Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Жълта фланелка за неграмотност

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

mnpenchev написа:
    Едно време, съм приписвал тетрадки за правописни грешки и грознопис, не казвам, че съм много грамотен но има постове, който ако бях модератор, щях директно да затривам. Не може на мнение с десет думи, в осем от тях да има по една или повече правописни грешки. Такива постове ме обиждат. За хора, завършили начално училище, няма оправдание за неграмотност, освен собствената им глупост.
    Подкрепям! Освен, че грамотността е отговорност към самият себе си е и отношение към останалите!
    Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Vladim написа:
      mnpenchev написа:
      Едно време, съм приписвал тетрадки за правописни грешки и грознопис, не казвам, че съм много грамотен но има постове, който ако бях модератор, щях директно да затривам. Не може на мнение с десет думи, в осем от тях да има по една или повече правописни грешки. Такива постове ме обиждат. За хора, завършили начално училище, няма оправдание за неграмотност, освен собствената им глупост.
      Подкрепям! Освен, че грамотността е отговорност към самият себе си е и отношение към останалите!
      Щом се подкрепяте защо не си купите зедно един тълковен речник? Там ще видите, че има два много близки като правопис глагола: прИписвам и прЕписвам. А също може да разберете защо в първото изречение предлогът "за" не е най-удачният вариант.
      like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Така е колега, прав си и си признавам грешките.

Коментар

Колега Пенчев, като филолог много държа на грамотното писане, но съм наясно, че това е постижимо за много малко хора. Езикът освен правила е и усет, чуство, дори дарба. Надявам се, че не си приел забележката ми като заяждане ( макар да признавам, че има поне 10% от него ) .Нека се поправяме, но да не се обиждаме.

Коментар

NikMar написа:
            Отдавна ме дразни неграмотността на някои хора и мислех че е само мен, на няколко пъти съм поправял такива грешки и някои хора го рабират, а други се обиждат за което не са прави. Радвам се че има и други мислещи като мен, така че аз съм твърдо ЗА таква тема и нека корегираните да не се сърдят а да се поучат от поправките ни. Едно са неволните грешки или пропуснати запетайки тук таме, но в един текст да пишеш 5 пъти една и съща грешка, това е НЕГРАМОТНОСТ.
            В интерес на истината всеки прави грешки :D Аз лично бях писал над 7г по чатовете на латиница и после много ми беше трудно до като отвикна с някой неща. Забелязвам, че някой хора както си говорят така и пишат. Мен лично ме е срам като правя грешки, но едно време като ме караха да уча аз спах по чиновете

Коментар

krasio_79bs написа:
              Колега "Malone", за първи път не одобрявам твое мнение или тема.Причините са:1.Противоречие с правилата на форума"1.2. Потребителските постове трябва да показват респект към другите потребители. Гневни или оскърбителни постове няма да бъдат толерирани."Пускането на такава тема и осмиването на правописа на част от потребителите за мен се приема като оскърбително.Едва ли има колега на който ще му е приятно да му се присмива цял форум за правописа.2.Все пак сме автомобилен форум3.Едва ли темата ще допринесе за подобряването на правописа.Да не забравяме че всеки си има силни и слаби страни като личност. Това ми е мнението за темата.
              Подкрепям. По-добре забелжката да се направи в конкретната тема, отколкото да се пуска нова осмиваща потребителите. Иначе и аз се дразня на правописа, най-вече на неправилната употребва на буквичката "й", ама какво да се прави.
              Bravo 1.6 16v 97г. + АГУ

Коментар

Vladim написа:
                tomazo написа:
                нещо по позитивно ако е няма ли да е по интересно превърнали сме се в нацията на черногледите
                Защо да бягаме от реалността не мога да разбера? Или... гузен негонен бяга? :D
                факт е ,че болшинството младежи и днескашни студенти са неграмотници отвсякъде но това е на тоталната лумпенизация на нацията а лично за мен особено в професионално отношение ,колкото по-тъп и неграмотен е човекът пред мен толквоа по-добре :D
                фиатче Браво 2.0

Коментар

Едно е да направиш неволна правописна грешка, друго е някой да чете и направо да се чуди какво си писал. То няма запетайки, точки, всичко разхвърляно, пет реда едно изречение и всяка втора дума с по 2-3 правописни грешки. Въпреки че е автомобилен форум, за мен е показване на неуважение. Сигурен съм, че 90% от неграмотно пишещите ако пишат внимателно - грешките им ще намалеят в пъти.А сега за неразбралите - превод:Аве то нали ако грешка понеже правиш и всички ’А!’ пък то дето нали и без зъпетейки, тоцхки, то бъркано и реда 5->1 изр. и фтора трета дума правогрешка и да ауто форум ама нали ти мене уважаваш ли ма?! то нали ако девет на десет негр. писачи фнимавът понеже грешки много малко.

Коментар

tomazo написа:
                    факт е ,че болшинството младежи и днескашни студенти са неграмотници отвсякъде но това е на тоталната лумпенизация на нацията а лично за мен особено в професионално отношение ,колкото по-тъп и неграмотен е човекът пред мен толквоа по-добре :D
                    Без нищо лично интересно ми е, какво работиш и, за какво професионално отношение иде реч? :D Също така мога да ти дам задачка... потърси болднатата дума в речника! :D @Lane Staley само не разбрах, защо си ме сложил в цитата си!? Също така защо изкривяваш темата? Ясно е, че едва ли има и 5% от хората тук, които пишат граматически вярно. Аз самият често се умотавам със запетаите. Но не става въпрос за препинателни знаци, а думи объркани поради неграмотност.
                    Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

tomazo написа:
                      Предполагам, че си изкарваш парите с игра на "тука има, тука нема" :D .
                      Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Vladim написа:
                        @Lane Staley само не разбрах, защо си ме сложил в цитата си!? Също така защо изкривяваш темата? Ясно е, че едва ли има и 5% от хората тук, които пишат граматически вярно. Аз самият често се умотавам със запетаите. Но не става въпрос за препинателни знаци, а думи объркани поради неграмотност.
                        Защото подкрепяш човек, който обвинява другите в неграмотност, а сам допуска елементарна грешка. А ти щом си прочел поста и се съгласяваш с нещо което, написано по този начин, не носи никакъв смисъл, значи също не си усетил грешката. Но подкрепяш, че другите са неграмотни и/или глупави.И как изкривявам темата? Като посочвам грешките на онези, които наричат другите неграмотни?

Коментар

За "изядени" и разменени букви в писането немога да приема че е неграмотност, просто не е доогледан текста преди изпращането му.
                          FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
                          Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

NikMar написа:
                            За "изядени" и разменени букви в писането немога да приема че е неграмотност, просто не е доогледан текста преди изпращането му.
                            Абсолютно съм съгласен. Забележките които съм направил, на теб и на колегата, не са за това. При теб беше неправилно написана дума и 4 запетаи. Впрочем в последния си пост отново си изял една запетая, а правилното изписване е "не знам". Благодаря за вниманието.

Коментар

Vladim написа:
                              tomazo написа:
                              Без нищо лично интересно ми е, какво работиш и, за какво професионално отношение иде реч? :D Също така мога да ти дам задачка... потърси болднатата дума в речника! :D @Lane Staley само не разбрах, защо си ме сложил в цитата си!? Също така защо изкривяваш темата? Ясно е, че едва ли има и 5% от хората тук, които пишат граматически вярно. Аз самият често се умотавам със запетаите. Но не става въпрос за препинателни знаци, а думи объркани поради неграмотност.
                              всичко е написано умишлено иначе цял живот с измами , хазарт и комар не му я мястото тук за биографии след години може :D
                              фиатче Браво 2.0

Коментар

snake написа:
                                tomazo написа:
                                Предполагам, че си изкарваш парите с игра на "тука има, тука нема" :D .
                                ее това като беше актуално ,когато съм бил на 7-8 години ,ходехме на кирков да играем ама ни гонеха да ни бият тогава .но наистина каде билето тикето беше основата
                                фиатче Браво 2.0

Коментар

Working...
                                X