Значи видях една обява ,,Продавам/заменям реплика на часовник Breitling,,и линка http://www.tuning.bg/forum/viewtopic...1#p1666391та писах му на човека предложенито си,предложих му бартер тваhttp://www.tuning.bg/forum/viewtopic...Мисалта ми е ако има колега запознат или познавач на марки часовници да каже какъв е точно този,надежден ли е заслижава ли си и какво значи реплика на часовник Breitling.Благодаря предварително на отзовалите се.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Имаме ли колега часовникар или който разбира от моделите им.
Collapse
X
-
Re: Имаме ли колега часовникар или който разбира от моделите
vin_d написа:Значи видях една обява ,,Продавам/заменям реплика на часовник Breitling,,и линка http://www.tuning.bg/forum/viewtopic...1#p1666391та писах му на човека предложенито си,предложих му бартер тваhttp://www.tuning.bg/forum/viewtopic...Мисалта ми е ако има колега запознат или познавач на марки часовници да каже какъв е точно този,надежден ли е заслижава ли си и какво значи реплика на часовник Breitling.Благодаря предварително на отзовалите се.
-
Всички реплики са китайски ментета на оригинални часовници, независимо от къде са купени. Според мен не си заслужава, защото няма никаква гаранция, че утре няма да се повреди и ремонтът да ти струва колкото часовника. За репликите никой не може да ти каже колко са добри и надеждни - иначе Breitling оригиналът са добра марка и си заслужава парите, ако си ценител на часовниците.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
има реплики с ориг. швейцарски механизъм и са по над 2-3К лева :D а за 600-800 лева в Италия има такива ментета ,даже и часовникарите се бъркат .Но като цяло какво се занимавате с тия ментета ,другите можеш да заблудиш себе си НЕ p.s. колкото до часовника на снимката .точно снимките от които трябва да придобиеш що годе някаква представа са силно размазанифиатче Браво 2.0
Коментар
-
ele написа:Всички реплики са китайски ментета на оригинални часовници, независимо от къде са купени. Според мен не си заслужава, защото няма никаква гаранция, че утре няма да се повреди и ремонтът да ти струва колкото часовника. За репликите никой не може да ти каже колко са добри и надеждни - иначе Breitling оригиналът са добра марка и си заслужава парите, ако си ценител на часовниците.
Коментар
-
Вече 20 месеца ползвам часовници, които според продавача са оригинални "Jacques Lemans" и по принцип се произвеждат в Швейцария, но се сглобяват с японски машинки "Miyota" - дали е така и какво от това..... не знам Уж навсякъде много ги хвалят машинките, но аз не разбирам изобщо!Платих точно 400лв. за двата часовника и не съм имал абсолютно никакви проблеми с нито един от двата.На кафявия ми смениха една батерия по гаранция и това е....
Коментар
-
Така ... специално коментарът на еле ... не искам да го коментирам ... От реплика до реплика има разлика от тук до небето ... По принцип репликата на часовник трябва да значи, че часовника на външен вид е с най-малките детайли досущ като оригинала !Имам няколко реплики ... Най-старата ми е на един Ролекс ... самата реплика, корпусът и е правен от части на ролекс, механизмът просто е различен, но пак е швейцарски и ми струваше ... не малко пари ... но в сравнение с истинската цена от 18 000 евро ... мисля, че си заслужава ... часовника работи по-точно от компютъра, механизма работи 3 дни след като съм го носил без да му е нужно навиване, и е перфектен ... Почти съм сигурен, че в България са най-много 10 часовникарите, които ще познаят, че не е истински Ролекс ... и то след доста ръчкане под капачето отзад ... Имам и една друга реплика ... също адски сполучлива ... на Вашерон Константин ... адски изчистен часовник ... адски лек, с батерия ... Като цяло елементарен за правене на реплика ... да ама друг път ... Пак е правен с части от Вашерон Константин корпуса и се затваря само с преса ... Отидох при един часовникар да ми смени батерията, и той като видя часовника му стана лошо .... и ме пита това нещо няма ли доживотна гаранция и защо при него отивам ... отвори го и така и не разбра, че е реплика ... Специално този Брайтлинг ... трябва да го видя, за да ти кажа дали е читав ... най-сигурното е да предцениш по тежината, ако е механизъм и да го усетиш самото навиване ... колкото по-грубо е, толкова по-добре .... Това от мен ... Аре другите с коментари като еле, за да не пиша пак - да ходят да се перат ...юДано съм помогналFiat Forum Bulgaria
Прекаленият светец и богу не е драг !
Коментар
-
Не знам защо се заблуждавате за тези реплики. Въпросните реплики в 99% от случаите са нелегални копия на много по-ниска цена (подразбиращо се). Понякога някои не толкова известни компании дават разрешение за производство на реплики, които са напълно легални и с изключително добро качество на многократно по-ниска цена. Освен, че тези реплики са законни, купуването им от магазин дава 2 години гаранция на механизма. Компания от ранга на Breitling едва ли би дала такова разрешение, затова всички реплики с тази марка са незаконно произведени копия, също като маратонки адидас за 100 лева, при оригинални в магазина 500 лева. После що моите адидас се скъсаха след 3 месеца.... В случая с този часовник - часовникът се продава без гаранция, без каквито и да са снимки на фокус (при наличие на автофокус, имам чувството, че разфокусираните снимки се правят умишлено, за да се заблуди другата страна). При купуване на стоки втора употреба по интернет човек трябва поне малко да включва мозъчното си вещество - защо се продава (то вслучая се и заменя за нещо си, значи може да не работи добре и човекът може да се опитва да го пробута, докато все още работи), дали цената съответства на продукта - в случая -не. Дали има гаранция и прочие.... (Не познавма продавача, това са разъждения, които новмално всеки би трябвало да направи)Лично аз не бих купила този часовник защото шансът да остана излъгана е неприемливо висок. Бих предпочела да си купя реплика директно онлайн, като цената на реплика Breitling, в зависимост от сайта, е от 100 до към 400 лева. При условие, че мога да купя подобен часовник за 100 лева (приблизително), защо да не го купя от онлайн магазин, където ще ми дадат що годе някаква гаранция, а ще купувам употребявана реплика в незнайно състояние????Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
От 3 години съм с реплика на Breitling и съм много доволен, на външен вид е почти 1:1 с оригинала и до сега съм успявал да заблудя 1-2 часовникаря, защото му поскъсах каишката Колега огледай го часовника, свери като външен вид със сайта на производителя и тогава реши...FIAT BRAVO SX 1.6 16V '96 ex...
FIAT Doblo Cargo 1.9 JTD
Alfa Romeo 147 1.9 JTD '01 now
Коментар
-
Там е работата, че между менте и реплика има разлика! :D Разбирайте второто е много добро менте, т.е. има надежда за качеството му. В този ред на мисли пък мога да споделя, че седем години носих един "Breitling" купен за десет лева от Илиенци! :D Имаше чудесен външен вид и най-странното супер точен! На месец мърдаше с по една секунда за разлика от един Swatch, който изоставаше с половин мунита и един Casio на колега, който пък мърдаше с минута! :D А иначе между 50 и 200 Евро има уникално добре изработени реплики на часовници струващи по няколко хиляди. Във въпросният случай обаче мен ме притесняват снимките, много мърлява работа...Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
нямал хубав фотоапарат човека затова били лоши снимките ми сподели. Ако ще го вземам ще одида на място да добия престава по навиването му което сподели колегата Ichkin и от тежината,логично и при часовниците.Благодаря на всички за мнението просто нямам познати часовникари.Пък ако се здопия с по-добри снимки ще ги кача тук и на лични на Ichkin да си каже мнението.
Коментар
-
Вин Дизел ... айде преди да отидеш да "добиеш представа" вземи го попитай на кой точно модел е реплика този Brietling, тъй като те уверявам, че е реплика, ама на някоя пета реплика на Breitling.Няма съвременен Breitling с подобен дизайн. Каишката му може би е реплика на каишката на модела Aeromarine - Colt Quartz, но се съмнявам.Няма Diver Pro каишка в черен цвят и с гравирани букви, всичките са цвят бронз, кафеникави. Черните са без надпис. [Има, грешката е моя]Това показва Google проучването.Такъв корпус обаче не намерих.Питай го за модела, да видим какво ще ти каже. После напиши модела тук и ще го обсъдим.Според мен сделката не е изгодна за теб, това е моето мнение.Ele ти къде ги видя тези Adidas за 500 лева?Той БГ продавача може и за 1500 да ги предложи, ама гаранцията за качеството и произхода едва ли е цената.Защото аз съм си купувал Adidas, Nike и Diadora, нови [последните] модели за ... да речем 120 евро, там някъде.Предните пък модели, от outlet, за по малко от 30 евро.Всичко това от абсолютно официални магазини на производителите.Не на оторизирани продавачи, а магазини собственост на производителите, първа ръка да го наречем. Там няма как да са реплики или менте.Така че ... 500 лева, моля, моля ... да си ги носи продавача.500 лева ще ми излязат със самолетните билети от бюджетна авиокомпания, ама ще се и разходя, а и ще си избера от огромно разнообразие..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар