Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как се засича скороста от камерите?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Коментар

Коментар

deadairplane написа:
        snake написа:
        Много се съмнявам, че на базата на разстояние, изминато за 1/10 от секундата, може да се пресметне скоростта с необходимата точност. Тези камери да не са като "ястребовото око" в тениса и с точност до милиметър да измерват разстоянието ?
        Достатъчно е да имат шаблон със скоростите които са за различните наказания и готово. Иначе 50 км/ч се равняват на 13,888 метра за секунда, ако ограничението е 40 а ти си изминал 14 метра за 2 снимки, при една снимка за секунда си за акт. достатъчно е да измерят дължината на линиите на маркировката, на това място и е може да се изчисли много точно. Тука не е неубходимо да е точно до последния милиметърм защото става въпрос за десетки метри, и няколко хилядни от процента грешка няма да са от значение.
        Аз казах, че ако за мярка се вземе разстоянието, изминато за 1/10 от секундата, се съмнявам, че скоростта може да се пресметне с необходимата точност. Казах го наизуст, но да проверим. При 40 км/ч за 1/10 от секундата се изминават 1.11 метра. При 50 км./ч за 1/10 от секундата се изминават 1.39 метра. Дали камерата може да хване разликата между 1.11 и 1.39 метра ?
        Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Скоростта на снимане определя максималната скорост която може да бъде засечена от камери действащи по посоченият принцип на действие. Т.е. дали ще има 2 съседни снимки на който да бъде показан даденият обект. Самата точност на отчитане на скоростта зависи от резолюцията на снимката, а не от това колко кадъра в секунда снима.Предполагам, че самото отчитане за превишаване на скоростта е автоматично, но разпознаването на номера става на "ръка".Алтернатива на засичането на скоростта (шеговито предположение) е да се прави само 1 снимка с голямо време на експозиция - колкото по-размазана е снимката, толкова по-бързо си карал :D
          FIAT Marea 1.9 JTD HLX

Коментар

Е 30 сантиметра, ега не ги хване, е*а я у камерата. За да е по-точно - снимките може да са през 1/5 , вместо през 1/10. Така - вместо 1.11 или 1.39 метра, ще изминеш 2.22, или 2.78 метра. Ако и 46 см не може да ги хване камерата - то наистина - е*а я у камерата!Lane Staley - в много голяма грешка си, че ако ускоряваш от 20 до 40, може да те снима и да изчисли че си с превишена скорост. Май е време да се върнем в седми клас, да влезем в час по физика, и да се сетим как точно се смяташе скорост, и как - ускорение. Теоретично и на практика е напълно невъзможно да изминеш повече разстояние , ако ускоряваш от 0 до 50, било то и за 1/10 от секундата, отколкото ако се движиш с постоянна скорост 50 км/ч. Елементарно - за 1/10 време се движиш постоянно с 50, и за 1/10 се движиш с променяща се скорост от 0, до 50. Е, кога ще изминем повече път?

Коментар

ogi28b написа:
              Е 30 сантиметра, ега не ги хване, е*а я у камерата. Lane Staley - в много голяма грешка си, че ако ускоряваш от 20 до 40, може да те снима и да изчисли че си с превишена скорост. Май е време да се върнем в седми клас, да влезем в час по физика, и да се сетим как точно се смяташе скорост, и как - ускорение. Теоретично и на практика е напълно невъзможно да изминеш повече разстояние , ако ускоряваш от 0 до 50, било то и за 1/10 от секундата, отколкото ако се движиш с постоянна скорост 50 км/ч. Елементарно - за 1/10 време се движиш постоянно с 50, и за 1/10 се движиш с променяща се скорост от 0, до 50. Е, кога ще изминем повече път?
              Идеята ми беше друга. Дали при кратък интервал на снимане, и при ускорение, което при автомобилите не е равноускорително, не може да има момент, в който изминаваш за този кратък интервал повече от "допустимото". Смятайки установявам, че не, но пък знае ли човек
              like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Lane Staley написа:
                ogi28b написа:
                Е 30 сантиметра, ега не ги хване, е*а я у камерата. Lane Staley - в много голяма грешка си, че ако ускоряваш от 20 до 40, може да те снима и да изчисли че си с превишена скорост. Май е време да се върнем в седми клас, да влезем в час по физика, и да се сетим как точно се смяташе скорост, и как - ускорение. Теоретично и на практика е напълно невъзможно да изминеш повече разстояние , ако ускоряваш от 0 до 50, било то и за 1/10 от секундата, отколкото ако се движиш с постоянна скорост 50 км/ч. Елементарно - за 1/10 време се движиш постоянно с 50, и за 1/10 се движиш с променяща се скорост от 0, до 50. Е, кога ще изминем повече път?
                Идеята ми беше друга. Дали при кратък интервал на снимане, и при ускорение, което при автомобилите не е равноускорително, не може да има момент, в който изминаваш за този кратък интервал повече от "допустимото". Смятайки установявам, че не, но пък знае ли човек
                Идеята е добра, но ако това се случи - това означава че в даден кратък интервал по време на това ускорение си се движел с над 40. Просто не може да ускоряваш до от 20 до 40, но да си се движел с 60, дори и за стотна от секундата. Значи си ускорявал до 60, после си забавял.

Коментар

http://www.radar-detectors.co.uk/spe...-work.aspxза съжаление нямам време да го преведа, но за тези които могат, може да е интересно да прочетат принципите на работа на различните типове камери.
                  Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

ogi28b написа:
                    Е 30 сантиметра, ега не ги хване, е*а я у камерата. За да е по-точно - снимките може да са през 1/5 , вместо през 1/10. Така - вместо 1.11 или 1.39 метра, ще изминеш 2.22, или 2.78 метра. Ако и 46 см не може да ги хване камерата - то наистина - е*а я у камерата!...
                    Това е статична камера, която снима под променящ се ъгъл движещ се обект, а не фотофиниш в леката атлетика. Чисто теоретично не съм наясно доколко достоверно може да е такова измерване на скоростта. Иначе S=V.t я знам :D .
                    Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Леко страни от темата, до сега чувам от 3-4 души, че като са ги снимали полицай с радар-камера в патрулката и ги спират, и им показжат снимките, всички шофьори и пасажери са ухилини. :D Та смейте се като превишавате скоростта, снимат ВИ!П.П. Сигурно камерата е настроена с вълните на радиото и подсъзнателно ни казва "Зелеееееее" :D (трябва да намаля кафетата рано сутрин) Yellow_Flash_Colorz_PDT_45
                      MB 280 S W108 67' - pickUp
                      MB 450 SEL 6.9 W116 75' - RESTORATION
                      ex.VWPOLO6N1 95'; Fiat Bravo 1.8 GT 95'
                      Now : private - MB 230 CE Sportline W124 89' - Black Dream
                      office - Skoda Fabia HTP 1.2 04' - Blue Kid

Коментар

Ето малко повече уточняваща информация относно начина на работа на стационарните камери на КАТ-http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=166967И още една полезна статия по въпроса свързан с камерите-http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=292415
                        FIAT FORUM BULGARIA
                        Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Re: Как се засича скороста от камерите?

dudulia написа:
                          Колеги онзи ден се натъкнах на една камера между Ст.Загора и Нова Загора.Карах си спокойно с включен антирадар и в един момент Yellow_Flash_Colorz_PDT_10 гледам камера.Радардетектора не даде сигнал.Сигурно са ме снимали с 20-тина км отгоре.Та въпроса ми е това чудо на техниката на какъв принцип работи?В Германия веднага разбираш,че са те снимали,защото бляска супер силно и няма как да не разбереш,че си заснет.
                          Като оставим настрана всички останали коментари...Колега, дано да са те хванали САМО на тази камера, щото по този път има още няколко Едната е в с.Подслон, другата е на входа на Нова Загора - забучена между рекламните пана срещу "Happy", а ако си продължил по-нататък - има и една в с.Съдиево. За стационарните камери доста сме писали във форума. 50% от тях са само празни кутии. Само че никой не знае кои са тези 50% Брат ми пътува 2 пъти поне седмично по този път (Сливен-Пловдив), и досега не е получавал фиш или акт от тези камери. Той ги знае де, ама сигурно все някога ги е забравил

Коментар

snake написа:
                            ... Тези камери да не са като "ястребовото око" в тениса и с точност до милиметър да измерват разстоянието ?
                            Ястребовото око за мен не е еталон за никаква точност. Даже мисля, че операторите си натаманяват, какво да покажат, на момента, струва ми се даже ръчно, с трепереща ръка. Тъй като, както знаете, съм голям фен на тениса и не пропускам голям турнир, многократно се убеждавам, че това, което дават, снимано от "ястребовото око", няма нищо общо с действителността. Там поне има много линии, които даже и окото може да използва като отправна точка, за да ти е ясно, че те мятат по тополите. Неслучайно и Роджър Федерер е толкова против това нововъведение. :D
                            Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

А аз да задам друг въпрос относно употребата на въпросните камери.Колко често, кога и дали въобще са минали задължителните замервания за правилна работоспособност?По закон върху измервателния корпус на уреда, с който се установява превишаването на скоростта трябва да има номера, датата на минаване на преглед, датата до която важи този преглед и т.н.Този въпрос отива към друга посока на темата, ама все пак е важно да се знае. Ако някой има някаква информация по този въпрос нека сподели.
                              A20DTH ЖТД ама не баш
                              1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                              Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Re: Как се засича скороста от камерите?

Immortal написа:
                                dudulia написа:
                                Колеги онзи ден се натъкнах на една камера между Ст.Загора и Нова Загора.Карах си спокойно с включен антирадар и в един момент Yellow_Flash_Colorz_PDT_10 гледам камера.Радардетектора не даде сигнал.Сигурно са ме снимали с 20-тина км отгоре.Та въпроса ми е това чудо на техниката на какъв принцип работи?В Германия веднага разбираш,че са те снимали,защото бляска супер силно и няма как да не разбереш,че си заснет.
                                Като оставим настрана всички останали коментари...Колега, дано да са те хванали САМО на тази камера, щото по този път има още няколко Едната е в с.Подслон, другата е на входа на Нова Загора - забучена между рекламните пана срещу "Happy", а ако си продължил по-нататък - има и една в с.Съдиево. За стационарните камери доста сме писали във форума. 50% от тях са само празни кутии. Само че никой не знае кои са тези 50% Брат ми пътува 2 пъти поне седмично по този път (Сливен-Пловдив), и досега не е получавал фиш или акт от тези камери. Той ги знае де, ама сигурно все някога ги е забравил
                                Ами то ще се разбере скоро време дали са ме хванали или не.Ако са ме хванали,колата не е на мое име и е управлявана от племеника на баша ми от "Дания")Айде да му пратят честитка на него :D
                                Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
                                Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Working...
                                X