Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Необходими документи при покупко-продажба на МПС

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Необходими документи при покупко-продажба на МПС

Колеги, какви са необходимите документи при покупко-продажба на МПС-голям талон,платен данък МПС,личните карти на продавача и купувача.Какво друго?
    Seat Altea XL 1.4/16v 92kW '14
    ex:Astra H 1.4/16v 66 kW '08
    ex:Brava 1.6/16v klima, LPG Lovato, 76 kW '96
    ex:Astra 1.7 D, 42 kW-мъртвец '93

Полицата за застраховка ГО и бележка за платен данък плюс тези,които си изброил.Попълва се договор за покупко-продажба при нотариус и това е.Забравих-трябва и застрахователна оценка на колата.
    PUNTО 1.7 ТД ELX/умря,горкото/
    Проблема не е от бобината,а от магарето в кабината!

Коментар

Re: Необходими документи при покупко-продажба

ventsi79 написа:
      Колеги, какви са необходимите документи при покупко-продажба на МПС-голям талон,платен данък МПС,личните карти на продавача и купувача.Какво друго?
      И малкия талон, и малкия... . При мен бяха нужни само тези неща или и аз като теб пропускам нещо, з акоето не се сещам. Даже и данака не го искаха, и се очудиха, че съм го платил.
      kostov написа:
      Полицата за застраховка ГО и бележка за платен данък плюс тези,които си изброил.Попълва се договор за покупко-продажба при нотариус и това е.Забравих-трябва и застрахователна оценка на колата.
      Каква пък е тази застрахователна оценка?
      NOW: ???
      Ex: Fiat Bravo 1.6 16V 05.2000 - CA 3978 ??
      Ex: Fiat Bravo 1.2 16V 12.1999

Коментар

На какво основание се изисква полица за ГО ?

Коментар

ogi28b написа:
          На какво основание се изисква полица за ГО ?
          На никакво, но се изисква - вероятно да не метнеш купувача, че имаш, пък да се окаже, че нямаш. Застрахователната оценка се издава от застраховател за застрахователната стойност на автомобила. Трябва да е издадена наскоро, иначе няма да ти я признаят. Нотариуса също може да ти издаде такава, ако нямаш.
          Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Работата е там, че колата е моя, но в малкия и големия талон като първи собственик е посочен кумът ми,защото имаше софийска регистрация,а като втори аз.Сега ще се регистрира на името на майка ми, но пък гражданската е изтекла през юни и от тогава не е карана.От всичко до тук излиза, че трябва да се направи гражданска, която след това трябва да се прехвърли на името на майка ми.Не че нещо, ама ми се струва малко тъпо, но за сметка на това много логично, нали живеем в Абсурдистан.

Коментар

ventsi79 написа:
              Работата е там, че колата е моя, но в малкия и големия талон като първи собственик е посочен кумът ми,защото имаше софийска регистрация,а като втори аз.Сега ще се регистрира на името на майка ми, но пък гражданската е изтекла през юни и от тогава не е карана.От всичко до тук излиза, че трябва да се направи гражданска, която след това трябва да се прехвърли на името на майка ми.Не че нещо, ама ми се струва малко тъпо, но за сметка на това много логично, нали живеем в Абсурдистан.
              Аз не виждам какъв е проблемът. След 2 седмици макс колата и без това трябва да мине през КАТ, където при всички случаи ще ти искат гражданска - дали сега или след 2 седмици - все ще трябва да имаш такава. какъв е проблемът да я направиш на името на майка ти - нали така се правят полиците на всички нови-втора ръка автомобили, купени от автокъщите. Освен това, след като по документи не си едноличен собственик, трябва и кумът ти да присъства при нотариуса или да ти даде нотариално заверено пълномощно.
              Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Тогава и кумът ти трябва да присъства при нотариуса или да ти направи пълномощно.
                Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

Коментар

dobrujanetza написа:
                  Тогава и кумът ти трябва да присъства при нотариуса или да ти направи пълномощно.
                  И жена ми, защото колата е придобита след брака ...

Коментар

Това дали имаш ГО какво общо има с покупката и продажбата на автомобил, пак не става ясно? Ако купувачът смята да кара колата, то самият той е длъжен да сключи ГО. Ако колата не е в движение? Все едно да кажеш че щом ти изтече ГО , то задължително трябва да сключиш на момента, което съвсем не е вярно.Ето и един цитат от одит.инфо:
                    1.Свидетелство за регистрация на МПС2.Квитанция за платен пътен данък3.Квитанция за платен местен данък4.Застрахователна полица за сключена задължителна застраховка ГО5.Удостоверение за актуално състояние на фирмата/ако автомобила е собствен на фирма/6.Декларация от продавача за липса на задължения по ДОПК7.Застрахователна оценка8.Документи за самоличност на лицата в сделката
                    Разбира се, не е обяснено кое и защо се изисква, но и тук пише че се изисква ГО .

Коментар

И последният да затвори вратата Съжалявам, но не се сдържах.Когато стане въпрос за бюрокрация нещо ми се повдига отвътре
                      == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

Точно преди два дена минах тази процедура,за това и писах по въпроса на колегата.И аз се зачудих специално за застраховката,но е факт/това при нотариус от Лом/.Може би всеки си допълва по нещо.
                        PUNTО 1.7 ТД ELX/умря,горкото/
                        Проблема не е от бобината,а от магарето в кабината!

Коментар

Немога да разбера какъв е смисала да я прахвърляш на маикати ... тя пак може да я кара
                          Целта е една,скороста е различна - HGT !

Коментар

Ами да, това са документите. Застрахователната оценка действително можеш да се споразумееш с нотариусът да ти я осигури.А защо всички се чудите за ГО? Презумпцията е, че се продава МПС в движение, което и изрично се посменава в договора за покупко-продажба. Поне така е редно. Ако МПС не е в движение, представя се документ от КАТ, че не е в движение, при което отпада изискването на полица по ГО. Застраховката ГО е атрибут на всяко МПС в движение. Нещо като пожарогасителят, който малко хора имат
                            She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

МПС може да е в движение, но да не се кара, тогава ГО не е нужно. Както и да е, явно се изисква.

Коментар

Working...
                              X