Колеги,тъй като от 01.01.2010 влиза в сила нов данък за колиците ни, искам да попитам за инвалидите ще отпадне ли или ще го има?Въпроса ми е продиктуван от факта, че мъртвеца от подписа го давам на баща си, а за Астрала еко данъка се спряга да е около 250 лв.Това означава, че за кола струваща не повече от 800 лв., на година за такси и данъци ще отиват към 450-500лв. и с тези големи заплати ще го забелим.За момента на инвалидите не им се търси данък за лек автомобил и винетката е безплатна.Ако някой има каквото и да е инфо, нека сподели! Предварително благодаря на отзовалите се!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Еко данък за инвалиди?
Collapse
X
-
Еко таксата не те касае - тя се плаща еднократно при нова регистрация - независимо дали става дума за мъртъвци или не Касае те общински данък МСП по ЗМДТ, който се плаща ежегодно и няма облекчение за никого ако автомобилът е с кубатура над 1.8 и/или мощност над 74 киловата. (Дано не се лъжа нещо с цифрите, щото цитирам по памет)She was only a whisky maker but he loved her still.
-
Колега, до тази година се е плащал акциз за колите над 120 kW или 163 к.с., но тъй като в ЕС такова нещо няма от 2007, то и ние като част от ЕС го премахваме.От 2010 обаче на мястото на акциза се въвежда еко данък, който ще се плаща ежегодно за всички МПС-та.Знам че екотаксата се заплаща еднократно при регистрация на МПС-то, но екоданъка е нов и за това питам кой какво знае за него!
Коментар
-
цитат написа:Тарифи на Eжегоден еко данък от 1.01.2010 г. за всички автомобили със сертификат:Без сертификат Евро - над 1000 лв. годишен данък Притежаващи сертификат Евро 1 - 200 лв. годишен данък Притежаващи сертификат Евро 2 - 180 лв. годишен данък Притежаващи сертификат Евро 3 - 140 лв. годишен данък Притежаващи сертификат Евро 4 - 100 лв. годишен данъкПритежаващи сертификат Евро 5 - 0 лв. годишен данък--Старата ръжда любов не хваща!--
156 sportwagon 1,9 jtd 115
ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;
Коментар
-
Сигурен ли си, че влиза такъв данък? ДО колкото си спомням само се обмисляше, но това беше Май-Април и от тогава нищо не се чува. Ако със сигурност ще влиза такъв данък, значи законът е приет - потърси в закона. Ако информацията ти е от форуми - не вярвай много, защото хората от нищо ще направят нещо голямо.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
ventsi79 написа:...От 2010 обаче на мястото на акциза се въвежда еко данък, който ще се плаща ежегодно за всички МПС-та.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
ventsi79 написа:Колега, до тази година се е плащал акциз за колите над 120 kW или 163 к.с., но тъй като в ЕС такова нещо няма от 2007, то и ние като част от ЕС го премахваме.От 2010 обаче на мястото на акциза се въвежда еко данък, който ще се плаща ежегодно за всички МПС-та.Знам че екотаксата се заплаща еднократно при регистрация на МПС-то, но екоданъка е нов и за това питам кой какво знае за него!She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
Търсих най-различни комбинации в правно-информационната система "Сиела": екоданък, еко данък, еко МПС, еко автомобил, сертификат Евро, 01.01.2010, 01 януари 2010 ... - НЯМА резултат, свързан с екоданъка. Или такъв данък не е гласуван, или трябва да се търси по други ключови думи. Глобалното търсене по текст в "Сиела" не е лесна задача - или ще ти изкара няколко хиляди резултата, ако търсиш по прекалено свободни критерии, или пък нито един, ако критериите са прекалено стриктни.Ако знаех евентуално кой закон е изменен или допълнен, би било много по-лесно да го намеря. В ЗМДТ няма нищо по въпроса.Ето какво намерих в "Закон за изменение и допълнение на закона за акцизите и данъчните складове": Обн. ДВ. бр.44 от 12 Юни 2009г. § 4. (В сила на 01.01.2010 г.) В глава втора раздел V "Автомобили" чл. 18 се отменя. Това е точно отмяната на акциза за мощните автомобили. Но в този държавен вестник няма нищо друго по въпроса за т.нар. ежегоден еко данък.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Аз съм съгласен общинския данък да бъде по критерий евро 1-5, ще бъде много по-коректно аз да плащам 180лв. а някоя изгнила жигула дето може да ти отрови живота да плаща 1000, защото сега плаща 10лв. а аз 140--Старата ръжда любов не хваща!--
156 sportwagon 1,9 jtd 115
ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар