Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

КАТ с глоби за протрити зимни гуми - 50 лв.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Всъщност едната е, но не е предна, а задна, и е износена заради "разкрачване" на задницата (типично за италианките). Но смисълът на питането ми е принципно.

Коментар

Някой е кихнал малко пари и журналята са се развихрили и опа печалби за автоцентовете , и за някой полицай , ако попаднат на балами... http://vbox7.com/play:b9c152c6 ето изгледайте това...Не знам заради камерата ли бяха толкова любезни полицайте ама такова трябва да е тяхното отношение винаги.Това е 3та серий - интересни са ми другите му спирания за какво са му
      Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
      Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
      Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части

Коментар

Immortal написа:
        Всъщност едната е, но не е предна, а задна, и е износена заради "разкрачване" на задницата (типично за италианките). Но смисълът на питането ми е принципно.
        Мисля, че съм чел в един онлайн магазин за гуми, че се мери "по средата".. не в единият или в другият край. Но личното ми мнение е, че ако ти е износена едната страна на гумата то определено това е повърхността по която се осъществява сцеплението и респективно това е страната която ще определя и ефективността на спирането.. така, че ако въпроса е за лична консумация - вземи под внимание дълбочината на износеният грайфер
        FIAT Marea 1.9 JTD HLX

Коментар

Е щом има изискване за минимум, то се мери минимума, значи там където ти е най-малък грайфера. Щом има място, на което може да се измери по-малко от 1.6 мм, значи вече си под нормата. Нищо че в другия край имаш 3-4.

Коментар

ogi28b написа:
            Е щом има изискване за минимум, то се мери минимума, значи там където ти е най-малък грайфера. Щом има място, на което може да се измери по-малко от 1.6 мм, значи вече си под нормата. Нищо че в другия край имаш 3-4.
            И аз съм на това мнение. Още повече, че по този начин може да ти се пише акт, респективно вероятността да бутнеш 20 кинта се увеличава.
            She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

Всеки производител на гуми слага на няколко места протектор (или нещо друго не знам как да го нарека), който сигнализира при изтриване на гумата. Може да е разположен на 1 или на 2мм. Само и единствено по това може да се заключава че гумата е негодна. Щом така е решил производителя така трябва да бъде.
              Bravo 1.6 16v 97г. + АГУ

Коментар

Джип с летни гуми препречи пътя за Пампорово

"Гражданска защита" изтегля джип, аварирал на пътя Смолян-Пампорово. Джипът бил с летни гуми и заради падналия сняг се завъртял и препречил пътя.В цялата област Смолян автомобилите трябва да се движат с вериги. Временно е спряно преминаването на тежкотоварни автомобили с ремаркета и полуремаркета през проходите Превала, Рожен и Пампорово.Заради силния снеговалеж същото ограничение е въведено за прохода Предела.Повече от два часа беше блокирано движението по пътя Кюстендил-Радомир, след като ТИР излезе от шосето и ремаркето му препречи пътя.Ремаркето вече е отстранено и движението е нормално. dnes.bgХайде... започна се... Интересно дали се налагат глоби на водачи заради чиято немърливост се блокират пътища?
                Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Re: Джип с летни гуми препречи пътя за Пампорово

Vladim написа:
                  Хайде... започна се... Интересно дали се налагат глоби на водачи заради чиято немърливост се блокират пътища?
                  Не.

Коментар

Ми хората си мислят, че като са "Щер по Щер" могат да карат със всякакви гуми...Е, този е поредният разбрал, че не е така.След този случай сам ще се "преобуе" - едва ли ще бъде необходимо да бъде побит на кол за да си вземе поука
                    I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

Коментар

Re: Джип с летни гуми препречи пътя за Пампорово

Vladim написа:
                      "Гражданска защита" изтегля джип, аварирал на пътя Смолян-Пампорово. Джипът бил с летни гуми и заради падналия сняг се завъртял и препречил пътя.В цялата област Смолян автомобилите трябва да се движат с вериги. Временно е спряно преминаването на тежкотоварни автомобили с ремаркета и полуремаркета през проходите Превала, Рожен и Пампорово.Заради силния снеговалеж същото ограничение е въведено за прохода Предела.Повече от два часа беше блокирано движението по пътя Кюстендил-Радомир, след като ТИР излезе от шосето и ремаркето му препречи пътя.Ремаркето вече е отстранено и движението е нормално. dnes.bgХайде... започна се... Интересно дали се налагат глоби на водачи заради чиято немърливост се блокират пътища?
                      Такива надути смелчаги трябва да си поемат разходите по изтеглянето с верижната машина.Да се въведат такси за това иначе и Гр.защита ще изнемогва.
                      Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                      Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Според мен правилното е да се помогне на човека в беда, но колата му да бъде оставена там, и ако е блокирал пътя - глоба. Пък той да си я изтегли както иска. Защото самият той не е длъжен по никой закон да кара със зимни гуми.

Коментар

И аз съм с летните гуми бре Нека НЕ започваме тази тема!

Коментар

Преди няколко дни разглеждах новия брой на AutoBild, в който имаше обзор на няколко марки зимни гуми. Бяха сравнявани помежду си, както и с "всесезонни" гуми и "летни" гуми, без уточняване на марка. Във всички случаи, с изключение на шофиране на СНЯГ, летните гуми ги даваха с далеч по-добри показатели.Подобни тестове миналата година коментирахме и тук, колегата pinko беше дал подобни резултати.

Коментар

Колегата Деян Immortal е напълно прав, както каза и Kuku не започвайте тази тема
                              Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
                              Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

Коментар

Immortal написа:
                                Във всички случаи, с изключение на шофиране на СНЯГ, летните гуми ги даваха с далеч по-добри показатели.
                                Предполагам, че имаш предвид - сняг, киша, лед...За сухо и мокро спор няма, че летните са по-добри... но през зимата температурите са ниски, често под 0, а и самата лятна гума се унищожава по-лесно в лошите условия.
                                FIAT Marea 1.9 JTD HLX

Коментар

Working...
                                X