Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Станах свидетел на човешка глупост и... потърпевш

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Миличка ще викаш на някой друг. Няма връзка с темата.Модераторски екип на fiat-bg.org
    Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Ще помоля за поредн път,спрете с глупостите,защото ще заключа темата!
      ФИАТ ФОРУМ БЪЛГАРИЯ

Коментар

Не разбира се ! Мечтаеме с просто p.s.дебели са ми пръстите за да се заяждам Считай това за последно предупреждение!!!Модераторски екип на fiat-bg.org
        фиатче Браво 2.0

Коментар

Май трябва не само да сме със зимни глави. Трябва не само да караме безопасно ами и да предвиждаме каква глупост може да направи колата пред/до/зад нас.И как можем да избегнем сблъсъка ако се случи такава глупост.Аз се опитвам да спазвам едно просто правило: каквито и маневри да правя, предварително да давам достатъчно време на околните да видят чеправя маневра - завой, престрояване, включване, изчакване. Дори и ако са се заплеснали с врътките на парното, радиото, прическата в огледалото, грима на миглите, баничката или нещо друго.
          Bravo 1.6 / 16

Коментар

Венко, съжалявам за случката.Аз отдавна съм се убедил в нестабилността на "зимните" гуми на мокър път. Колата е като шейна със зимни гуми на мокро. За разлика от летните гуми, които се държат прекрасно на мокро. А в мъглата асфалтът става по-хлъзгав от лед...

Коментар

Пичове модератори, много либерални сте станали, или просто не ви дреме, какво се случва тук!? И, защо е бутон Докладвай, като за месец сигурно двайсет пъти съм го натискал, а резултат не е имало??!? Хайде моля ви вземете се в ръце и недопускайте системно нарушаването правилата на форума! Накажете ме и мен, че ви държа такъв!Взехме се в ръце.Модераторски екип на fiat-bg.org
              Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

тия ме кефят неква евридейка ще я обсъждат 2 седмици по философски .p.s. пич това е сътбъ ,ако караш бавно ще те бутне някой отзад, ако караш бързо теб ще бутнат !радвай се че си жив и здрав на другото майната му ,колкото по-малко обръщаш внимание на такива весели неща толкова по -добре
                фиатче Браво 2.0

Коментар

Vladim написа:
                  Хайде не превръщайте и тази тема в "Летни, или зимни гуми през зимата"! Ако авторът е имал такова намерение да е писал в някоя от безбройните теми за гуми!
                  Баце, аз мисля, че точно това е смисъла на темата или поне така изглежда от написаното в първото мнение, а пък новата тема е пусната за да се придаде тежест на случката Все тая де, няма смисъл да спорим, че пак ще започна да ви привиквам към Боровец и Пампорово

Коментар

Благодаря на всички писали по темата. Съжалявам, ако съм предизвикал спор по отношение на зимни-летни гуми - не беше това целта ми. Просто исках да споделя случилото се, а всеки да направи своите изводи и аз моите. А моите са: Колкото и внимателно да караш все ще се намери някой "безсмъртен", който да те вкара в беля. Другият: Винаги с предпазен колан. И третият: На хлъзгав път не разчитай на гумите да те спасят, а на съобразената скорост. Писах това всичко това защото някой в този форум беше изразил мнение, че ако някой го удари през зимата и е с летни гуми щял да направи...А колежке ele, пострадали наистина нямаше. Съпругата на човека, който ме блъсна, счупи с глава прозореца, но слава богу по нея нямаше и драскотина. Освен това при наличие на пострадал трябваше да се пише акт, а човка си ми е добър приятел и бивш колега. Повикахме КАТ защото аз съм служител на МВР /не съм полицай, а просто служител/, и съм длъжен при ПТП да се обадя и да бъда проверен за наличие на алкохол. Така или иначе неговият застраховател ще ми изплати някакви щети.А всъщност преди около час приключихме всички формалности по завеждане на щетата. Надявам се всичко да свърши благополучно, но не очаквам чудеса.
                    Peugeot 301
                    Punto 1.9 JTD - на жената

Коментар

Вадя темата от нафталина за да се оплача. Половин година след удара, заради който пуснах темата отново един малоумник ме натресе отзад. Писна ми!!!В първия случай имаше поне мъгла, заледен път и т.н., а сега при слънчево, сухо време... Спрял съм на червено в средната лента на светофара пред Кауфланд в Ямбол и съм четвърта - пета кола. Светва зелено, дясната лента се изнася, но някой заспал в моята лента, чака да текне мента от светофара. И тъкмо нашата лента започва и тя да се разбутва, един младеж с Опел Астра 1,8 - 115 к.с. спря със скорост около 40 км/ч в задната ми броня. Казвам младеж защото се оказа, че е на 25г. и возеше гаджето си на предната седалка. Явно са си гукали нещо, но в крайна сметка аз пострадах. Дори не чух свистене на гуми. Явно е помислил, че докато се приближи колоната ще тръгне или се беше заблеял с момичето - не знам. И той нямаше логично обяснение. Той повика полиция, оказа се че кара с акт... В резултат спукана задна броня, посукан заден десен калник - задна дясна врата озява и се сурка при затваряне. Отзява леко и багажника. Вчера се борих със застрахователите му. Сега тръгвам да ги водя на повторен оглед - след като вече е свалена бронята...
                      Peugeot 301

Коментар

Венко, тази тема много наподобява историята на Бравата на Ирка.Още щом я купихме ни цапардосаха отзад на знак СТОП. За близо четири години тази кола има над 10 удара и то само отзад. Вече се чудя дали да я правя, като знам, че малко след като я направя(ми я направят) пак ще последва произшествие и то пак с участие на задна броня. Единият от ударите беше с теглен автомобил с въже. Но трябва да обясня, че автомобила не беше теглен от Бравата, а от друга кола - куриоз, но какво да правиш.
                        Manowar - Татко
                        Еx Fiat Brava 1,6 16v 103hp ELX '97 LPG - Брависима
                        Ex Fiat Marea Weekend 2.0 20v 147hp HLX '97 CNG - Марчето
                        Ex Lancia Thesis 3.2 V6 230hp '06 LPG - Теси
                        Fiat Multipla 1,6 16v 103hp Bipower '00 - Боко

Коментар

И на мен ми се е случвало, с колата на жена ми.Дама ме блъсна отзад и за съжаление сина и яде бой. Реши да се направи на мъж и да ме убеди, че аз съм карал назад [чакайки на червен светофар], а не че майка му се е заплеснала.А иначе слязох усмихнат от колата, случват се такива неща.Както и да е, резултата беше счупена задна броня и шамаросване на младежа, двадесетина годишен.При такива дребни инциденти въобще не се ядосвам, колата имаше пълно каско заради тогавашните умения на жена ми, но в случая избухнах от наглостта и сложните телесни чупки с ръце на младежа.Изживяваше се, като чернокож гангстер от Харлем.Извиках КАТ, направих всичко възможно дамата да получи най-солената санкция. Заради сина и, да се научат на европейско държание на улицата.
                          .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
                          www.cyxap.com

Коментар

Malone написа:
                            И на мен ми се е случвало, с колата на жена ми.Дама ме блъсна отзад и за съжаление сина и яде бой. Реши да се направи на мъж и да ме убеди, че аз съм карал назад [чакайки на червен светофар], а не че майка му се е заплеснала.А иначе слязох усмихнат от колата, случват се такива неща.Както и да е, резултата беше счупена задна броня и шамаросване на младежа, двадесетина годишен.При такива дребни инциденти въобще не се ядосвам, колата имаше пълно каско заради тогавашните умения на жена ми, но в случая избухнах от наглостта и сложните телесни чупки с ръце на младежа.Изживяваше се, като чернокож гангстер от Харлем.Извиках КАТ, направих всичко възможно дамата да получи най-солената санкция. Заради сина и, да се научат на европейско държание на улицата.
                            Строг, но справедлив
                            Allergic To The Counterfeit

Коментар

В първия момент, докато бях в колата бях бесен още повече имах пресен спомен от преди 6 месеца, но след като видях притеснената физиономия на спътничката /почти разплакана/ и смутения младеж, бързо ми мина. Даже той сам предложи и извика КАТ, въпреки че караша с акт.Няма значение - днес мина и втория оглед от застрахователя /след като бронята беше свалена от майсторите/ и вече чакам да я правят. Дано стане по-бързо, че миналия път чаках повече от 10 дни, но тогава се търсиха броня и пета врата втора употреба. Сега ще мина само с лепене, изтегляне, изчукване, китосване и боядисване. Здраве да е...
                              Peugeot 301

Коментар

fiat_fan написа:
                                Строг, но справедлив
                                Напротив, не бях настроен въобще агресивно, по принцип съм спокоен човек.И тъй като имах каско, едно "извинете" от страна на водачката щеше да свърши работа. Никого нямаше да викам. Но понеже имаше чупки, съчетани с "ко прай’м ся бро", "кой ти е дал книжка ма’мен" и избухнах.Имал съм възможността много време да карам в една от европейските столици с може би най-напрегнатия трафик в Европа и там тези дребни инциденти са ежедневие. И никой не се кара, не псуват, не крещят. Имат си застраховки хората, за дребни неща само попълват на капака на колата един протокол за 2 минути, "извинете, че ви забавих" и всичко приключва. Никой нищо не дължи. Няма КАТ, няма панаири.
                                .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
                                www.cyxap.com

Коментар

Working...
                                X