Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Помогнете откраднаха ми Браво 1.8 16в

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ами пиши във жалбата в полицията че имаш сериозни основания да се съмняваш че са ти я откраднали заради автокаското. Което си е форма на изнудване.И си следи обявите за продажба на фиати и на части за фиати. Което пък си е точно работа на разследващите. Интересувай се какво точно правят за да ти намерят колата и какъв резултат има до момента.
    Bravo 1.6 / 16

Коментар

snake написа:
      Не виждам за какво да го наказват застрахователите. Човекът е имал каско на разсрочено плащане, те са си получили поне една вноска при сключване на застраховката, тяхното не се губи. Няма следваща вноска - застраховката се разваля. Аз съм искрено учуден, че се крадат и фиати. Нито откуп може да се иска за кола, която струва по-малко от 3000 лв., нито си струва усилията и рисковете да се разглобява и продава на части - я спечелят 500 лв, я не. По-скоро някой я е взел да се повози и ще я намерят изоставена след ден два, ако има късмет някой бдителен човек да се обади. Защото има и куриозни случаи: на мои колеги им бяха откраднали колата, някаква непретенциозна беше, не помня марката. Оказа се, че 2 години е стояла на паркинга на някакъв блок и чак тогава е направила впечатление на някой, който се е обадил в полицията. Естествено беше без акумулатор и музика, гумите бяха станали на нищо.
      Ами то не става въпрос, че застрахователите са ощетени в случая, а че просто човека е решил да не им цака кинти и да рискува... а кражбата е предупреждение, като си купиш друга кола, да не решаваш вече да рискуваш, а да цакаш и да ти е мирна главата... и не само, че няма да забравиш да си платиш вноската, а ще бързаш предварително.
      Fiat Croma 1.9 16v Mjet автомат

Коментар

Immortal написа:
        щото мутренските времена се връщат.
        Аз не помня да са си отивали.
        Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
        ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

noriaga написа:
          snake написа:
          Не виждам за какво да го наказват застрахователите. Човекът е имал каско на разсрочено плащане, те са си получили поне една вноска при сключване на застраховката, тяхното не се губи. Няма следваща вноска - застраховката се разваля. Аз съм искрено учуден, че се крадат и фиати. Нито откуп може да се иска за кола, която струва по-малко от 3000 лв., нито си струва усилията и рисковете да се разглобява и продава на части - я спечелят 500 лв, я не. По-скоро някой я е взел да се повози и ще я намерят изоставена след ден два, ако има късмет някой бдителен човек да се обади. Защото има и куриозни случаи: на мои колеги им бяха откраднали колата, някаква непретенциозна беше, не помня марката. Оказа се, че 2 години е стояла на паркинга на някакъв блок и чак тогава е направила впечатление на някой, който се е обадил в полицията. Естествено беше без акумулатор и музика, гумите бяха станали на нищо.
          Ами то не става въпрос, че застрахователите са ощетени в случая, а че просто човека е решил да не им цака кинти и да рискува... а кражбата е предупреждение, като си купиш друга кола, да не решаваш вече да рискуваш, а да цакаш и да ти е мирна главата... и не само, че няма да забравиш да си платиш вноската, а ще бързаш предварително.
          Ти някога правил ли си Автокаско на вноски ? За какви предупреждения приказваш ? Каско на вноски - застрахователят изплаща обезщетение за каквото и да е застрахователно събитие САМО, ако довнесеш остатъка до цялата сума на застраховката. Така че той вече си е прибрал 100-ина лв. от първата вноска, това е чиста печалба, без никакъв риск. Няма втора вноска, застраховката се разваля и първата вноска остава в полза на застрахователя.
          Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

И аз не виждам причина застрахователят да краде кола за неплатени вноски. По-вероятно е служители да цакат информация на крадците за неплатени вноски по каско. Според мен колата е открадната за части - прекалено голям е риска за откуп, който, като се има предвид цената на колата, едва ли ще е за повече от 1000.
            Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Ми то сега, според мен, има доста фиати, които се продават на части.Само в нашия форум като влезеш.. Да спечелят, колко да спечелят от на части... Пък и не мисля, че туко-тъй може да се задигне Фиат - нали има там кодове, които се четат при запалване от ключа и т.н. Имам предвид, че не всеки може да си взлезе и да си тръгне.Знае ли човек... Не знам колегата дали си е заключвал волана - аз моя винаги.Навивам волана доста и го заключвам. Не знам колко бързо става отключването на волан без ключ де...
              Браво 1.6 16v 1996
              Рено Лагуна 2 1.9 dCI.

Коментар

Към коя фирма беше Каското ти?
                F31 BMW 320d

Коментар

snake написа:
                  noriaga написа:
                  snake написа:
                  Ти някога правил ли си Автокаско на вноски ? За какви предупреждения приказваш ? Каско на вноски - застрахователят изплаща обезщетение за каквото и да е застрахователно събитие САМО, ако довнесеш остатъка до цялата сума на застраховката. Така че той вече си е прибрал 100-ина лв. от първата вноска, това е чиста печалба, без никакъв риск. Няма втора вноска, застраховката се разваля и първата вноска остава в полза на застрахователя.
                  Snake май не си разбрал изобщо това което съм написал ..... Идеята ми е, че когато си направил вече автокаско, не става въпрос дали е на вноски или не и в един момент решиш, че вече няма да подновяваш застраховката, а ще си караш ей така без каско, ти крадат колата за да знаеш за в бъдеще да не се правиш на интересен, а винаги да имаш каско... защото ще си останеш без кола... аз лично познавам 2-ма човека, на които след изтичане на каско и неподновяването му, колите са им изчезнали. И кражбата е не за да спечелят самите застрахователи, а за предупреждение да знаеш за в бъдеще да не оставаш без каско... сега мисля, че по разбираемо съм го написал.
                  Fiat Croma 1.9 16v Mjet автомат

Коментар

Преди схемата беше следната: имаш каско - ок. Решаваш, че повече няма да я застраховаш - след една седмица колата ти изчезва. После ти звънят и за 1000 лева ти я връщат. Ти си преценяваш ще я застраховаш ли пак или не. Сега не знам съществува ли подобна практика. Обаче поради ниската сравнително стойност на колата, по-скоро или са някои дето ще се повозят и ще я зарежат или ще я използват за престъпление.
                    The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

noriaga написа:
                      Snake май не си разбрал изобщо това което съм написал ..... Идеята ми е, че когато си направил вече автокаско, не става въпрос дали е на вноски или не и в един момент решиш, че вече няма да подновяваш застраховката, а ще си караш ей така без каско, ти крадат колата за да знаеш за в бъдеще да не се правиш на интересен, а винаги да имаш каско... защото ще си останеш без кола... аз лично познавам 2-ма човека, на които след изтичане на каско и неподновяването му, колите са им изчезнали. И кражбата е не за да спечелят самите застрахователи, а за предупреждение да знаеш за в бъдеще да не оставаш без каско... сега мисля, че по разбираемо съм го написал.
                      Това беше много отдавна, когато лепяха онези стикери с лъвовете. Когато девиза на застрахователите беше: "Елате вие, за да не дойдем ние". Но всеки си има право на мнение. Аз лично мисля, че насочвате колегата в неправилна посока, но ...
                      Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Тurbodieselcomby написа:
                        Към коя фирма беше Каското ти?
                        Към Армеец.
                        Не е важно колко ти е бърза колата, а колко бързо тръгваш!!!

Коментар

Immortal написа:
                          Ползата на застрахователите ще е следващия път да не пропуска да плати вноска Не знам, това бяха похвати от мутренските години. Отдавна не се е случвало нещо подобно, но то и кражбите на джанти и чистачки ги бяхме позабравили, но сега пак се почнаха...Не написах още един вариант - да са я взели хлапета да се повозят и да я намерят някъде изоставена с празен резервоар. Дано да се намери колата.
                          Този вариант колега ще е най-хубав за мен, защото в нея имаше бензин , за около 100км ,но се съмнявам... Благодаря на всички ви , за съветите и идеите.
                          Не е важно колко ти е бърза колата, а колко бързо тръгваш!!!

Коментар

Бях чувал за Бул Инс, че така се случва, но и Армеец са им "роднини".
                            F31 BMW 320d

Коментар

Тurbodieselcomby написа:
                              Бях чувал за Бул Инс, че така се случва, но и Армеец са им "роднини".
                              Миналата година правих каско чрез търговец с обява във форума. По някаква причина полицата ми не беше отчетена, и все едно нямах каско, според булинс. Не ми откраднаха колата, а за това че все едно съм нямал каско - разбрах като отидох да плащам втората вноска, и от там вече нещата се оправиха.

Коментар

А защо си мислите, че не ги крадат за части или пак щото са ефтини? Вечерта на 05.12.2008 година мой приятел се прибира от София, паркира VW Golf 4 GTI 1.8T и на сутринта намира само ключалката на парчета на земята. Колата са е следили, таман и обу новите зимни гумета и качи прилична музика. Поне каското му се отчетоха. А иначе последния куриоз - Голям товарен камион, 2 метални талпи и с бутане 4-5 мангала качват Опел вътре? Ем ? Всичко може да е, искренно се надявам да ти се открие колата, аз затова уважавам платените паркинги.
                                MB 280 S W108 67' - pickUp
                                MB 450 SEL 6.9 W116 75' - RESTORATION
                                ex.VWPOLO6N1 95'; Fiat Bravo 1.8 GT 95'
                                Now : private - MB 230 CE Sportline W124 89' - Black Dream
                                office - Skoda Fabia HTP 1.2 04' - Blue Kid

Коментар

Working...
                                X