Колеги онзи ден се натъкнах на една камера между Ст.Загора и Нова Загора.Карах си спокойно с включен антирадар и в един момент Yellow_Flash_Colorz_PDT_10 гледам камера.Радардетектора не даде сигнал.Сигурно са ме снимали с 20-тина км отгоре.Та въпроса ми е това чудо на техниката на какъв принцип работи?В Германия веднага разбираш,че са те снимали,защото бляска супер силно и няма как да не разбереш,че си заснет.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как се засича скороста от камерите?
Collapse
X
-
ogi28b написа:Е не помна в коя тема беше, вчера или онзи ден някой го каза - камерата снима Х кадъра в секунда, и има маркери за разстояние, които би трябвало да се виждат на снимката. Ако за 1/10, или 1/25 от секундата си изминал еди колко си метра, то ЕС Е РАВНО НА ВЕ ПО ТЕ, или ВЕ Е РАВНО НА ЕС ВЪРХУ ТЕ.?
Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
snake написа:ogi28b написа:Е не помна в коя тема беше, вчера или онзи ден някой го каза - камерата снима Х кадъра в секунда, и има маркери за разстояние, които би трябвало да се виждат на снимката. Ако за 1/10, или 1/25 от секундата си изминал еди колко си метра, то ЕС Е РАВНО НА ВЕ ПО ТЕ, или ВЕ Е РАВНО НА ЕС ВЪРХУ ТЕ.?
like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
snake написа:ogi28b написа:Е не помна в коя тема беше, вчера или онзи ден някой го каза - камерата снима Х кадъра в секунда, и има маркери за разстояние, които би трябвало да се виждат на снимката. Ако за 1/10, или 1/25 от секундата си изминал еди колко си метра, то ЕС Е РАВНО НА ВЕ ПО ТЕ, или ВЕ Е РАВНО НА ЕС ВЪРХУ ТЕ.?
Fiat Bravo 1.6 99г. - Г.И.
Fiat Stilo 1.6 02г. - Г.И.
Коментар
-
Ако засичането става на принципа на преместването на колата в кадъра тези камери трябва да струват по сто хиляди евро най-малко! Защо ли? Първо за да се заснеме номера на кола при ниска осветеност тези камери освен инфрачервено осветление трябва да разполагат с опцията за бърза скорост на снимане. Сами знаете, какво се получава, като снимате движещите се обекти на по-тъмно без светкавица. Високосоростните качествени камери, които едновременно с това са добре просветлен обектив са доста скъпи. Следва другият проблем... точното определяне на обекта, който да се следи. Хайде това да кажем, че не е толкова трудно. Какво се случва, ако няколко коли една след друга се движат в трите ленти н а Цариградско шосе например? Много по-лесно и евтино е към камерата да има свързан радар, който просто при превишаване на скоростта да прави снимка на харддиск.Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Lane Staley написа:И аз така мисля. То реално можеш да те щракне като ускоряваш от 20 до 40, да не си в нарушение, но изчислявайки разстоянието изминато за кратък период от време може да даде феноменални стойности... Или греша?The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
tomny написа:И как ще докажат точно коя от 5-те, например, коли на снимката е превишила скоростта?Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Re: Как се засича скороста от камерите?
dudulia написа:Колеги онзи ден се натъкнах на една камера между Ст.Загора и Нова Загора.Карах си спокойно с включен антирадар и в един момент Yellow_Flash_Colorz_PDT_10 гледам камера.Радардетектора не даде сигнал.Сигурно са ме снимали с 20-тина км отгоре.Та въпроса ми е това чудо на техниката на какъв принцип работи?В Германия веднага разбираш,че са те снимали,защото бляска супер силно и няма как да не разбереш,че си заснет.FIAT Stilo 1.9 Jtd
Коментар
-
Всъщност това за снимките и измерването на скоростта по тях го казах аз, като се опитах да възпроизведа по спомени какво е казал Пинко.Ще ме прощавате за заблудата в която Ви въведох.Ето оригинала на мнението от : http://clubalfaromeo.com/forum/showt...page=8Пост 119Камерите на Цариградско и Вапцаров вече работят, но даже и най-добрите радар-детектори не ги ловят - явно действат с ултразвуково меренеТака че не разчитайте на радар-детекторите си - проверено е, че и най-високия номер и клас Кобра, Ескорт, Белтроникс и Уистлър мълчат като пукъли
Коментар
-
Re: Как се засича скороста от камерите?
cekop написа:Просто кутията е била празна (без камера)Онзи ден някакви хора човърката отзад камерата на Цариградско така, че след спирката на Окръжна болница посока Метро не натискайте газта!
Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар