Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

КАТ с глоби за протрити зимни гуми - 50 лв.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

fiatmaniak написа:
    Онзи ден гледах по новините, че ще проверяват и за вода в чистачките. Още малко ще гледат дали имаме ароматизатори в колите, а парите от актовете къде отиват. Вместо да отиват за дупките по пътищата,те пълнят гушите на политиците.
    Че какво лошо има в това да те проверят дали са ти изправни чистачките, и дали имаш течност за измиване на стъклото - то си е за твой собствен комфорт и безопасност. Миналата зима, поради грубо мое недоглеждане, течността ми за измиване се свърши по средата между В. Търново и Русе, а тръгнах едва ли не без подготовка, защото трябваше един приятел експресно да го доставя до автобус за Испания, който тръгваше от Русе. Няма да ви казвам в какво се беше превърнало стъклото ми отпред - като амбразура. Наложи се на два пъти да спирам и да го мия със сняг от канавките. Едва успях да стигна до Метро - Русе, че да си купя течност.
    Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

Immortal написа:
      Аз не разбирам, защо при условие, че приеха толкова поправки в закона, просто не направят и поредната, с която да се впише в ЗДвП, че от 1.11 до 31.03 сме длъжни да караме САМО със зимни гуми. И тогава ще се реши този проблем - този казал, онзи написал и т.н.
      Защото никой не може да каже каква е гумата, не и недвусмислено. Това че пише на нея snow, winter ала бала не може да е доказателство, много е разтегливо това понятие.А пък ако се въведе подобна точка в закона ще е също толкова безсмислена, поне за мен колкото и карането на фарове в ясен слънчев ден. Тогава, както и между впрочем и сега много коли са с гуми втора употреба, ама зимни
      Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
      Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

Коментар

Четох някъде, че е задължително да имаш вериги в багажника, ако ще да си и с нови гуми и ако нямаш- 20- чка с фиш!Вярно ли е?
        Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

Коментар

chaveto написа:
          Kuku написа:
          Чаве, ае да не сравняваме автомобилни с мотоциклетни гуми
          Защо Аз не виждам никаква разлика освен в самата форма на гумата и ако искаш да знаеш има и зимни гуми за мотоциклети.
          Е, ти точно за това ги сравняваш, защото не виждаш разлика....П.П.Покажи ми, моля те, зимна гума за шосеен/пистов мотор?!

Коментар

КИМИ написа:
            Четох някъде, че е задължително да имаш вериги в багажника, ако ще да си и с нови гуми и ако нямаш- 20- чка с фиш!Вярно ли е?
            Не не е вярно. На някои пътни участъци има поставен знак, че е задължително използването на вериги при снеговалеж. Тогава ако нямаш евентуално може да те глобят за това.
            Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
            Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

Коментар

ilko-gd написа:
              Immortal написа:
              Аз не разбирам, защо при условие, че приеха толкова поправки в закона, просто не направят и поредната, с която да се впише в ЗДвП, че от 1.11 до 31.03 сме длъжни да караме САМО със зимни гуми. И тогава ще се реши този проблем - този казал, онзи написал и т.н.
              Защото никой не може да каже каква е гумата, не и недвусмислено. Това че пише на нея snow, winter ала бала не може да е доказателство, много е разтегливо това понятие.А пък ако се въведе подобна точка в закона ще е също толкова безсмислена, поне за мен колкото и карането на фарове в ясен слънчев ден. Тогава, както и между впрочем и сега много коли са с гуми втора употреба, ама зимни
              Илко, горното ми изречение, цялото, е иронично. Естествено, че си прав (за гумите), за фаровете не си.

Коментар

sugarboy написа:
                fiatmaniak написа:
                Онзи ден гледах по новините, че ще проверяват и за вода в чистачките. Още малко ще гледат дали имаме ароматизатори в колите, а парите от актовете къде отиват. Вместо да отиват за дупките по пътищата,те пълнят гушите на политиците.
                Че какво лошо има в това да те проверят дали са ти изправни чистачките, и дали имаш течност за измиване на стъклото - то си е за твой собствен комфорт и безопасност.
                Добре, ама какво като ме проверят? Да не би да ми налеят течност те? Ето днес например цял ден е облачно над София, спират ме, нямам 1 капка течност, чистачките ми не работят, и съм ги вдигнал да стърчат раменете им, защото пера изобщо нямам, карам с летни гуми. И какво - гледат ми документите, и после - лек ден. Както казах вече няколко пъти - могат да се хванат за палците с точно с тея проверки на течност, на чистачки, и на зимни гуми.

Коментар

ogi28b написа:
                  Добре, ама какво като ме проверят? Да не би да ми налеят течност те? Ето днес например цял ден е облачно над София, спират ме, нямам 1 капка течност, чистачките ми не работят, и съм ги вдигнал да стърчат раменете им, защото пера изобщо нямам, карам с летни гуми. И какво - гледат ми документите, и после - лек ден. Както казах вече няколко пъти - могат да се хванат за палците с точно с тея проверки на течност, на чистачки, и на зимни гуми.
                  Аз мисля, че точно в това е превенцията на акцията - всеки да има едно наум и като тръгва на път, предварително да си подготви колата в съответствие с пътните условия и прогнозата за времето, така че, ако го спрат за проверка, всичко да му е изрядно и да му кажат "лек ден".

Коментар

Ама това не може да е никаква акция, това искам да кажа. Сега дори и да нямам капчица течност - пак ще ми кажат лек ден, и не могат нищо да направят. То аз сам ако не съм се сетил да си сипа течност - те ли ще ме накарат, като ме спрат, и ми кажат че няма ? А това че колата трябва да е приготвена за път, в съответствие с прогнозата е напълно задължително ( ноо не и по закон)

Коментар

ogi28b написа:
                      Ама това не може да е никаква акция, това искам да кажа. Сега дори и да нямам капчица течност - пак ще ми кажат лек ден, и не могат нищо да направят. То аз сам ако не съм се сетил да си сипа течност - те ли ще ме накарат, като ме спрат, и ми кажат че няма ? А това че колата трябва да е приготвена за път, в съответствие с прогнозата е напълно задължително ( ноо не и по закон)
                      Ти ще се сетиш и съм убеден, че отдавна си се сетил, но знаеш колко хора карат на автопилот, а и нали катаджиите трябва да развиват дейност под различни предлози на акции със странни наименования.

Коментар

Sev написа:
                        за грайфера си има законосвен това гумите имат белязъкпак журналистически историития гумаджии голямо лоби имат
                        Какво се оказва в крайна сметка, покрай тая лъжа, че ще глобяват, ако не си със зимни и с поне 4 мм грайфер, де налага да отделим тия медии, дето ни заблуждават и повече да не си губим времето да ги следим? То ако ше ни подвеждат с инфо и с идеята други да се облагодетелстват от тая подвеждаща информация за чий ли ни е да се подлъгваме от разните му там "авторитетни" издания...
                        Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

Kuku написа:
                          Покажи ми, моля те, зимна гума за шосеен/пистов мотор?!
                          Не е нужно да ти я показвам, поинтересувай се малко за това как карат мотоциклети в Италия и ще видиш, че има. Относно това дали могат или не да те глобят за чистачките ако не вали, до колкото знам при акция имат право. Принципно нямат право и багажника да ти отварят, но го правят защото не им се опъваме, но при акция имат право да отварят багажника. Общо взето сме жалка картинка особено тези които си знаят тяхното за гумите......... много ми е интересно дали те ходят с летни дрехи и обувки през зимата защото и така става :D или в проливни дъждове не ползват нещо което да ги предпази :D

Коментар

Приятелю, аз съм се интересувал достатъчно и да ти кажа зимна гума за мотор не съм видял все още.... За това те моля да ми я покажеш!Ама НЕ за скутер, защото за скутери има, не и за кросов мотор, защото там има шпайкове-шмайкове...... ЗА пистов и/или шосеен мотоциклет ми покажи зимна гума Зимата НЕ ходя с летни дрехи, защото от това ми зависи здравето и живота, докато от зимните гуми НЕ, колкото и да не искате/можете да го разберете!

Коментар

Kuku написа:
                              Приятелю, аз съм се интересувал достатъчно и да ти кажа зимна гума за мотор не съм видял все още.... За това те моля да ми я покажеш!Ама НЕ за скутер, защото за скутери има, не и за кросов мотор, защото там има шпайкове-шмайкове...... ЗА пистов и/или шосеен мотоциклет ми покажи зимна гума Зимата НЕ ходя с летни дрехи, защото от това ми зависи здравето и живота, докато от зимните гуми НЕ, колкото и да не искате/можете да го разберете!
                              KuKu, аз от мотори, че и от гуми не разбирам. Но все пак ти имаш мнение, другите също. Аз карам с всесезонни гуми, които са по-скоро зимни. ДА, знам, че такива няма.... Купих ги чисто нови. На сняг проблеми не съм имал, освен ако не е някаква страшна пряспа. Един приятел с маркови гуми, обаче летни, му хвърлихме голямо бутане веднъж на един сняг, който беше не повече от 3-4 см. Така че, аз пак казвам - не съм специалист, но това съм видял. И едва ли всички, в целия свят слагат зимни гуми, а не си карат с по-добрите дори и през зимата летни гуми.
                              The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Ама аз не претендирам, че разбирам - това са фактите, братче!Щом няма сняг, зимната гума е излишна.... а колко пъти в годината си карал на сняг? Аз общо пет, я има, я не.... за три-четири години

Коментар

Working...
                                X