Колеги, какви са необходимите документи при покупко-продажба на МПС-голям талон,платен данък МПС,личните карти на продавача и купувача.Какво друго?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Необходими документи при покупко-продажба на МПС
Collapse
X
-
Re: Необходими документи при покупко-продажба
ventsi79 написа:Колеги, какви са необходимите документи при покупко-продажба на МПС-голям талон,платен данък МПС,личните карти на продавача и купувача.Какво друго?kostov написа:Полицата за застраховка ГО и бележка за платен данък плюс тези,които си изброил.Попълва се договор за покупко-продажба при нотариус и това е.Забравих-трябва и застрахователна оценка на колата.NOW: ???
Ex: Fiat Bravo 1.6 16V 05.2000 - CA 3978 ??
Ex: Fiat Bravo 1.2 16V 12.1999
Коментар
-
ogi28b написа:На какво основание се изисква полица за ГО ?Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Работата е там, че колата е моя, но в малкия и големия талон като първи собственик е посочен кумът ми,защото имаше софийска регистрация,а като втори аз.Сега ще се регистрира на името на майка ми, но пък гражданската е изтекла през юни и от тогава не е карана.От всичко до тук излиза, че трябва да се направи гражданска, която след това трябва да се прехвърли на името на майка ми.Не че нещо, ама ми се струва малко тъпо, но за сметка на това много логично, нали живеем в Абсурдистан.
Коментар
-
ventsi79 написа:Работата е там, че колата е моя, но в малкия и големия талон като първи собственик е посочен кумът ми,защото имаше софийска регистрация,а като втори аз.Сега ще се регистрира на името на майка ми, но пък гражданската е изтекла през юни и от тогава не е карана.От всичко до тук излиза, че трябва да се направи гражданска, която след това трябва да се прехвърли на името на майка ми.Не че нещо, ама ми се струва малко тъпо, но за сметка на това много логично, нали живеем в Абсурдистан.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Това дали имаш ГО какво общо има с покупката и продажбата на автомобил, пак не става ясно? Ако купувачът смята да кара колата, то самият той е длъжен да сключи ГО. Ако колата не е в движение? Все едно да кажеш че щом ти изтече ГО , то задължително трябва да сключиш на момента, което съвсем не е вярно.Ето и един цитат от одит.инфо:1.Свидетелство за регистрация на МПС2.Квитанция за платен пътен данък3.Квитанция за платен местен данък4.Застрахователна полица за сключена задължителна застраховка ГО5.Удостоверение за актуално състояние на фирмата/ако автомобила е собствен на фирма/6.Декларация от продавача за липса на задължения по ДОПК7.Застрахователна оценка8.Документи за самоличност на лицата в сделката
Коментар
-
Ами да, това са документите. Застрахователната оценка действително можеш да се споразумееш с нотариусът да ти я осигури.А защо всички се чудите за ГО? Презумпцията е, че се продава МПС в движение, което и изрично се посменава в договора за покупко-продажба. Поне така е редно. Ако МПС не е в движение, представя се документ от КАТ, че не е в движение, при което отпада изискването на полица по ГО. Застраховката ГО е атрибут на всяко МПС в движение. Нещо като пожарогасителят, който малко хора иматShe was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар