеря във Варна вероятно ще взема нещо на "Chieftech".
                            SEAT Leon Cupra 300

Коментар

вземи си захранване с голямата перка перка за охлаждане .. голямата перка е бавно оборотна и оттам безшумна а малките точно обратното , да не говорим в този случай като са 2
                              Пунтак 1.1 с лека измама под капака

Коментар

Working...
                              X