Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Имаме ли колега часовникар или който разбира от моделите им.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

колегата тва и писа olimpus e pozna no makroto hi4 go nqma.4asovnika e ot po skapite repliki ne e ot 17lv 6te vidq nqkoi s po dobar fotoaparat! със малко емтокони на човече което показва ОК

Коментар

Хуу ве да го ева, а аз си купих чудна реплика (менте де) на Вашерон Константин - като го изнамеря къде съм го заврял - ще пусна снимки за отявлените познавачи. Явно е мега модерно да се носят "псевдо" маркови часовници. Аз предпочитам като Оги да съм с часовник Q&Q или Касио вместо да нося менте...? Кого залъгваме? Себе си? Околните? Това е типично снобарко мислене "Аз може да нямам кинти за Бритлинг, но ще нося реплика...". Хората, които носят ИСТИНСКИ Бритлинг - ще различат ментето само с един поглед... Глупаво е някак си... А аз все още си мечтая за джобния Зенит на дядо ми...
      Steliyan's Life!
      FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Maрката на часовника рядко има значение, в 88 % от случаите само ти можеш да я прочетеш. Тя е за твое лично удовлетворение и удоволствие. Това което виждат всички останали е дизайн, дали струва 50 или 500 000 лв. часовника, човек трудно ще познае. А пък и човека отстрани издава Yellow_Flash_Colorz_PDT_05
        Impossible is nothing !

Коментар

Не е ли по-добре да се вземе нещо с гаранция, като това за 184 лв. примерно: http://www.watchesbg.com/catalog/pro...roducts_id=950 В сайта на Candino го няма този модел конкретно, може би е стар дизайн или са го свалили от "поточната линия"
          Fiat Bravo TD 100, 1998 г.
          Ауди 80 1.6, 101 кс, 1994 г.

Коментар

undermind написа:
            Maрката на часовника рядко има значение, в 88 % от случаите само ти можеш да я прочетеш. Тя е за твое лично удовлетворение и удоволствие. Това което виждат всички останали е дизайн, дали струва 50 или 500 000 лв. часовника, човек трудно ще познае. А пък и човека отстрани издава Yellow_Flash_Colorz_PDT_05
            Репликата приятелю не и е целта да е "дизайнерска", а да е точно копие на конкретен модел на скъпа марка...Значи - ако аз нося Q&Q и съм с дрехи на обща стойност 100лв - няма да ми обърнат особено кофти внимание, но ако нося "Бритлинг" и нося същите дрехи - всеки ще познае, че Бритлинг-а всъщност е менте и ще се проваля в очите на хората. А както казах по-рано, всеки на който му пука за марката - ще познае модела/ментето от пръв поглед. Не може да караш Мерцедес ML63 AMG и да спреш на бензионостанцията за да заредиш за 10лв... Разбери ме правилно - всеки, който носи менте - не го носи щото му е приятно само на него, а защото иска да впечатли - да не мислиш, че 500 грама златен ланец са приятни за носене? Но отстрани хората казват "Брей, ский ква верига носи тоя"...
            Steliyan's Life!

Коментар

jenshen73 написа:
              Репликата приятелю не и е целта да е "дизайнерска", а да е точно копие на конкретен модел на скъпа марка...Значи - ако аз нося Q&Q и съм с дрехи на обща стойност 100лв - няма да ми обърнат особено кофти внимание, но ако нося "Бритлинг" и нося същите дрехи - всеки ще познае, че Бритлинг-а всъщност е менте и ще се проваля в очите на хората. А както казах по-рано, всеки на който му пука за марката - ще познае модела/ментето от пръв поглед. Не може да караш Мерцедес ML63 AMG и да спреш на бензионостанцията за да заредиш за 10лв... Разбери ме правилно - всеки, който носи менте - не го носи щото му е приятно само на него, а защото иска да впечатли - да не мислиш, че 500 грама златен ланец са приятни за носене? Но отстрани хората казват "Брей, ский ква верига носи тоя"...
              Тотално съм НЕсъглассен ! Защо ? Защото, като маняк на тема часовници, разбира се имам и Касио ... е извинявай, ама златните модели на касио ... то е едно златно, та таковата си е таковало ... Като взема реплика - не целя някой да ми повярва, че Вашерон Константин-а ми е за 124 800 евро, а карам Пунто разбираш ли ... Моделите на Касио, които да ме впечатлят са адски малко ... и пак имат косури ... макар и оригинални ... виж на друго мнение съм да си взема нещо от Гюлян за 300 лева примерно и да си е истинско ... примерно имам един Пиер Карден ... Онзи ден на майка ми за подарък пък взех някакъв дизайнерски Есприт ... ама не върви да и подаря реплика ... Лично аз не намирам разлика в качеството на Вашерон Константина и на Пиер Карден-а ... да не говорим за Ролекса, на който имам реплика ... идеален Та съвета ми е вместо другия път да си вземеш Касио за 100 лв. дай още 100 и си вземи или реплика или нещо читаво ... Касио не е часовник ... изостава ... неудобен ми е на ръката ... а бе ... не е часовник ...П.С. Чакам снимки да видя Вашерон Константин-а
              Fiat Forum Bulgaria

Прекаленият светец и богу не е драг !

Коментар

jenshen73 написа:
                undermind написа:
                Понеже леко се пообърках от многото исписани думи, ще си позволя да го кажа просто - така както аз го разбирам. Разбрах какво искаш да ми кажеш и съм съгласен, аз имам само 2 часовника, един спортен и един по-официален. Много се радвам, че ги имам, много ми харесват, въпреки че повечето хора не са чували марките. И аз винаги предпочитам оригинала, то е ясно. Затова като имам възможност, взимам оригинален, като нямам - не се залъгвам с реплики. Както каза и колегата , не може да си с 200-300 000 еврА на ръката и да слезнеш от трамвая примерно :D Оригинал или нищо бих казал аз
                Impossible is nothing !

Коментар

Ichkin написа:
                  ...П.С. Чакам снимки да видя Вашерон Константин-а
                  Ето снимките:Механизъм:Механизъм, пак:Кръста на закопчалката:Лицето на часовника:Месец след като се сдобих с това нещо - видях менте на ментето ако мога да се изразя така - същият този часовник със същата каишка, същите надписи отзад, но с батерийка... на скромната цена от 45лв. Менте като моето, но без инкрустацията на баласта в Интернет се продава за 300 пари...
                  Steliyan's Life!

Коментар

Класика ... е такива часовници обичам ... еми ... добър е Някакви оплакванния ? Механизма как е ... точно ли върви ?
                    Fiat Forum Bulgaria

Прекаленият светец и богу не е драг !

Коментар

Ichkin написа:
                      Класика ... е такива часовници обичам ... еми ... добър е Някакви оплакванния ? Механизма как е ... точно ли върви ?
                      Механизмът е перфектен, точността - хм, няма как да преценя дали цепи секундата, но за минутата гарантирам Купих го не заради името, а заради механизма - исках да имам евтин механичен часовник... В последствие разбрах, че всъщност дори е "марка" ... иначе си е тотално менте - Вашерон Константин нямат подобен модел, но този същия го има в 3 разновидности - бяла с черна каишка, жълта с черна и жълта с жълта каишка... Цената му от различни източници варира от 45 до 245лв, но аз лично съм платил 50лв. за него - за справка Q&Q със стрелки и батерийка струва 36 лв... Смятам, че не съм се "прекарал" кой знае колко
                      Steliyan's Life!

Коментар

undermind написа:
                        Не знам дали рядко, или често има значение марката, но почти всеки ме е питал какъв ми е часовника, а той реално погледнато не впечатлява с нищо особено. Cortebert Titan. Сверявам го точно 2 пъти в година, и то не защото не работи точно, а защото времето някак си се променя. Мисля че ако т. нар. реплика са толкова сполучливи - в часовникарските магазини масово щеше да има реплики, но на баснословни цени, и баровеца като брои 2 бона за часовник, после да казва - ето, аз нося константин, а всъщност носи тенекия със зъбни колела. Моя може също да е менте, нямам представа, но като го купувах, не ми каззаха "реплика" на Cortebert, ами ми казаха че е истински такъв. А аз го избрах не заради това че е много красив, или че е много тарикатски, ами заради това че е изцяло титаниев, и заради това, че дядо ми, лека му пръст, имаше джобен кортебер на 100 и няколко години, който работеше безупречно.

Коментар

Оги, според това, което пише у википедията за тая марка - явно носиш титаниево менте: http://en.wikipedia.org/wiki/Cort%C3...acturer%29От 1970 година насам фирмата НЕ произвежда под това име, а под името Персео и то рядко... Освен разбира се ако някой не е почнал да произвежда "оригинално" менте на Кортберт след 1970г... Знам ли...Аз за това след като се сдобих с тая жълта шарения се порових за малко информация и набързо разбрах, че "аха" съм направил сделка ... В интерес на истината не уважавам часовници с батерийка и стрелки - батерийките трябва да движат само часовници със цифрички.
                          Steliyan's Life!

Коментар

Вижте какво имам. Истински швейцарски позлатен часовник Britix. Купен е от прадядо ми преди повече от 50 г. от български колоездач, който е участвал на състезание във Франция. Преди няколко години успяхме да го накараме да заработи, но периодично спираше и сега никой не го носи.
                            Прикачени файлове
                            Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Значи имам титаниево менте! На моя пише Swiss MOde И е кварцов. Часовник с батерийка, тип "кварцов", ако е качествен е около 264.8 пъти по-точен от който и да е механичен.

Коментар

Mechanical Vs. Quartzhttp://www.timecafe.com/Mechanical_Quartz.htm
                                Ex Fiat 126P
                                Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
                                Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
                                Alfa Romeo 147 1.6 TS
                                Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

Working...
                                X