Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Тема от вчера... "Кварталите без такса паркинг"

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

style34 написа:
    И аз така мисля. Някой колеги казаха, че данъка е правото да ползваш автомобила. Е, ок, ама това ползване във въздуха ли ще е? Или ще я карам колата нон-стоп, 24 часа, без да паркирам? А дори и да имаш къща, с гараж, все някъде другаде ще спираш - я на работа, я като отидеш на гости, абе където и да е. Така че тази такса ще трябва да се плаща от абсолютно всеки, т.е. имаш ли кола, имаш задължително и такса.
    Ама... аз съм казал, защото реално е така, а не съм си го измислил, или перефразирал! Това, защо и как се изисква заплащането на данък мисля, че няма нищо общо с темата. Много бързо законодателно може да се реши някаква промяна, която да ни задължи да плащаме за нещо. Напомням ви, че съвсем скоро ще се бръкнем по сто и няколко лева за подмяна на личните документи. А таксата ще я плаща всеки, който иска колата му да пребивава в София например. Виж, ако аз реша да ида до Пловдив с колата си и да остана там за два дни, и там има същото въведено правило вероятно ще трябва да платя нещо, като седмична винетка! :D По-интересно ми е, как ще сформират група, която да следи за това, коя кола има платена такса и, коя не... И например във Филиповци, как ще иде паяк да вдигне кола!
    Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Vladim написа:
      ...Напомням ви, че съвсем скоро ще се бръкнем по сто и няколко лева за подмяна на личните документи.
      Е не е така :D . Който не иска да чака на опашки след Нова година и да плаща по-скъпо, и сега може да си подмени личната карта за 10 лв. + 2 лв. за банков превод. А и обсъжданата цена на личните карти от новия образец е около 20 лв.А по темата за паркирането, което се превръща в проблем не само в София, мнението ми е, че колкото и да караш една кола, в даден момент трябва да спреш и да паркираш. Паркирането в крайна сметка не е някакво свещенодействие. Има платени паркинги, трябва да има и места, на които можем да оставим колите без да плащаме, какво по-нормално от това ? Иначе по логиката на някои вероятно трябва да плащаме и когато се разхождаме пеша в парка и спрем да си починем на някоя пейка - заемаме общинско място, някой веднага трябва да дотърчи да ни таксува .
      Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Поздрав за всички готови и съгласни да плащат когато, колкото и за каквото им поискат. http://vbox7.com/play:c289cd2bп.п. Без лоши чувства към никой естествено. Това е само изкуство...
        VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
        VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
        VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
        VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
        Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

snake написа:
          Е не е така :D . Който не иска да чака на опашки след Нова година и да плаща по-скъпо, и сега може да си подмени личната карта за 10 лв. + 2 лв. за банков превод. А и обсъжданата цена на личните карти от новия образец е около 20 лв..
          Аз пък мога да ти кажа, че е точно така! Новите документи с биометрични данни ще струват около стотина лева. Сложи и шофьорската книжка, която предполагам също ще е доста по-различна от сегашната... А това, че сега можеш да си подмениш личната карта и да вземеш нова важаща десет години напред не означава, че след 2 години например ще изкарат закон с, който да ни задължат да си сменим всички стари лични карти с новия тип. Но, както и да е.Спирам със спама, че покрай Киро станахме двама!
          Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Не знам. Все си мисля, че това няма как да стане, а и не трябва. Примера с общинските пейки е много удачен. Да не говорим ако си подпра велосипеда на някое общинско дърво, върху общинска земя. И на него ли трябва да му плащам "такса паркинг"? В центъра на големите градове - ок. Има метро, има трамвай, тролей, макар и да са отвратителни, има таксита, ако много искаш с кола - плащаш си. Но за кварталите това е безумие. Колите няма да станат по-малко със сигурност. Знаете колко пари отиват по една кола, едва ли някой ще спре да кара и ще си продаде колата заради още 30-40 лева. Просто ще ни поскубят още малко.
            The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Vladim написа:
              snake написа:
              Е не е така :D . Който не иска да чака на опашки след Нова година и да плаща по-скъпо, и сега може да си подмени личната карта за 10 лв. + 2 лв. за банков превод. А и обсъжданата цена на личните карти от новия образец е около 20 лв..
              Аз пък мога да ти кажа, че е точно така! Новите документи с биометрични данни ще струват около стотина лева...
              И пак ти казвам, че не е така. С чип с биометрични данни ще бъдат само новите задгранични паспорти и цената им ще е около 50 лв. Задграничният паспорт не е задължителен документ за огромния процент от хората. Новите лични карти ще се различават от сегашните, но няма да са с чип и цената им ще е около 20 лв.
              Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Аз пък те подкрепям. Не е задължително подмяната на личните документи. Те си важат докато им е посочено.

Коментар

Working...
                X