Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Необходими документи при покупко-продажба на МПС

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ogi28b написа:
    МПС може да е в движение, но да не се кара, тогава ГО не е нужно. Както и да е, явно се изисква.
    Нужно е Всеки си мисли, че не е нужно защото няма как да те спрат и да проверят ако не караш. Но правилата изискват ако не караш да спреш МПС от движение и едва тогава вече не е нужна ГО. Казано по друг начин, механичното "не каране" се валидира с формален акт спиране от движение за да не се изисква ГО.Много взех да философствам, затова си лягам. Лека нощ, Оги
    She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

А с прехвърляне на собствеността, прехвърля ли се и ГО на купувача, че нещо не разбрах? Или трябва нова да се прави на името на купувача?
      Alfa 147 JTD 115 hp
      ex Punto SX 1,2 (73 hp), 1994 +LPG

Коментар

chandler написа:
        А с прехвърляне на собствеността, прехвърля ли се и ГО на купувача, че нещо не разбрах? Или трябва нова да се прави на името на купувача?
        Трябва да се направи анекс към гражданската, където вече фигурира името на новият собственик.
        GbGz написа:
        Немога да разбера какъв е смисала да я прахвърляш на маикати ... тя пак може да я кара
        Понеже майка ми е с инвалидност малко над 70% ,получава безплатна винетка и данък МПС отпада,който е само 10 лв. за София и 8 лв. за Плевен.Бравата е 76 kW и нямаше как преди две години да я регистрирам на нейно име, за да отпадне данъка-125 лв. .
        Seat Altea XL 1.4/16v 92kW '14
        ex:Astra H 1.4/16v 66 kW '08
        ex:Brava 1.6/16v klima, LPG Lovato, 76 kW '96
        ex:Astra 1.7 D, 42 kW-мъртвец '93

Коментар

ogi28b написа:
          МПС може да е в движение, но да не се кара, тогава ГО не е нужно. Както и да е, явно се изисква.
          Ти пък много бързо се съгласяваш. На 02.12.2009 година ще купувам кола и имам запазен час при нотариус. Документите, които ми каза да си приготвя са следните:1.Свидетелство за регистрация на МПС (само големия талон);2.Удостоверение за актуално състояние на фирмата (купувам колата от фирма);3.Застрахователна оценка;4.Документи за самоличност на лицата в сделката (в моя случай данъчното картонче и печата на фирмата)Някъде някой да прочете "гражданска отговорност" или "платен данък"? Няма такова нещо. Това са документи изискващи се в КАТ. Никой нотариус не го интересува дали си караш колата с ГО и платил ли си си данъка.
          ПОДКУПИ ПРИЕМАМ САМО В ПЕТЪК !!!

FIAT CROMA 2000ie 8V 1987год.

Коментар

T_SHOW написа:
            Някъде някой да прочете "гражданска отговорност" или "платен данък"? Няма такова нещо. Това са документи изискващи се в КАТ. Никой нотариус не го интересува дали си караш колата с ГО и платил ли си си данъка.
            http://www.bgnotarius.com/page.php?n=53118&SiteID=663http://www.kaloianova.com/services.php#2Тези нотариуси изискват ГО. До момента не съм срещнала нотариус, който не иска ГО, за сметка на това съм попадала на нотариуси, които след като си запиша час и ми кажат какви документи да нося, като отида да изповядаме сделката се оказва, че ми трябват още някой документ, който предвидливо не са ми казали или условията са леко по-различни от това, което са ми казали. 3 пъти ми се е случвало... затова си носи ГО, за всеки случай. ventsi79: Ако майкати си има мъж, т.е. ако имаш баща, то колата ще е съпружеска собственост и ще бъде освободена само от половината данък.
            Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

ele написа:
              ventsi79: Ако майкати си има мъж, т.е. ако имаш баща, то колата ще е съпружеска собственост и ще бъде освободена само от половината данък.
              Данъка сега е 8 лв., което е смешно :D Далаверата идва от винетката, но това ще се усети чак следващата година, ако не ги премахнат, защото сега нотариуса, данъчна оценка и пререгистрацията ще са към 120-130 лв. минимум.
              Seat Altea XL 1.4/16v 92kW '14
              ex:Astra H 1.4/16v 66 kW '08
              ex:Brava 1.6/16v klima, LPG Lovato, 76 kW '96
              ex:Astra 1.7 D, 42 kW-мъртвец '93

Коментар

T_SHOW написа:
                Ти пък много бързо се съгласяваш. На 02.12.2009 година ще купувам кола и имам запазен час при нотариус. Документите, които ми каза да си приготвя са следните:1.Свидетелство за регистрация на МПС (само големия талон);2.Удостоверение за актуално състояние на фирмата (купувам колата от фирма);3.Застрахователна оценка;4.Документи за самоличност на лицата в сделката (в моя случай данъчното картонче и печата на фирмата)Някъде някой да прочете "гражданска отговорност" или "платен данък"? Няма такова нещо. Това са документи изискващи се в КАТ. Никой нотариус не го интересува дали си караш колата с ГО и платил ли си си данъка.
                Искат се винаги и задължително - и ГО и платен данък Ако си намерил нотариус, който да не ги иска - евала
                She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

Working...
                X