mnpenchev написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Жълта фланелка за неграмотност
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Vladim написа:mnpenchev написа:Едно време, съм приписвал тетрадки за правописни грешки и грознопис, не казвам, че съм много грамотен но има постове, който ако бях модератор, щях директно да затривам. Не може на мнение с десет думи, в осем от тях да има по една или повече правописни грешки. Такива постове ме обиждат. За хора, завършили начално училище, няма оправдание за неграмотност, освен собствената им глупост.like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
mnpenchev
-
Колега Пенчев, като филолог много държа на грамотното писане, но съм наясно, че това е постижимо за много малко хора. Езикът освен правила е и усет, чуство, дори дарба. Надявам се, че не си приел забележката ми като заяждане ( макар да признавам, че има поне 10% от него ) .Нека се поправяме, но да не се обиждаме.like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
NikMar написа:Отдавна ме дразни неграмотността на някои хора и мислех че е само мен, на няколко пъти съм поправял такива грешки и някои хора го рабират, а други се обиждат за което не са прави. Радвам се че има и други мислещи като мен, така че аз съм твърдо ЗА таква тема и нека корегираните да не се сърдят а да се поучат от поправките ни. Едно са неволните грешки или пропуснати запетайки тук таме, но в един текст да пишеш 5 пъти една и съща грешка, това е НЕГРАМОТНОСТ.
Коментар
-
krasio_79bs написа:Колега "Malone", за първи път не одобрявам твое мнение или тема.Причините са:1.Противоречие с правилата на форума"1.2. Потребителските постове трябва да показват респект към другите потребители. Гневни или оскърбителни постове няма да бъдат толерирани."Пускането на такава тема и осмиването на правописа на част от потребителите за мен се приема като оскърбително.Едва ли има колега на който ще му е приятно да му се присмива цял форум за правописа.2.Все пак сме автомобилен форум3.Едва ли темата ще допринесе за подобряването на правописа.Да не забравяме че всеки си има силни и слаби страни като личност. Това ми е мнението за темата.Bravo 1.6 16v 97г. + АГУ
Коментар
-
Vladim написа:tomazo написа:нещо по позитивно ако е няма ли да е по интересно превърнали сме се в нацията на черногледитефиатче Браво 2.0
Коментар
-
Едно е да направиш неволна правописна грешка, друго е някой да чете и направо да се чуди какво си писал. То няма запетайки, точки, всичко разхвърляно, пет реда едно изречение и всяка втора дума с по 2-3 правописни грешки. Въпреки че е автомобилен форум, за мен е показване на неуважение. Сигурен съм, че 90% от неграмотно пишещите ако пишат внимателно - грешките им ще намалеят в пъти.А сега за неразбралите - превод:Аве то нали ако грешка понеже правиш и всички ’А!’ пък то дето нали и без зъпетейки, тоцхки, то бъркано и реда 5->1 изр. и фтора трета дума правогрешка и да ауто форум ама нали ти мене уважаваш ли ма?! то нали ако девет на десет негр. писачи фнимавът понеже грешки много малко.
Коментар
-
tomazo написа:факт е ,че болшинството младежи и днескашни студенти са неграмотници отвсякъде но това е на тоталната лумпенизация на нацията а лично за мен особено в професионално отношение ,колкото по-тъп и неграмотен е човекът пред мен толквоа по-добре :DFrontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
tomazo написа:факт е ,че болшинството младежи и днескашни студенти са неграмотници отвсякъде но това е на тоталната лумпенизация на нацията а лично за мен особено в професионално отношение ,колкото по-тъп и неграмотен е човекът пред мен толквоа по-добре :DTonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Vladim написа:@Lane Staley само не разбрах, защо си ме сложил в цитата си!? Също така защо изкривяваш темата? Ясно е, че едва ли има и 5% от хората тук, които пишат граматически вярно. Аз самият често се умотавам със запетаите. Но не става въпрос за препинателни знаци, а думи объркани поради неграмотност.like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
За "изядени" и разменени букви в писането немога да приема че е неграмотност, просто не е доогледан текста преди изпращането му.FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
-
NikMar написа:За "изядени" и разменени букви в писането немога да приема че е неграмотност, просто не е доогледан текста преди изпращането му.like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
Vladim написа:tomazo написа:факт е ,че болшинството младежи и днескашни студенти са неграмотници отвсякъде но това е на тоталната лумпенизация на нацията а лично за мен особено в професионално отношение ,колкото по-тъп и неграмотен е човекът пред мен толквоа по-добре :Dфиатче Браво 2.0
Коментар
-
snake написа:tomazo написа:факт е ,че болшинството младежи и днескашни студенти са неграмотници отвсякъде но това е на тоталната лумпенизация на нацията а лично за мен особено в професионално отношение ,колкото по-тъп и неграмотен е човекът пред мен толквоа по-добре :Dфиатче Браво 2.0
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар